Skip to content

Pigmentvlekken laserbehandeling

Pigmentvlekken laseren met de Spectra Picotech Laser een behandeling die veilig en effectief is bij Huidinstituut Reuvers

Een mooie, gladde en egale huid, dat willen we allemaal. Voor veel mensen is een gebruinde huid het ideaal en daarvoor worden heel wat uurtjes in de zon doorgebracht. Maar juist blootstelling aan zonlicht is de belangrijkste factor bij het ontstaan van pigmentvlekken. Deze bruine vlekken, ouderdomsvlekken worden ze ook vaak genoemd, zijn voor menigeen een hinderlijk verschijnsel. Bij Huidinstituut Reuvers kunt u terecht als u op een professionele manier van uw Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker en/of zonschade af wilt komen.

Maak nu eenvoudig uw afspraak!

Hoe kunt u het beste en veiligste pigmentvlekken laten verwijderen?

Met de Spectra Picotech Laser kunnen verschillende soorten pigmentaties behandeld worden zoals donkere pigmentvlekken, zonschade, zwangerschapsmasker (melasma) en ouderdomsvlekken op gezicht en/of lichaam. Een behandeling is er al vanaf €45,-.

De nieuwste Spectra Picotech Laser  o.a. voor het verwijderen van pigmentvlekken zorgt ervoor dat ongewenste pigmentvlekken, snel, makkelijk en pijnloos worden verwijderd.

Waar komen de pigmentvlekken vandaan?

Pigmentvlekken komen veel voor en zijn vooral zichtbaar op delen die veelvuldig in de zon komen zoals decolleté, gezicht en op de rug van de handen, zoals u hiernaast op de foto kunt zien. Gelukkig wordt er tegenwoordig goed geadviseerd over zonbescherming. We zien daarom de meeste pigmentvlekken bij personen met een lichte huid die in hun leven veel in de zon hebben gezeten. Maar ook bij personen die de huid goed hebben beschermd tegen zon zien we pigmentvlekken, de zogenoemde ouderdomsvlekken. De meeste vlekjes kunnen geen kwaad maar worden veelal als cosmetisch storend ervaren.

Zonlicht

Pigment (melanine) in de huid wordt gevormd door pigmentvormende cellen (melanocyten). Dit gebeurt om de huid tegen de UV-stralen van de zon te beschermen. Hoe langer de huid wordt blootgesteld aan de zon des te meer pigment er wordt gevormd. Dit geeft de huid de gebruinde tint die veel mensen zo graag willen hebben. Het bruinen van de huid is dus een reactie van de huid om zich te beschermen tegen UV-stralen. Als de huid erg veel in de zon komt kunnen de pigmentvormende cellen een overreactie geven: er wordt dan teveel pigment aangemaakt dat bovendien ongelijkmatig wordt verdeeld. Er ontstaan ophopingen van pigment (hyperpigmentatie) die te zien zijn als donkere vlekken: pigmentvlekken. Vooral UV A stralen zijn hier de oorzaak hiervan.

Resultaten pigmentvlekken verwijderen

Kleine pigmentvlekken zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden en dieper pigment zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Na elke behandeling ziet u het pigment steeds meer vervagen.

Risico’s en complicaties

Na de behandeling is de huid lichtrood en de huid kan ook iets gezwollen zijn. Na enkele uren trekt dit echter weer weg. Er kunnen kleine korstjes op de pigmentplekjes ontstaan, zorg dat u niet aan de korstjes gaat krabben om littekenvorming te voorkomen. Bescherm uw huid altijd goed met een hoge Spf tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigment reacties te voorkomen.

Nabehandeling

Voor het beste resultaat adviseren wij het gebruik van een goede zonbescherming Spf 50 raden wij hierbij aan. Na de pigmentvlekken laserbehandeling kunt u de huid verzorgen met een zacht herstellend serum. Wij adviseren u hierover graag.

Graag gaan wij de uitdaging aan om u een mooie huid te geven. U komt toch ook voor een pigmentvlekken Laserbehandeling naar Huidinstituut Reuvers. Huidinstituut Reuvers is al meer dan 10 jaar lang uw vertrouwde adres in Landgraaf ( Zuid Limburg) en voor de regio Parkstad, Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade, Geleen, Sittard, Klimmen, Voerendaal, Schinnen, Maastricht, Heuvelland en omstreken.

Beste klant,

Ben jij klaar voor een jongere en gezonde huid?

Mogen wij jou helpen met jouw huidverjonging, huidproblemen en/of overbeharing? 

Ben je je tatoeage zat?

Je wilt een strakker figuur ook op de langere termijn? En wil je graag weten wat de mogelijkheden hiervoor zijn? 

Plan dan een afspraak voor een intakegesprek.

Tot snel! 

Hartelijke groet,                                                Brigitte & Henry Reuvers.