Welkom, leuk dat u een kijkje neemt op onze website! Graag willen wij ons aan u voorstellen, onze naam Brigitte en Henry Reuvers. Na het succesvol afronden van meerdere opleidingen en cursussen op het gebied van huidverbetering, schoonheid en welzijn, voelde het bijzonder prettig eindelijk van hobby en passie ons werk te maken. Persoonlijke aandacht voor u en het leveren van topkwaliteit, dáár staan wij voor. Wij willen u uitnodigen om uzelf op onze website te laten inspireren door de vele mogelijkheden die Huidinstituut Reuvers u biedt. Schoonheidssalon Reuvers is uw beautyspecialist. Wij hebben alles onder een dak of het nu gaat om huidverzorging, huidverbetering of even een heerlijke ontspanning, wij zijn er voor iedereen. U kunt bij ons altijd terecht voor een deskundig advies. Wij verwelkomen u graag in ons Huidinstituut. Met gastvrije groet, Brigitte en Henry Reuvers

Waarom Huidinstituut Reuvers?

Bij Huidinstituut Reuvers willen we van iedere klant, elke man, elke vrouw en elke puber het beste uit de huid naar voren halen. Bent u ook super gemotiveerd en wilt u het mooiste resultaat voor uw huid? Bent u enthousiast en wilt u meer dan alleen een standaard gezichtsbehandeling? Door een grote diversiteit aan innovatieve behandelingen waaronder peelingen, het inzetten van verschillende apparaten en producten met hoogwaardige werkstoffen en jarenlange opgedane vakkennis kunnen wij samen met u een professioneel behandelplan opstellen. Op deze manier bereiken wij het allerbeste resultaat met uw huid. Wij staan voor anti-aging, huidverbetering en huidverjonging. Onze passie is uw schoonheid!

Nieuw bij Huidinstituut Reuvers ooglift zonder operatie en snijden. Maak nu vrijblijvend een afspraak en we kijken wat wij voor u kunnen betekenen zodat u weer een stralende oogopslag krijgt. Ter introductie boven of onder ooglift van € 375,00 voor € 299,00. Onder en boven van € 750,00 voor € 499,00

Maak nu eenvoudig uw afspraak!

Voor het boeken van een behandeling, het aanvragen van informatie, of een vrijblijvend intake gesprek kunt u ons contactformulier invullen en nemen wij spoedig contact met u op.

Laatste Nieuws

Tips voor een slanke barbecue

Tips voor een slanke barbecue

Tips voor een slanke barbecue Het is weer heerlijk warm en zonnig weer. Daar hoort ook uiteraard een gezellige barbecue met vrienden en familie bij! Ook dit past prima in het PowerSlim afslankprogramma. Hier een zestal tips om ook met PowerSlim verantwoord te genieten. Tip 1.  Stil de eerste trek Meestal begin je al op tijd met het klaar te maken van allemaal lekkere dingen …

Wat doen anti-oxidanten voor uw huid

Wat doen anti-oxidanten voor uw huid

We lezen steeds vaker dat anti-oxidanten goed zijn voor onze huid. Daarnaast is een stijgende interesse naar natuurlijke plantaardige werkstoffen in cosmetica en worden de synthetische werkstoffen geleidelijk verbannen uit de potjes. Werkelijke schoonheid komt natuurlijk van binnenuit – door je goed te voelen en uitgebalanceerde voeding. In dit artikel leg ik uit wat anti-oxidanten doen voor je huid en wat je zelf nog kan …

Hoe je op gewicht blijft met PowerSlim Balance

Hoe je op gewicht blijft met PowerSlim Balance Graag wil ik in deze blog kort de nieuwe productlijn van PowerSlim aan jullie voorstellen: PowerSlim Balance Na het behalen van je streefgewicht, wil je natuurlijk graag dit gewicht behouden. De basis om lekker in balans te blijven is een eiwitrijk en koolhydraatarm voedingspatroon, dat rijk is aan voedingsstoffen. Een koolhydraatarm voedingspatroon betekent zo weinig mogelijk bewerkte …

Tips voor een slanke barbecue

Het is weer heerlijk warm en zonnig weer. Daar hoort ook uiteraard een gezellige barbecue met vrienden en familie bij! Ook dit past prima in het PowerSlim afslankprogramma.

