Huidverzorging in de winter, waar moet je op letten?

Een gezonde huid in de winter

Je huid verzorgen in de winter is een belangrijk onderdeel van je dagelijkse ritueel dat je niet over moet slaan. Als de koude wintermaanden weer om de hoek komen kijken, heeft ook je huid en daarmee je huidverzorging een upgrade nodig. Je huid heeft last van temperatuurverschillen, gure lucht en de winterzon. Hoe kun je die huid in de winter het beste verzorgen?

Iedereen waarschuwt inmiddels voor de gevaren van uv-straling van de zon. In de zomer beschermen we ons dan ook graag met zonnebrandcrèmes, gels en sprays. Dit wil echter niet zeggen dat je in de winter niets hoeft te doen. De zon schijnt dan immers ook gewoon. Daarnaast kan de koude lucht de huid ook beschadigen. Het huidverouderingseffect komt niet alleen door uv-straling, maar ook door temperatuurverschillen. Warm-koud-warm-koud zorgt ervoor dat je huid sneller uitdroogt en gaat barsten.

 

Huidverzorging in de winter, waar moet je op letten?Huidverzorging in de winter, waar moet je op letten?

De koude lucht in de winter schuurt langs je huid en kan de huidbarrière beschadigen. Je huid kan hierdoor minder goed vocht en andere voedende ingrediënten vasthouden of opnemen, waardoor je huid droger en gevoeliger wordt. Dit zorgt weer voor een versnelling van het huidverouderingsproces. Daarnaast is de huid in de winter ook ‘viezer’. Je bedekt je huid in de koud zoveel mogelijk, maar het gevolg daarvan is dat de huid weinig frisse lucht krijgt.

Nog een verandering: de stofwisseling van je huid. In de winter zijn je talgklieren minder actief, waardoor het vettige beschermlaagje slinkt. Je huid extra verzorgen is hierbij dus geen overbodige luxe.

Huidverzorging tips voor de winter

Om je huid in de winter te beschermen, heeft het dus een extra steuntje in de rug nodig. Huidverzorging in de winter verschilt deels van de zomerverzorging. Hoewel je het hele jaar door SPF-bescherming nodig hebt, zal je huid meer vetten nodig hebben in de winter. Onderstaand een aantal tips om je huid te verzorgen in de winter:

Je huid verzorgen in de winter

  1. Reinig de huid goed met een milde cleanser en lotion om vuil en onzuiverheden te verwijderen. Let hierbij op dat je voor een cleanser kiest die geschikt is voor jouw huid. Vermijd cleansers die parfum en alcohol bevatten, dit is te zwaar voor de meeste huidtypes in de winter.
  2. Breng na het reinigen van je huid een moisturizer aan of een hydraterend serum. Deze producten trekken zeer snel in en geven je huid die boost die het nodig heeft. Heb je één of meerdere specifieke huidproblemen? Laat dan eerst een huidanalyse uitvoeren om te zien wat jouw huid precies nodig heeft.
  3. Gebruik vervolgens een goede dagcrème die niet alleen een beschermende laag op de huid legt, maar de huid ook echt ondersteunt. Zo kun je dat vettige beschermlaagje op de huid zoveel mogelijk nabootsen.
  4. Gebruik een losse SPF voordat je de deur uitgaat. In de winter schijnt de zon ook (sneeuw weerkaatst ook zonlicht!), en om die huidveroudering zoveel mogelijk te vertragen is dagelijks SPF aanbrengen een must.
  5. Oog crème? Met die gure wind knijp je veel vaker met je ogen, waardoor die fijne lijntjes eerder de kop op kunnen steken. Smeren dus!
  6. Doe af en toe iets extra’s voor je huid door een gezichtsmasker te gebruiken. Je huid krijgt dan een flinke dosis verzorgende ingrediënten en ‘kan er dan weer even tegenaan’. Maar: het is een extraatje voor je huid, geen vervanging van je dagelijkse huidverzorgingsroutine.
  7. Blijf daarnaast voldoende bewegen. Beweging stimuleert de doorbloeding en dat is natuurlijk weer goed voor de stofwisseling van je huid.
  8. En als laatste vergeet de nachtcrème niet! ’s Nachts neemt je huid veel beter ingrediënten op dan overdag. Dit is dus het ideale moment om je huid die extra verzorging te geven die het nodig heeft.

Wij verwelkomen u graag in ons instituut.

Huidinstituut Reuvers is al meer dan 12,5 jaar lang uw vertrouwde adres in Landgraaf ( Zuid Limburg) en voor de regio Parkstad, Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade, Geleen, Sittard, Klimmen, Voerendaal, Schinnen, Maastricht, Heuvelland en omstreken zijn wij makkelijk bereikbaar.

U kunt bij ons terecht voor o.a. cosmetische en medisch pedicure behandelingen, acnebehandelingen, huidverjongings, anti-aging en huidverbeterings behandelingen, laserbehandelingen, kalknagelbehandelingen, tattoo laserbehandelingen, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, ooglift zonder snijden behandelingen, Plasma Prolift behandelingen, hars en wax behandelingen, en persoonlijke begeleiding bij afslanken d.m.v. PowerSlim en Cryolipolyse.

Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend en passend advies op telefoonnummer +31 (45) 5330674

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten die professioneel en resultaat gericht te werk gaan. Voor alle behandelingen zijn intensieve trainingen gevolgd. Wij zijn aangesloten bij Anbos, ProVoet, ProCert, NLSAS, GGD.

Huidpraktijk • Huidinstituut • Huidspecialiste • Schoonheidsspecialiste • Schoonheidssalon • Beautysalon • Pedicure & Medisch Pedicure • Laserinstituut • Tattooverwijdering • Oogliftcorrectie zonder snijden instituut • Brazilian Wax instituut • PowerSlim • Afslankcoach • Cryolipolyse plaatselijk vet bevriezen; bij ons vindt u alles onder een dak!