Skip to content

Couperose

De behandeling bij Huidinstituut Reuvers

Heeft u voortdurend last van roze blozende wangen, dan is er een mogelijkheid dat u couperose heeft. Dit is een huidaandoening waarbij de bloedvaatjes in het gezicht erg zichtbaar zijn waardoor je huid een rood en/of blozend uiterlijk heeft. Deze huidaandoening kan ontstaan op de wangen, neus, kin en het voorhoofd. 

De huidaandoening – die onschuldig is – kan zorgen voor onzekerheid, omdat je huid niet meer egaal is. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen en te behandelen. Eerst wordt er uitgelegd hoe couperose precies ontstaat en wat de symptomen hiervan zijn. Vervolgens worden er manieren gegeven om couperose te behandelen. Tot slot worden er nog wat tips gegeven om couperose te voorkomen in de toekomst.

Couperose

Wat is couperose

Couperose is een netwerkje van kleine, rode (soms blauwe) bloedvaatjes op wangen, kin, neus en hals of decolleté. Deze vaatjes zijn niet functioneel aangezien ze geen rol meer spelen bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Couperose is in principe onschuldig, maar veel mensen vinden het wel vervelend.

Couperose is vaak lastig te camoufleren en naast dat het voor veel mensen ontsierend is kan het soms zelfs pijnlijk zijn. Bij grote temperatuurverschillen kan het gezicht rood aanlopen en heel warm worden. Je kunt je hierdoor erg onzeker voelen en het idee hebben dat iedereen naar je kijkt. Eenmaal verwijde vaatjes trekken niet meer vanzelf weg. Gelukkig kunnen we couperose goed behandelen en kan je huid weer stralen.

Maak nu eenvoudig uw afspraak!

Kun je couperose voorkomen?

Helaas is couperose niet te voorkomen, maar er zijn zaken waar rekening mee kan worden gehouden om de kans hierop te verminderen. Producten zoals koffie, thee, alcohol of pittig eten heeft een negatieve invloed, vermijd deze producten daarom als je gevoelig bent voor couperose. De kans op couperose kan door beschadiging van het gezicht vergroten, denk hierbij aan bijvoorbeeld operaties in het gezicht.  Aangezien UV- stralingen een bijdrage kunnen leveren aan couperose is het belangrijk om je gezicht elke dag in te smeren met zonnebrand. 

De huidaandoening is dus gelukkig te verwijderen door middel van verschillende behandelingen. Helemaal voorkomen kan helaas niet, maar je kunt wel rekening houden met een aantal zaken, zoals voeding en verzorging van je huid. 

 

Er zijn een aantal factoren die een bijdrage kunnen leveren aan couperose:

  • Uv-stralingen
  • Verschillende huidtypes (een lichtere huid heeft meer kans op couperose)
  • Wisselende temperaturen
  • Erfelijke bepalingen

    .

Hoe kun je couperose behandelen?

Gelukkig zijn er manieren om couperose te behandelen. De meest effectieve manier hiervoor is met IPl behandelingen, maar coaguleren is ook een effectieve manier. Er bestaan ook producten die deze huidaandoening (roodheid) kunnen verminderen.

  1. IPL behandelingen

Tijdens de laserbehandelingen worden vergrote bloedvaatjes onder de huid beschadigd, zonder dat de rest van gezonde bloedvaatjes en weefsels worden aangetast. Tijdens deze zogeheten vaatlaserbehandeling wordt er vaak gewerkt met een Elite plus laser. Deze geeft lichtimpulsen af in de huid met een redelijk hoge energie intensiteit. De lichtpulsen vanuit de laser worden geabsorbeerd door de rode kleurstof in de bloedvaten en dit resulteert vervolgens in de vernietiging van de verwijde bloedvaatjes. 

  1. coaguleren

Tijdens een coaguleren worden de bloedvaatjes verwijderd door middel van hitte. Tijdens deze behandeling worden er naaldjes op de goede plek geplaatst in de huid. Aan de hand van elektrische geleiding zullen de bloedvaatjes vervolgens worden vernietigd door de hitte die er ontstaat in de huid. 

  1. Producten om de roodheid te verminderen. 

Met deze middelen kun je de actieve roodheid van je huid verminderen, maar niet de bloedvaten verwijderen.

 

U komt toch ook voor een couperose behandeling naar Huidinstituut Reuvers.

Graag gaan wij de uitdaging aan om u een mooie  huid te geven. U komt toch ook voor een IPL behandeling naar Huidinstituut Reuvers. Huidinstituut Reuvers is al meer dan 10 jaar lang uw vertrouwde adres in huidverbetering en huidverjonging in Landgraaf ( Zuid Limburg) en voor de regio Parkstad, Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade, Geleen, Sittard, Klimmen, Voerendaal, Schinnen, Maastricht, Heuvelland en omstreken makkelijk bereikbaar

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten die professioneel en resultaat gericht te werk gaan. Voor alle behandelingen zijn intensieve trainingen gevolgd. Wij zijn aangesloten bij Anbos, ProVoet, ProCert, NLSAS.

Beste klant,

Ben jij klaar voor een jongere en gezonde huid?

Mogen wij jou helpen met jouw huidverjonging, huidproblemen en/of overbeharing? 

Ben je je tatoeage zat?

Je wilt een strakker figuur ook op de langere termijn? En wil je graag weten wat de mogelijkheden hiervoor zijn? 

Plan dan een afspraak voor een intakegesprek.

Tot snel! 

Hartelijke groet,                                                Brigitte & Henry Reuvers.