Een gehydrateerde huid is de basis voor een gezonde huid.

Gehydrateerde huid

Een gehydrateerde huid is de basis voor een gezonde huid.

 

GEHYDRATEERDE HUID

Een gehydrateerde huid is de basis voor een gezonde huid. De huid heeft hiervoor een eigen ‘vochtfabriek’. In onze huid hebben we moleculen zitten die de huidcellen helpen bij het vasthouden van vocht. Indien men een verstoring heeft kan deze hydratatie worden verkregen door middel van productgebruik, het drinken van voldoende water en het water dat je binnen krijgt via je voeding. Ook heeft je levensstijl een grote invloed op de hydratatie van je huid. Milieu invloeden, stress en zelfs het weer kunnen de vochtreserve van de huid flink aantasten. Vaak het extreme in temperatuur verschil van buiten en binnen is een grote boosdoener voor de hydratatie in onze huid. Het is daarom aan te bevelen bij extremere weersomstandigheden de huid extra te hydrateren bijvoorbeeld d.m.v. een extra serum of een goede hydraterende crème/ moisturizer.

VOCHTVERLIES VAN JE HUID

We verliezen ongeveer een halve liter water per dag? Dat klinkt heel veel en dat is het ook. Dit vochtverlies betekent namelijk meer dan alleen maar het krijgen van een niet gehydrateerde huid. Een goede hydratatie staat centraal voor een gezonde huid. Dehydratie komt veel voor en zorgt voor fijne lijntjes, de huid voelt vaak droog en trekkerig, in het ergste geval zijn er ook schilfers aanwezig. Eèn van de grootste gevolgen van een vochtarme huid is de gevoeligheid. Het verlies van vocht betekent echter meer dan een gedehydreerde huid. De laatste wetenschappelijke inzichten vertellen ons dat de huid pas echt gezond is wanneer er sprake is van de juiste balans tussen hydratatie, een sterke lipide barrière en een optimaal functionerende ecosysteem van de huid. Wanneer èèn van deze factoren uit balans is, zal de huidconditie aanzienlijk verslechteren.

ZORG VOOR EEN GOEDE Hydratatie d.v.m. een serum/ MOISTURIZER

Een gehydrateerde huid krijg je uiteraard ook door het dagelijks gebruiken van een goed serum/ moisturizer. Deze zorgt er voor dat je huid in balans komt en blijft. Werkstoffen kunnen bij een optimaal gehydrateerde huid beter worden opgenomen. Daarnaast is het gebruik van een SPF met minimaal factor 30 ook zeker een must, dit geld ook voor de winterperiode. Een hoge SPF is de allerbeste anti-aging die er bestaat en biedt je huid uiteraard een optimale bescherming!

Ben je benieuwd wat wij voor uw huid kunnen betekenen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met ons op telnummer +31 (45) 5330674 , wij helpen je graag verder.

Huidpraktijk #Huidinstituut #Huidspecialiste #Schoonheidsspecialiste #Afslankinstituut #Dermapenbehandelingen #Schoonheidssalon #Beautysalon #Pedicure & Medisch Pedicure #Laserinstituut #Oogliftcorrectie zonder snijden instituut #Brazilian Wax instituut #PowerSlim afslankcoach ; bij ons vindt u alles onder een dak!

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten die professioneel en resultaat gericht te werk gaan. Voor alle behandelingen zijn intensieve trainingen gevolgd. Wij zijn aangesloten bij Anbos, ProVoet, ProCert, NLSAS, GGD.