Hier een zestal tips om ook met PowerSlim verantwoord te genieten.

Tip 1.  Stil de eerste trek

Meestal begin je al op tijd met het klaar te maken van allemaal lekkere dingen en ook de barbecue wordt op tijd opgestookt. Echter het duurt nog even voordat je daadwerkelijk gaat eten. Om te voorkomen dat je je al vergrijpt aan al het lekkers zoals bijvoorbeeld het stokbrood met kruidenboter, kan je wat rauwkost eten om de eerste trek al te stillen. Ook een goede PowerSlim lunch of nog een PowerSlim tussendoortje voorafgaand aan de barbecue zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt en makkelijker het stokbrood kan weerstaan.

Tip 2.  Kies voor mager vlees of vis op de barbecue

Vermijd de vette vleessoorten, zoals barbecueworstjes, hamburgers, speklappen en kies liever voor de magere varianten zoals kipfilet, biefstuk en kalkoenfilet. Ook vis is een prima alternatief. Kabeljauw, garnalen en tonijn zijn ook uitermate geschikt op de barbecue. Zalm of forel kan ook, maar dan maar 1 x per week.

Tip 3. Marinade als smaakmaker, een prima alternatief voor sausjes

Je kan het gebruik van sausjes als smaakmaker beperken door je vlees of vis te marineren. Met olie, azijn/citroensap en kruiden kan je heerlijke marinades maken.

Tip 4. Slanke sausjes zelf makenTips voor een slanke barbecue

In plaats van kant en klare sauzen die vol met vetten en suikers zitten kan je ook heel makkelijk je sausjes zelf maken. Als basis kan je dan het beste kwark (0% vet) gebruiken. Voeg hieraan kruiden (kerriepoeder of paprikapoeder, peper, zout), knoflook of komkommer toe en je maakt in een handomdraai de lekkerste tzatziki, knoflooksaus, kerrie-of paprikasaus. Kies je toch liever voor een kant en klare saus, kies dan liever voor de witte sausen dan de rode. Deze bevatten misschien wel meer vet, maar beduidend minder suikers (koolhydraten) dan de rode sauzen.

Tip 5. Balans op je bord

Zorg voor een goede balans tussen vlees/vis en lekker vlees gegrilde groentes en salades op je bord. Zelf vind ik het heerlijk om champignons en paprika’s te grillen op de barbecue. De champignons in een aluminium bakje, beetje peper, zout en een scheutje olijfolie erbij, 20 min wachten en klaar. Hetzelfde geldt voor de paprika’s. Deze snij ik van tevoren wel even in grove stukken.                        Ben je uitgenodigd op een barbecue neem dan je eigen salade of groenten om te grillen mee. Zo voorkom je dat er misschien alleen kant en klare salades (die vaak veel koolhydraten bevatten) zijn om uit te kiezen.

Tip 6. Water in plaats van wijn

Tijdens de barbecue wordt er langer getafeld dan normaal, de kans is dus groter dat veel wordt gedronken waaronder ook alcohol. Uiteraard is het dan verstandiger om water te drinken en de alcohol te laten staan. Mocht je dan toch echt een glas alcohol willen drinken, kies dan voor één glas droge witte wijn. Deze bevat het minst aantal koolhydraten.

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten die professioneel en resultaat gericht te werk gaan. Voor alle behandelingen zijn intensieve trainingen gevolgd. Wij zijn aangesloten bij Anbos, ProVoet, ProCert, NLSAS, GGD.

Huidpraktijk # Huidinstituut # Huidspecialiste # Schoonheidsspecialiste # Schoonheidssalon # Beautysalon # Pedicure & Medisch Pedicure # Laserinstituut # Oogliftcorrectie zonder snijden instituut # Brazilian Wax instituut # PowerSlim afslankcoach ; bij ons vindt u alles onder een dak!

