RETINOL, WAT IS HET EN HOE WERKT HET?

“BEHANDELEN EN ADVIES VOOR THUISGEBRUIK IS NET KOKEN”

Retinol, wat is het en hoe werkt het?

RETINOL EEN WERKSTOF DIE ZOVEEL KAN!

Momenteel lopen er veel beautymerken mee weg, en is het waarschijnlijk het populairste ingrediënt in de huidverzorging. Dit product mag eigenlijk niet in je dagelijkse huidverzorgingsroutine ontbreken. Vooral niet als je het belangrijk vindt om je huid jong te houden! Daarnaast werkt retinol ook tegen huidproblemen zoals pigmentvlekken en acné.

Maar wat is er nu zo speciaal aan deze werkstof?

Het zorgt voor een gezondere, gladdere, maar vooral ‘jongere’ huid. En dat zonder naalden en botox.

Het is een vitamine A dat sterk werkt tegen huidveroudering. Sterker nog, het is het meest bewezen effectieve werkstofje dat niet alleen ter voorkoming van, maar ook ter vermindering van bijvoorbeeld bestaande rimpels werkt het staat vast dat deze stof huid verjongend werkt. Daarnaast werkt het ook erg goed bij acne en pigmentvlekken.

Vitamine A-zuur (of tretinoïne) is een zeer krachtige anti-oxidant. Anti-oxidanten beschermen je huid van alle schadelijke stoffen van buitenaf die zorgen voor huidveroudering. Het ingrediënt Retinol verbetert de huidstructuur. Het stimuleert de collageenproductie in onze huid, wat zorgt voor versteviging. Rimpels als gevolg van zonbeschadiging nemen af in diepte en in aantal. De stof stimuleert namelijk een gezonde celdeling en de productie van collageen en elastine. Daarbij wordt de afbraak van collageen en elastine geremd. Bovendien worden pigmentvlekken minder zichtbaar.

Retinol, wat is het en hoe werkt het.

WAT DOET RETINOL NOG MEER?

Retinol zorgt niet allen voor een algehele verbetering van de huid. Maar heeft daarnaast nog vele voordelen;

1. Zorgt voor een betere wondgenezing

Retinol stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en bevordert daardoor het herstel van onze huidbarrière. De productie van hyaluronzuur wordt gestimuleerd, dit is de meest belangrijke hydratatiefactor van onze levende huidcellen. Het voordeel van hyaluronzuur is dat het werkt als een spons en kan grote hoeveelheden water aan zich binden. Een goed gehydrateerd huid is erg belangrijk bij een goede wondgenezing. Ook bij bijvoorbeeld acne is een goede huidbarierre van uiterste belang om genezing te stimuleren, hieronder meer daarover.

2. Voorkomt puistjes en mee-eters

Retinol bevordert de groei van normale, gezonde cellen in de huid en rondom de poriën. De poriën gaan hierdoor open, waardoor talg gemakkelijker naar buiten kan stromen en de vorming van nieuwe talgophopingen en puistjes wordt voorkomen.

Vitamine A-zuur wordt door huisartsen al tientallen jaren voorgeschreven als middel tegen acné, want het verwijdert dode huidcellen en ’ontstopt’ de mee-eters.

3. Werkt huidverjongend

Retinol stimuleert de productie van collageen en elastine in de lederhuid, deze bindweefselvezels zorgen voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Dit zorgt voor minder diepe rimpels en vervaging van fijne lijntjes, die bijvoorbeeld het gevolg zijn van blootstelling aan zonlicht.

Het vermindert rimpels en andere kenmerken van huidveroudering. De bindweefselcellen blijven langer in leven, dus vertraag je hiermee de huidveroudering en stel je deze een beetje uit.

4. Vervaagt pigmentvlekken

Werkt verhelderend op de huid en zorgt voor een egale huidkleur. Overactieve pigmentcellen worden door het gebruik van retinol tot rust gebracht.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN RETINOL EN VITAMINE A ZUUR?

Vitamine A zuur is enkel verkrijgbaar op doktersrecept in tegenstelling tot retinol. De opname van medicinaal bereid vitamine-A zuur door de huid is beperkt en irriteert meer voor de huid in tegenstelling tot retinol. Dat is speciaal geformuleerd met als doel penetratie tot grotere diepte. Dit wordt in het geval van PCA SKIN CARE verkregen door het product als het ware in te pakken. Het zogenaamde OmniSome Delivery system dat ervoor zorgt dat retinol van 0,5% in 10 uur tijd in kleine hoeveelheden wordt afgegeven aan de huid. Hierdoor kan de stof dieper in de huid komen, het maakt de huid stabiel en het product effectiever. Hierdoor kunnen er betere en snellere resultaten worden behaald. Het is belangrijk om op te passen tegen de zon. Het gebruik van een hoge SPF is dan ook verplicht.

Het is niet zo dat elk product dat retinol bevat gelijk effectief is. Het percentage is van belang, liefst tot maximaal 0,5%. Daarboven nemen tijdelijke bijwerkingen als roodheid, schilfering en jeuk toe. Lage concentraties, kleiner dan 0,25%, zijn niet erg effectief.

Belangrijk is dat retinol afgeleiden, zoals retinol palmytaat, veel minder effectief zijn dan retinol. Daarom zal bijvoorbeeld 1% retinol palmytaat veel minder effectief zijn dan 1% retinol.

Dit was mijn blog over; Retinol wat is het en hoe werkt het? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen. Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met ons op telnummer +31 (45) 5330674 , wij helpen u graag verder. Huidinstituut Reuvers is al meer dan 10 jaar lang uw vertrouwde adres in Landgraaf ( Zuid Limburg) en voor de regio Parkstad, Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade, Geleen, Sittard, Klimmen, Voerendaal, Schinnen, Maastricht, Heuvelland en omstreken.

U kunt bij ons terecht voor o.a. cosmetische en medisch pedicure behandelingen, acnebehandelingen, huidverjongings, anti-aging en huidverbeterings behandelingen, sport massages, laserbehandelingen, kalknagelbehandelingen, tattoo laserbehandelingen, ooglift zonder snijden behandelingen, Plasma Prolift behandelingen, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, hars en wax behandelingen en persoonlijke begeleiding bij afslanken met PowerSlim.

 

 

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten die professioneel en resultaat gericht te werk gaan. Voor alle behandelingen zijn intensieve trainingen gevolgd. Wij zijn aangesloten bij Anbos, ProVoet, ProCert, NLSAS, GGD.

Huidpraktijk # Huidinstituut # Huidspecialiste # Schoonheidsspecialiste # Schoonheidssalon # Beautysalon # Pedicure & Medisch Pedicure # Laserinstituut # Ooglidcorrectie zonder snijden # Brazilian Wax instituut # Afslankinstituut # PowerSlim afslankcoach ; bij ons vindt u alles onder een dak!