Huidinstituut en Schoonheidssalon Landgraaf legt uit waarom vitamine C uw huid echt verbeterd!

Waarom vitamine A en vitamine C uw huid echt verbeteren!

Huidinstituut en Schoonheidssalon Landgraaf legt uit waarom vitamine C uw huid echt verbeterd!

Vitamine C

 

Voorkom vrij radicalen

Vrije radicalen zorgen voor een verslechterde weerstand van de huid met gevolgen van dien, zoals hyperpigmentatie en huidveroudering. Alle onderzoeken zijn het met elkaar eens: Vitamine C in huidverzorging maakt je huid mooi, jong en gezond. Hierbij is het wel belangrijk rekening te houden met een paar eigenschappen van de huid en Vitamine C, want het is niet vanzelfsprekend dat alle vormen van Vitamine C ook werkelijk in de huid worden opgenomen.

Waarom vitamine CWaarom vitamine C uw huid verbeterd!

Vitamine C is een vitamine die in water oplosbaar is. Het stofje wordt niet door het menselijke lichaam aangemaakt, dus moet het via onze voeding of door middel van supplementen ingenomen worden. Inmiddels zijn er vele onderzoeken geweest naar Vitamine C. Het is een vitamine die in water oplosbaar is. Het stofje wordt niet door het menselijke lichaam aangemaakt, dus moet het via onze voeding of door middel van supplementen ingenomen worden. Inmiddels zijn er vele onderzoeken geweest naar het effect van Vitamine C op de huid. Hieruit is gebleken dat Vitamine C te weinig in de huid terecht komt, waardoor het onvoldoende effect heeft bij het bestrijden van vrije radicalen in de huid. Het goede nieuws is dat Vitamine C direct op de huid aangebracht kan worden om de huid te voorzien van deze belangrijke stof. Vrije radicalen zorgen voor een verslechterde weerstand van de huid met gevolgen van dien, zoals hyperpigmentatie en huidveroudering. Alle onderzoeken zijn het met elkaar eens: Vitamine C in huidverzorging maakt je huid mooi, jong en gezond. Hierbij is het wel belangrijk rekening te houden met een paar eigenschappen van de huid en Vitamine C, want het is niet vanzelfsprekend dat alle vormen van Vitamine C ook werkelijk in de huid worden opgenomen.

Hieronder zijn een aantal punten waar je rekening mee dient te houden:

• De enige vorm van Vitamine C die ons lichaam herkent, is L-ascorbic Acid. Alle andere vormen moeten eerst getransformeerd worden waarbij een groot deel van de effectiviteit verloren gaat, of al oxideert voordat het is getransformeerd.
• L- Ascorbic Acid is enkel effectief als de pH-waarde lager is dan 3.5 en de concentratie groter is dan 10%
• Het peelen van de huid alvorens Vitamine C aan te brengen kan zorgen voor een betere opname.
• Vitamine C moet het liefst worden aangebracht op een kale huid, dus direct na het reinigen. Mocht de huid te basisch zijn, of men een ander laagje op de huid hebben zoals bijvoorbeeld crème of minerale vetten, wordt Vitamine C niet opgenomen.
• Veel mensen denken bij huidverjonging aan dure werkstoffen, maar onderzoek bewijst dat Vitamine C in combinatie met Vitamine A de meest ultieme huidverjonging geeft. Het advies is overdag Vitamine C te gebruiken, en ‘s nachts Vitamine A.
• L-Ascorbic Acid voorkomt celmutaties en heeft een preventieve werking tegen huidkanker.
• Consequent gebruik van Vitamine A en C vanaf het 25ste leefjaar zorgt op 50 jarige leeftijd voor een beter collageengehalte, dus minder rimpels.
• Vitamine C activeert alle andere stoffen die in de huidverzorging zijn verwerkt. Vandaar dat het ook wel als een soort powerkuur wordt geadviseerd.

Wij van Huidinstituut Reuvers te Landgraaf werken alleen met producten met hoogwaardige werkstoffen, wij hebben een breed productassortiment waarbij behandelingen en producten op basis van Vitamine C en vitamine A centraal staan. Zo bevatten bijvoorbeeld de produkten van Skeyndor en Dermaquest de juiste samenstellingen, zodat u voorzien wordt van een flinke dosis Vitamine C en of Vitamine A voor echte huidverbeteringen.

Graag gaan wij de uitdaging aan om u een mooie huid te geven. U komt toch ook naar Huidinstituut Reuvers al 10 jaar lang uw vertrouwde schoonheidssalon, medisch pedicure en huidverbeteringsadres in Landgraaf en regio Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade en omstreken.

Dit waren mijn blog over waarom vitamine A en vitamine C uw huid echt verbeteren!

Heeft u nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.