We lezen steeds vaker dat anti-oxidanten goed zijn voor onze huid. Daarnaast is een stijgende interesse naar natuurlijke plantaardige werkstoffen in cosmetica en worden de synthetische werkstoffen geleidelijk verbannen uit de potjes. Werkelijke schoonheid komt natuurlijk van binnenuit – door je goed te voelen en uitgebalanceerde voeding. In dit artikel leg ik uit wat anti-oxidanten doen voor je huid en wat je zelf nog kan doen om er zoveel mogelijk profijt van te hebben. Om te snappen wat de gunstige werking van anti-oxidanten is, leg ik eerst uit wat vrije radicalen zijn.

Wat zijn vrije radicalen?

Ons lichaam krijgt de meeste energie via onze voeding; door koolhydraten, eiwitten en vetten. De lichaamscellen kunnen koolhydraten en vetten verbranden, met behulp van zuurstof. Hierbij komen vrije radicalen vrij. Vrije radicalen hebben maar één elektron in plaats van twee. Ze zoeken continu een gast om zich aan te binden. Vrije radicalen kunnen zich binden aan ongezonde cellen of ziekteverwekkers, om ze daarna op te ruimen. Een mooi natuurlijk proces dus!

Oxidatie en huidveroudering

Maar waarom worden vrije radicalen gezien als boosdoeners? Dat komt omdat ze schade kunnen brengen aan onze gezondheid als we er teveel van hebben. Bij een overschot aan vrije radicalen, raken ze de controle kwijt en gaan ze zich binden aan gezonde cellen. Deze vrije radicalen vallen de cellen aan en kunnen ze zelfs vernietigen. Dit wordt oxidatie genoemd. In onze organen, dus ook de huid en het bindweefsel, ontstaat er een soort stressreactie door de oxidatie. Oxidatie is een grote oorzaak van huidveroudering. Het veroorzaakt DNA-schade, tast de bindweefselvezels aan, maakt onze huid minder elastisch en zorgt voor verschijning van rimpels en ouderdomsvlekken.

Iedereen heeft dus vrije radicalen, maar de hoeveelheid verschilt van mens tot mens. Dat heeft te maken met jouw levensstijl. Vrije radicalen ontstaan door:

 • slechte voeding; bijvoorbeeld onvoldoende voedingsstoffen, pesticiden of medicijnresten in vlees
 • genotmiddelen; alcohol en nicotine
 • omgevingsfactoren; zoals UV-straling, smog, radioactieve straling
 • medicijnen; zoals antibiotica, chemotherapeutica en cortisonen
 • chemicaliën; bijvoorbeeld in drinkwater en uitlaatgassen

Bescherming van anti-oxidanten

Het immuunsysteem van ons lichaam kan een dosis immuuncellen afgeven om het overschot aan vrije radicalen op te vangen. Maar dit systeem kan vermoeid raken en dit kan lichamelijk klachten als slaaptekort, moeheid en somberheid veroorzaken.

Ons lichaam heeft gelukkig een eigen beschermingsmechanisme om schade van deze vrije radicalen te beperken. Dat zijn anti-oxidanten. Ze geven de vrije radicaal een elektron terug, zodat het dit elektron niet hoeft te ‘stelen’ uit gezonde cellen. Vitamines zijn bekende anti-oxidanten. Het is natuurlijk belangrijk om dagelijks een flinke portie van deze anti-oxidanten binnen te krijgen met goede voeding. Belangrijk is om bovenstaande externe factoren zoveel mogelijk te beperken. Verder zijn er ook Cosmetische huidproducten die hoge concentraties anti-oxidanten bevatten. De meest bekende zijn vitamine A, B3, B5, C en E.

De werking van anti-oxidanten in de huid

Hieronder lees je meer over de werking van de meest bekende anti-oxidanten en hun belangrijke leveranciers (voeding).

