Skip to content

Tatoeage verwijderen

Spijt van uw tatoeage of permanente make-up?

Heeft u spijt van uw tatoeage of permanent make-up, dan bent u bij Huidinstituut Reuvers in Landgraaf (Limburg) aan het juiste adres en kunt u uw tatoeage op een professionele manier laten verwijderen. Wij bij Huidinstituut Reuvers zijn op de hoogte van de aller nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en apparatuur en kunnen hierdoor uw tatoeage moeiteloos verwijderen, uiteraard kunt u ook uw permanent make-up bij ons laten verwijderen.

 

In het verleden hadden behandelmethodes voor tatoeage verwijderen vaak een groot nadeel: ze lieten forse littekens achter. Met de huidige lasertechnieken waar Huidinstituut Reuvers mee werkt behoord dit echter tot het verleden en hoeft u niet bang te zijn voor littekens. De nieuwste techniek met onze Spectra Picotech Laser levert geen huidbeschadiging of littekens op en kunt u uw tatoeage verwijderen met een gerust hart.

Maak nu eenvoudig uw afspraak!

Wat gebeurt er als u behandeld wordt met de Spectra Picotech Laser?

De belangrijkste eigenschappen van een tatoeagelaser zijn de golflengte (nm), de pulsduur (picoseconde) en het piekvermogen. De golflengte bepaalt de kleur van het laserlicht en hoe goed het laserlicht door de tattoo inkt wordt geabsorbeerd. Om tattoos in alle kleuren effectief te behandelen zijn er meerdere kleuren laserlicht nodig. Onze Spectra Picotech Laser heeft verschillende golflengtes van 1064 NM, 755 NM, 650 NM, 585 NM en 532 NM speciaal om alle kleuren tattoos te kunnen behandelen.  Alle inktkleuren zoals zwart, groen, blauw, geel, rood kunnen worden behandeld. Tijdens de absorptie van het laserlicht door de tattoo inkt wordt de lichtenergie omgezet in warmte.

Het materiaal waaruit de inkt is opgebouwd, zet door de warmte uit. Wanneer er een grote hoeveelheid lichtenergie op de tatoeage inkt wordt geschoten, in een zeer korte tijd, krijgt het materiaal geen kans meer om uit te zetten. Het opwarmen gaat zo snel dat dit materiaal zal exploderen en vergruizen. Tijdens dit proces ontstaat er door de verbranding van de opperhuid een tijdelijke witte verkleuring. Dit noemen we laser-snow en dit verdwijnt binnen 15 a 30 minuten. De uiteengevallen minuscule inktdeeltjes die heel fijn zijn gemaakt worden veel makkelijker door het lichaam (lymfeklieren) afgevoerd. Na de tatoeage verwijderen behandeling treedt lichte roodheid en zwelling op. Om dit proces sneller te laten verminderen mag u uw huid koelen. Tijdens het gehele behandeltraject dient u de huid goed te beschermen tegen uv-straling: gebruik een goede crème met een minimale beschermingsfactor Spf 30. Laat ook uw tattoo verwijderen met de Spectra Picotech Laser voor een optimaal resultaat.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Voor uw tatoeage te verwijderen heeft u gemiddeld 6 tot 12 behandelingen nodig voor een mooi resultaat. Na een behandeling heeft het lichaam tijd nodig om de vergruisde inktdeeltjes af te voeren. De behandelingen worden iedere 4 tot 12 weken uitgevoerd zodat er genoeg rust tussen de behandelende periode zit.

Het aantal tatoeage verwijderen behandelingen en het resultaat van uw tatoeage verwijderen is afhankelijk van een aantal factoren, te weten

 •  Het type tatoeage
 •  De diepte en de ouderdom van de tatoeage
 •  De gebruikte inktsoort
 •  De kleuren
 •  De gevoeligheid van de huid en de plaats van de tatoeage
 •  De aanwezigheid van meerder tatoeages over elkaar
 •  Het persoonlijk afweersysteem

Alle behandelingen die wij kunnen aanbieden met de Spectra Laser om uw huidproblemen te verminderen zijn

 • Tatoeage verwijderen
 • Permanente make-up voor wenkbrauwen of lippen
 • Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken
 • Acne
 • Couperose
 • Melasma oftewel zwangerschapsmasker
 • Berkenrijs (verwijde haarvaatjes op de benen)
 • Kalknagels

Beste klant,

Ben jij klaar voor een jongere en gezonde huid?

Mogen wij jou helpen met jouw huidverjonging, huidproblemen en/of overbeharing? 

Ben je je tatoeage zat?

Je wilt een strakker figuur ook op de langere termijn? En wil je graag weten wat de mogelijkheden hiervoor zijn? 

Plan dan een afspraak voor een intakegesprek.

Tot snel! 

Hartelijke groet,                                                Brigitte & Henry Reuvers.