Skip to content

Definitieve ontharing

Definitieve ontharing en Overbeharing : Overbeharing is een verschijnsel dat niet alleen vaak praktische, maar ook emotionele problemen met zich meebrengt. Het herhaaldelijk verwijderen van haren met pincet of ander materiaal, of het vermijden van lichamelijk contact zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om de overbeharing voor de buitenwereld te verbergen. Heeft u last van ontsierende, stugge haargroei in uw gezicht of elders op uw lichaam, dan raden wij u aan verder te lezen, en is definitieve ontharing oftewel elektrisch ontharen wellicht iets voor u. U krijgt informatie over een behandelmethode die u definitief van uw overtollige haargroei kan afhelpen namelijk elektrisch ontharen.

Maak nu eenvoudig uw afspraak!

Men onderscheidt twee vormen van overbeharing

Hypertrichose: teveel haargroei, maar wel volgens het vrouwelijke beharingspatroon (vermeerdering van donsharen)

Hirsutisme: teveel haargroei, maar dan volgens het mannelijke beharingspatroon (baard en/of snor).

De meest voorkomende oorzaken van overbeharing

  • Bepaalde ziektebeelden.
  • Storingen in het hormonale systeem. Deze kunnen ontstaan door een verandering van de hormoonspiegel in de puberteit, na een zwangerschap of in de overgang.
  • Het gebruik van medicijnen, waarbij overbeharing optreedt; bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde anti-conceptiemiddelen kan de gevoeligheid voor het androgeen(mannelijk geslachtshormoon) verhogen.
  • Erfelijke aanleg.

Overbeharing kan op verschillende delen van het lichaam voorkomen:Definitieve ontharing

  • Gezicht (bovenlip, neus, kaaklijn, hals)
  • Lichaam (armen, benen, borsten, rug, buik, schouders)

Belangrijk om te weten: Een haar groeit veel langzamer dan u denkt. Gemiddeld zal een haar de volgende tijden nodig hebben om weer aan te groeien: – diep, stug haar, 5 tot 6 weken. – normaal haar, 6 tot 9 weken. – ondiep haar, 8 tot 10 weken.

Behandelmethoden

Voor vrijwel iedere vorm van overbeharing is er een oplossing. Er moet onderscheid gemaakt worden tussen behandelingen met een tijdelijk effect en behandelingen met een definitief effect. Harsen, epileren met een pincet, het gebruik van ontharingscrèmes, schuurplaatjes, ladyshave of scheermes, bieden tijdelijk een oplossing voor uw overbeharing. Een methode van definitieve ontharing, die in vrijwel alle gevallen definitief afrekent met overtollige haargroei, is elektrisch ontharen.

Behandelperiode

Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een definitieve ontharing (elektrisch ontharen) behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode van elektrisch ontharen varieert van enkele maanden tot soms wel 1 à 2 jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van één behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen twee definitieve ontharing (elektrisch ontharen)  behandelingen wordt echter steeds groter.  Echter wanneer de oorzaak  gelegen is in de verstoring van het hormonale evenwicht, kan de overbeharing weer toenemen. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder zullen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

Advies: Natuurlijk wilt u in de periode tussen twee definitieve ontharing (elektrisch ontharen) behandelingen er ook goed verzorgd uitzien. Het is aan te raden om de nog resterende haren tussentijds niet uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de definitieve ontharing via elektrisch ontharen beter worden gevolgd.

Vergoeding van uw ziektekostenverzekeraar

De kosten van onze definitieve ontharing, oftewel de elektrisch ontharen behandeling wordt doorgaans vergoed. Vraag uw ziektekostenverzekeraar hiernaar.

Graag gaan wij de uitdaging aan om u een mooie huid te geven. U komt toch ook voor een Definitieve ontharing behandeling naar Huidinstituut Reuvers. Huidinstituut Reuvers is al meer dan 10 jaar lang uw vertrouwde adres in Landgraaf ( Zuid Limburg) en voor de regio Parkstad, Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade, Geleen, Sittard, Klimmen, Voerendaal, Schinnen, Maastricht, Heuvelland en omstreken makkelijk bereikbaar.

 

Beste klant,

Ben jij klaar voor een jongere en gezonde huid?

Mogen wij jou helpen met jouw huidverjonging, huidproblemen en/of overbeharing? 

Ben je je tatoeage zat?

Je wilt een strakker figuur ook op de langere termijn? En wil je graag weten wat de mogelijkheden hiervoor zijn? 

Plan dan een afspraak voor een intakegesprek.

Tot snel! 

Hartelijke groet,                                                Brigitte & Henry Reuvers.