Functies van de huid

functies van de huid

Functies van de huid:

Wist u dat onze huid het grootste orgaan van het lichaam is? De huid is als een jas, zorgt voor bescherming van het hele lichaam, maar dient tevens ook als ons eigen visitekaartje. Daarom is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met de huid. We hebben er tenslotte maar 1, dus wees er zuinig op!

Een aantal functies van de huid op een rij:

 • Bescherming tegen allerlei bedreigingen van buitenaf zoals ultraviolette stralingen, micro organisme, mechanische traumata, virussen, vuil, vocht en temperaturen. Het vormt een sterke laag om onze spieren, bloedvaten, zenuwen en organen te beschermen.
 • Zorgt er voor dat al onze organen op de juiste plek zitten en blijven.
 • Zorgt voor productie van vitamine D die we nodig hebben voor onze botten.
 • Door pigment in onze huid worden we beschermd tegen ultraviolette stralingen.
 • Wist u dat je niet alleen via je longen, maar ook via je huid ademt? De zuurstof word vervolgens in ons bloed opgenomen en vervoert door ons lichaam.
 • Vetreserves
 • Zintuigfunctie. De huid is een zintuig voor algemeen gevoel. Hierdoor is ze buitengewoon rijk aan zenuwen. Met onze huid kunnen we voelen. Via receptoren kunnen we koude, warmte en pijnprikkels waarnemen.
 • Over warmte gesproken, via onze huid kunnen we de temperatuur van ons lichaam regelen. De huid houd warmte vast wanneer we het koud hebben en koelt af bij warmte.
 • Door middel van zweten verliezen we warmte. Een bezweet lichaam kan sneller afkoelen omdat onze huid vochtig wordt.
 • Tijdens zweten verliezen we niet alleen vocht maar ook zout. Het is belangrijk om veel water te drinken bij hevig transpireren. Zout trekt vocht aan en onttrekt dus veel vocht uit ons lichaam
 • Psychologische functie. De huid is meestal het eerste wat gezien wordt, en speelt dan ook een belangrijke rol in de sociale contacten. Onze maatschappij legt een sterke nadruk op een mooie en gave huid, en voor mensen waarbij deze niet perfect is, betekent dat een extra belasting. De huid kan ook op een negatieve wijze als blikvanger fungeren.
 • Barrière functie. Door de barrière wordt het verlies van wateren elektrolyten naar buiten tot een minimum beperkt. Tevens wordt het binnendringen van schadelijke stoffen van buiten sterk verminderd.
 • Kan extra voedingsstoffen opnemen en afvalstoffen uit ons lichaam beter kwijt raken omdat de celwand van de huid half doorlaatbaar is.
 • Binnen 28 dagen is onze huid helemaal vernieuwd. Naarmate we ouder gaat alles trager in ons lichaam. Zo ook de celdeling, die kan wel oplopen naar 60 dagen.

Belangrijk is om te weten dat onze huid een opname orgaan is. Ze kan dus ook giftige stoffen opnemen, daarom is het zo belangrijk om zorgvuldig met de huid om te gaan en goed te beschermen en te verzorgen.

Graag gaan wij de uitdaging aan om u mooie huid te geven. U komt toch ook voor een behandeling naar Huidinstituut Reuvers. Huidinstituut Reuvers is al meer dan 10 jaar lang uw vertrouwde adres in Landgraaf ( Zuid Limburg) en voor de regio Parkstad, Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade, Geleen, Sittard, Klimmen, Voerendaal, Schinnen, Maastricht, Heuvelland en omstreken makkelijk bereikbaar.

U kunt bij ons terecht voor o.a. cosmetisch & medisch pedicure behandelingen, acne behandelingen, huidverjongings, anti-aging en huidverbeterings behandelingen, sport massages, laserbehandelingen, dermapen behandelingen, microdermbabrasie behandelingen, kalknagelbehandelingen, Tattoo laserbehandelingen, Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, ooglid correctie zonder snijden, Plasma Prolift behandelingen, hars en wax behandelingen en persoonlijke begeleiding bij afslanken met PowerSlim.

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten die professioneel en resultaat gericht te werk gaan. Voor alle behandelingen zijn intensieve trainingen gevolgd. Wij zijn aangesloten bij Anbos, ProVoet, ProCert, NLSAS, GGD.

Huidpraktijk # Huidinstituut # Huidspecialiste # Schoonheidsspecialiste # Schoonheidssalon # Beautysalon # Pedicure & Medisch Pedicure # Laserinstituut # Oogliftcorrectie zonder snijden instituut # Brazilian Wax instituut # PowerSlim afslankcoach ; bij ons vindt u alles onder een dak!