Vitamine A – retinol

Vitamine A wordt o.a. door huidtherapeuten ingezet om de tekenen van huidveroudering te verminderen. Vitamine A stimuleert de celgroei en bouwt collageenvezels. Collageen geeft de huid structuur en houvast. Ook beschermt vitamine A tegen UV-schade en verminderd het pigmentvlekken.

Belangrijkste voedingsmiddelen: vis, abrikozen, pompoen, eigeel, melk en boter. 

Vitamine B3 – niacinamide

Niacinamide draagt bij aan het zenuwstelsel. Vitamine B3 reguleert de hydratatie van de huid, werkt ontstekingsremmend en geeft het verbetering van de huidbarrière. Je komt vitamine B3 veel tegen in serums en huidcrèmes die pigmentvlekken oplichten. B3 onderdrukt namelijk de overdracht van melanine (pigmentstof die afgegeven wordt door de pigmentcellen) naar de levende huidcellen.

Belangrijkste voedingsmiddelen: groenten, gevogelte, vis, noten, bier en mager vlees.

Vitamine B5 – pantotheenzuur

Vitamine B5 of pantotheenzuur reguleert de energiestofwisseling van de huidcellen, waardoor huidcellen kunnen vernieuwen. Het draagt bij aan een snelle huidgenezing. Ook helpt het goed bij jeuk, uitslag en irritatie. Vitamine B5 voorkomt uitdroging en houdt vocht vast. Door deze hydraterende werking wordt B5 veel toegevoegd in huidproducten en haarverzorging.  Huidzorg Houten adviseren vitamine B5 bijvoorbeeld na een peeling, als nabehandelingsproduct voor thuis.
Belangrijkste voedingsmiddelen: Volkoren, tarwekiemen, vis, peulvruchten, boerenkool, bananen.

Vitamine C – ascorbinezuur

Vitamine C is de meest bekende ‘vrije-radicalenkiller’. Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen, draagt bij aan een goede huidbarrière en zorgt ervoor dat de huid beter gehydrateerd blijft. Ook beschermt vitamine C voor UV-schade. Daarnaast kan vitamine C de productie van melanine onderdrukken en werkt het ontstekingsremmend in de huid. Bij Huidzorg zetten we vitamine C in ter voorkoming van huidveroudering, pigmentvlekken, acne en rosacea.

Belangrijkste voedingsmiddelen: citrusvruchten, kiwi’s, appels, rozenbottels, perziken, papaja’s, sojabonen.

Vitamine E

Vitamine E is zeer belangrijke voedingsstof voor onze huid. Het beschermt de huidcellen tegen bovengenoemde ‘oxidatieve stress’. Het maakt de barrièrefunctie van onze huid sterker en beschermt de huid tegen de zon. Vitamine E is pas echt effectief samen met vitamine C en zorgt er voor dat alle andere werkstoffen beter in de huid opgenomen worden. Natuurlijke vitamine E en vitamine C werken synergetisch samen, om elkaar te stabiliseren en op te laden. Ze voorkomen het oxideren van elkaar als ze samen toegepast worden op de huid.

Belangrijkste voedingsmiddelen: koudgeperste plantaardige olie, volkoren, eigeel, groende bladgroente, boerenkool, dadels en noten.

Vrijwel alle anti-oxidanten zijn  gevoelig voor licht, warmte en zuurstof. Daarom zitten er eisen aan de manier van verpakking (luchtdicht), bewerking (ingekapseld) en de hoogte van concentratie om de werking te kunnen garanderen.

PCA Skin

Bent U benieuwd naar de huid verbeterende cosmeceutical producten van Huidinstituut Reuvers en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met ons op telnummer +31 (45) 5330674 , wij helpen u graag verder.

Huidpraktijk # Huidinstituut # Huidspecialiste # Schoonheidsspecialiste # Schoonheidssalon # Beautysalon # Pedicure & Medisch Pedicure # Laserinstituut # Oogliftcorrectie zonder snijden instituut # Brazilian Wax instituut # PowerSlim afslankcoach ; bij ons vindt u alles onder een dak!

