Huidverzorging voor mannen.

Huidverzorging voor mannen

Huidverzorging voor mannen

Gelukkig is de tijd voorbij dat alleen vrouwen naar de schoonheidsspecialiste gaan, steeds meer mannen vinden het prettig om een goed verzorgde huid te hebben en brengen dan ook steeds vaker een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste. Zo speelt ook vaker de huidverzorging voor mannen een rol. Ik kan mij voorstellen met al die verzorgingsproducten dat men het door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heb ik alle stappen van het huidverzorgingsproces, inclusief de daarvoor bedoelde producten, voor u op een rijtje gezet.

Verschillende stappen van huidverzorging voor mannen:

1. Reinigen van de huid

Het wassen van je gezicht lijkt een van de meest simpele taken ooit te zijn, maar je huid op de juiste manier reinigen kan voor een groot verschil zorgen! Veel mannen zijn van het gemak en gebruiken een stuk zeep. Gewone zeep kan je huid echter flink uitdrogen, en soms zelfs de natuurlijke balans van je huid in de war schoppen, met alle gevolgen van dien. De beste huidverzorging voor mannen begint met je gezicht te reinigen met lauw warm water gecombineerd met een reinigingsgel of facewash. Reinigen doen we tweemaal per dag, ’s ochtends en ’s avonds. Te vaak je gezicht wassen kan je huid uitdrogen.

2. Dieptereinigen van de huid

Het dagelijks gebruiken van een reinigingsgel of facewash is een goed begin, maar af en toe heeft je huid iets meer nodig. Ziet je huid er vaal en dof uit? Probeer dan eens een peeling. Onze peelings bevatten fijne korrels die diepzittend vuil en dode huidcellen verwijderen en de bloedsomloop in je gezicht stimuleren. Het resultaat is een fitte huid met een gezonde uitstraling! Let wel op dat je geen lichaamsscrubs gebruikt voor je gezicht. Deze bevatten namelijk grovere korrels dan gezichtsscrubs, wat kan zorgen voor irritaties en wondjes.

3. Masker voor de huid

Verder kun je ook nog af en toe een maskertje gebruiken. Welke soort masker je kunt gebruiken is afhankelijk van je huidtype. Maskers zijn geen “One Size Fits All” product! Mannen met een droge huid hebben het meeste baat bij hydraterende maskers. Bestanddelen met ginseng of groene thee extracten helpen bij een gevoelige huid. Wanneer je een vette of gecombineerde huid hebt (en/of last van acne), kan een talgregulerend masker wonderen doen. Dep eerst het gezicht met een lauwwarm washandje, om je poriën open te laten gaan. Je brengt het masker op de huid aan en laat het inwerken (de inwerktijd is afhankelijk van het type en merk masker, maar meestal zo’n 10-15 minuten). Vervolgens spoel je het masker af en vervolg je, je reguliere huidverzorgingroutine. De resultaten zijn direct zichtbaar! Het masker reinigt je poriën diep, herstelt de natuurlijke vochtbalans van je huid en maakt je huid zacht en soepel.

Zowel voor scrubs als maskers geldt dat je deze niet elke dag moet gebruiken. Een a twee keer per week, afhankelijk van wat je huid nodig heeft, is voldoende!

4. Herstellen

Tijd om je huid te laten herstellen! Het kan zijn dat je huid na het reinigen van je gezicht wat trekkerig aanvoelt. Dat betekent dat ze vocht nodig heeft, en hier kunt u voor zorgen door het aanbrengen van een hydraterende crème. Hydrateren is een van de belangrijkste stappen in het huidverzorgingproces. Een goed gehydrateerde huid voelt niet alleen goed, maar ziet er ook gezonder uit.

De huid herstelt zich grotendeels ’s nachts, wanneer we slapen. Om je huid een handje te helpen met dat herstelproces, kun je ’s avonds een serum gecombineerd met een nachtcrème aanbrengen.

5. Beschermen

We hebben de basis van het huidverzorgingproces voor mannen nu onder de knie, maar er zijn gevallen waarin wat extra verzorging nodig is.

We houden allemaal van de vitamine D die zonnestralen ons geven, maar de UV-straling heeft ook een negatief effect op onze huid. Teveel UV-straling versneld het verouderingsproces van de huid, kan de huid verbranden en uiteindelijk leiden tot ernstige problemen zoals huidkanker. Het is daarom van belang dat we de huid beschermen. Het is raadzaam om een dagcrème, moisturizer of pre-shave product met SPF (Sun Protection Factor) te gebruiken, zodat je elke dag beschermd bent.

6. Na het scheren

Wie zich regelmatig scheert, weet dat dit een flinke impact heeft op je huid. Vaak is de huid na het scheren erg gevoelig of soms zelfs geïrriteerd, om nog maar niet te spreken van alle plekjes waar je jezelf weer eens opengehaald hebt. Om je huidfunctie na het scheren weer te normaliseren, kun je gebruik maken van een after shave balsem. Deze is speciaal ontwikkeld voor na het scheren om de huid te verzorgen en te ontspannen. De vochtbalans wordt hersteld, de huid kalmeert en voelt lekker soepel en zacht aan. Veel after shave balsems hebben daarnaast ook een ontstekingsremmende werking.

Wij werken en verkopen uitsluiten producten van een hoge kwaliteit aan werkzame stoffen.

Graag gaan wij de uitdaging aan om u voor altijd een mooie huid te geven. Komt u gerust eens langs en laat u adviseren welke producten geschikt zijn voor uw gezicht en laat u eens verassen met een gezichtsbehandeling voor mannen bij Huidinstituut Reuvers al 10 jaar lang uw vertrouwde schoonheidssalon en huidverbeteringsadres in Landgraaf en regio Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade en omstreken.

Heeft u nog vragen over huidverzorging voor mannen? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.