Acne? Blijf er niet onnodig mee rondlopen

Hoe kan ik het beste mijn acne huid verzorgen?

Als huidcoach zie ik veel acne klanten en hoor ik vaak dat ze niet precies weten wat ze aan acne kunnen doen en welke producten ze het beste kunnen gebruiken om de klachten te verminderen, daarom geef ik je graag een aantal bruikbare tips.

Tip 1: Voorkomen is beter dan genezen
Alleen in een vroeg stadium van acne, wanneer de eerste mee-eters net verschijnen, is een ontstekingsreactie van de huid te voorkomen. Daarom is het van groot belang dat acne behandelingen tijdig worden gestart. Begin niet zelf met knijpen, de kans is groot dat je de huid onnodig beschadigd, of dat de huid ontstoken raakt.

Tip 2: Heeft u acne? Laat uw huid intensief reinigen door een acne specialist
Dit is de eerste stap naar een gezondere huid. Tijdens een acne behandeling worden onzuiverheden en dode huidcellen verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de talgklier niet meer wordt geblokkeerd en mee-eters en puistjes minder kans krijgen. Door vroegtijdig te starten en regelmatig te behandelen kun je acnelittekens voorkomen.

Tip 3: Reinig en verzorg u thuis met huid verbeterende producten die in de acne behandeling gebruikt worden (producten uit een drogisterij bevatten vaak niet de hoge werkstoffen die nodig zijn om acne te bestrijden)
Bij het aanpakken van acne kunt uzelf veel doen. Begin twee maal daags met een goede reinigen en verzorging. Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste producten. Een goed product pakt 3 oorzaken van acne aan:

  • De talgproductie
  • Het teveel aan dode huidcellen
  • De acnebacterie op de huid.

Tip 4: Druk of krab niet aan de puistjes, druk zelf geen mee-eters uit
Dit kan de bacteriën in de huid verspreiden waardoor acne verergert. Door de huid te beschadigen vergroot je ook de kans op littekens.

Tip 5: Eet gezond en evenwichtig
Uit onderzoek is gebleken dat evenwichtige voeding met vitamine A, C en E een positief effect hebben op de gezondheid van de huid. Ben zuinig met melkproducten en vermijd suikers zoveel mogelijk.

Tip 6: Acnelittekens kunnen behandeld worden
Heeft u kleine kuiltjes of vlekjes overgehouden aan acne? Ook dan is er niets aan de hand. Wij van Huidinstituut Reuvers te Landgraaf kunnen ervoor zorgen door de juiste behandelingen met de juiste producten te combineren de bovenste huidlaag vernieuwd wordt waardoor de huidlagen opnieuw worden opgebouwd en het huidoppervlakte mooier, gladder en egaler wordt. Dit kan d.m.v een van de onderstaande behandelingen:

Tip 7: Gebruik make-up die de huid laat ademen
Met de juiste camouflage zullen poriën niet snel verstopt raken. Wij werken met Lycogel. Lycogel camouflages, geschikt voor acne. Lycogel bevat het revoultionaire LYCO-Complex; een zorgvuldig samengestelde combinatie van 12 actieve ingrediënten die de huid voorziet van zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen. Lycogel is waterproof en dekt beter dan normale foundations en heeft bovendien een ontstekingsremmende en huidherstellend werking, deze camouflage beschermt tevens tegen UV-straling door de SPf 30 die erin verwerkt zit.

Tip 8: Minimaliseer blootstelling aan zon- en zonnebank
Het lijkt eventjes goed te werken omdat je puistjes uitdrogen in de zon, maar dit is van korte duur. UV straling zorgt voor verdikking en uitdroging van de epidermis, met als gevolg dat de huid nog meer talg gaat produceren en poriën sneller gaan verstoppen.

Vergoeding van uw ziektekostenverzekeraar

De kosten van onze acne behandelingen worden doorgaans vergoed. Vraag uw ziektekostenverzekeraar hiernaar.

Graag gaan wij de uitdaging aan om u een mooie huid te geven. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten, die professioneel en resultaatgericht te werk gaan. Schoonheidssalon Reuvers is al meer dan 10 jaar lang uw vertrouwde pedicure-, massagepraktijk, permanent make-up studio, wax studio, schoonheidssalon en huidverbeteringsadres te Landgraaf (Limburg) en regio Parkstad, gemeenten Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade en omstreken.

U komt toch ook voor een acne behandeling naar Huidinstituut Reuvers te Landgraaf, Uw huid is onze zorg!

Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend en passend acne huidadvies op telefoonnummer +31 (45) 5330674

Dit was mijn blog over acne? Blijf er niet onnodig mee rondlopen. Heeft u nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.