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten die professioneel en resultaat gericht te werk gaan. Voor alle behandelingen zijn intensieve trainingen gevolgd. Wij zijn aangesloten bij Anbos, ProVoet, ProCert, NLSAS, GGD.

 

Hoe je op gewicht blijft met PowerSlim Balance

Graag wil ik in deze blog kort de nieuwe productlijn van PowerSlim aan jullie voorstellen: PowerSlim Balance

Na het behalen van je streefgewicht, wil je natuurlijk graag dit gewicht behouden. De basis om lekker in balans te blijven is een eiwitrijk en koolhydraatarm voedingspatroon, dat rijk is aan voedingsstoffen.

Een koolhydraatarm voedingspatroon betekent zo weinig mogelijk bewerkte supermarktproducten met snelle koolhydraten zoals bloem en suiker. In plaats daarvan ga je pure voedingsmiddelen eten zoals groenten, fruit, noten, zuivelproducten, vlees en vis. Hiermee voed je je cellen en doe je je figuur en gezondheid een groot plezier.

Door het minder eten van koolhydraten heb je veel minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel en daardoor ook aanzienlijk minder honger. Daarnaast worden je cellen gevoed met vitamines en mineralen, waardoor je hersenen niet langer naar eten hunkeren.

Je denkt nu waarschijnlijk, mag ik dan geen brood, rijst en pasta meer eten? Geen zorgen. Een gezond voedingspatroon betekent volop variatie, dus af en toe brood, rijst en pasta past daar prima in. Maar in plaats van drie boterhammen met beleg als lunch, kan je dan bijvoorbeeld beter een salade met groeten en kip kiezen, met daarbij één volkoren boterham.

Als je voor producten met koolhydraten kiest, dan is het belangrijk om dan de minst bewerkte variant te kiezen. Dus volkorenbrood in plaats van witbrood, maar ook volkorenpasta en zilvervliesrijst. Deze producten bevatten namelijk nog waardevolle voedingsstoffen zoals vezels, vitamines, mineralen en sporenelementen. De andere varianten alleen lege calorieën.

Hoe past PowerSlim Balance dan in bovenstaand verhaal?

PowerSlim Balance producten zijn door diëtisten ontwikkelde producten die perfect passen in een koolhydraatarme levensstijl. Door de uitgebalanceerde samenstelling zijn PowerSlim Balance producten geschikt voor het hele gezin. Het is een compleet assortiment met lekkere producten om op elk moment van de dag zonder schuldgevoel van te genieten.

Waar de PowerSlim producten uit de eerdere fases heel veel eiwitten en heel weinig koolhydraten bevatten, zijn de koolhydraten en eiwitten in de PowerSlim Balance producten meer met elkaar in balans. Reguliere producten bevatten doorgaans heel veel koolhydraten en weinig waardevolle eiwitten.

De producten uit de PowerSlim Balance lijn helpen je om je behaalde gewichtsverlies te behouden en dus lekker in balans te blijven.

Het PowerSlim Balance assortiment bevat onder andere de volgende producten:

 • Pasta, spaghetti en rijst
 • Broodmix om zelf brood te bakken
 • Chips
 • Verscheidene repen
 • Kaascrackertjes
 • Chocoladewafeltjes
 • Chocolade ijs
 • Koekjes

 

 

 

 

 

Wil je weten wat de producten van PowerSlim en PowerSlim Balance  voor jouw figuur kunnen doen? Huidinstituut Reuvers biedt u gratis coaching en begeleiding bij afslanken met PowerSlim. Het PowerSlim afslankprogramma is door diëtisten ontwikkeld en is een bewezen en succesvolle methode om daadwerkelijk af te slanken. Meer weten over PowerSlim? Ga dan naar onze website http://www.huidinstituutreuvers.nl/afslanken/power-slim/

Neem voor een gratis, vrijblijvend en passend PowerSlim afslankadvies direct contact op met één van onze voedingscoaches, op telefoonnummer +31 (45) 5330674 of mail naar info@huidinstituutreuvers.nl.

 

Bron: PowerSlim Balance, Heerlijk in Balans voor het hele gezin