4 redenen om havermout regelmatig op je ontbijt te zetten.

4 redenen om havermout regelmatig op je ontbijt te zetten.

 

Havermout is lekker, makkelijk en supergezond. 4 redenen om havermout regelmatig op je ontbijt te zetten.

Havermout is tegenwoordig populairder dan ooit en het hoort tot de superfoods. Het is lekker, goedkoop en gezond.

1. Het verlaagt het cholesterolgehalte

In havermout komen bijzondere vezels voor: beta-glucanen. Het zijn oplosbare vezels, die in de darmen veel vocht opnemen. En passant binden ze ook nog wat cholesterol, galzouten en vetzuren. Door dat binden van cholesterol daalt het cholesterolgehalte van het bloed, en dan met name het ongunstige LDL cholesterolgehalte. In 2011 heeft de European Food Safety Authority (EFSA) deze claim goedgekeurd.

2. Geeft een lang verzadigd gevoel, minder honger gevoel

Doordat het zoveel oplosbare vezels bevat, kan het lekker opzwellen en houdt het de maag lang ‘vol’. Het geeft een lang verzadigd gevoel waardoor we minder snel honger krijgen. De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen, zodat er geen snelle piek ontstaat in het bloedglucosegehalte en de energie langzaam wordt afgegeven aan het bloed.

3. Het is lief voor de lijn
Een kom, gemaakt van 6 eetlepels (30 gram) havermout met 250 ml water, levert slechts 115 kcal. Je kunt natuurlijk ook melk gebruiken om de havermout in te koken, dan levert de pap je 230 kcal. Ter vergelijking: een ontbijt van 2 boterhammen besmeerd met boter en belegd met achterham, met een glas sinaasappelsap levert je 360 kcal.

4. Het biedt variatie

Gelukkig kunnen we volop variaties maken en is dit nooit eentonig. Uiteraard is de basis wel neutraal. We kunnen wel volop variëren met smaakmakers. Fruit bijvoorbeeld. Blauwe bessen of bramen (uit de diepvries) of stukjes appel, zelfs bananen zijn erg lekker en goed te combinerenen met havermout. De ware havermoutbourgondiër smelt er wat pure chocolade of honing door. Ook een snufje kaneel doet het altijd goed.

Dit was mijn blog. Heeft u nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.

Huidpraktijk #Huidinstituut #Huidspecialiste #Schoonheidsspecialiste #Afslankinstituut #Dermapenbehandelingen #Schoonheidssalon #Beautysalon #Pedicure & Medisch Pedicure #Laserinstituut #Oogliftcorrectie zonder snijden instituut #Brazilian Wax instituut #PowerSlim afslankcoach ; bij ons vindt u alles onder een dak!

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten die professioneel en resultaat gericht te werk gaan. Voor alle behandelingen zijn intensieve trainingen gevolgd. Wij zijn aangesloten bij Anbos, ProVoet, ProCert, NLSAS, GGD.