Wat voor type huid heb ik?

Wat voor type huid heb ik?

Wat voor type huid heb ik?

Steeds vaker vragen klanten wat voor een huid heb ik nu? In deze blog zal ik uitleggen welke soorten huidtypes we kunnen onderscheiden.

De verschillende huidtypes:

Geen twee personen zijn hetzelfde, en dat geldt ook voor de huid. En verschillende huidtypes vereisen ook verschillende verzorgingsmethodes en producten. Het is van belang dat je eerst je huidtype bepaald, en op basis daarvan je huidverzorgingsproducten kiest. Je huidverzorgingsproducten zullen dan veel effectiever werken en een veel beter resultaat geven!

Droge huid

Een droge huid wordt veroorzaakt doordat de talgklieren niet voldoende talg produceren. De huid kan daarom niet voldoende vocht vasthouden. Met name tijdens de winter kan de huid extra uitdrogen. Wind, kou, centrale verwarming, centrale luchtregulering en airco kunnen de huid nog meer uitdrogen. Ook vitamine tekorten kunnen hieraan bijdragen. Een droge huid voelt vaak trekkerig aan. Vooral als je net je gezicht hebt gewassen. Een droge huid kan behoorlijk gevoelig zijn. Mensen met een droge huid zijn ook vaak overgevoelig voor bepaalde producten. Gebruik vooral geen zeep om je huid te reinigen, dit droogt je huid alleen nog maar meer uit. Gebruik lauw warm water omdat heet water ook de huid uitdroogt. gecombineerd met een mild reinigingsproduct, gebruik daarna een vochtinbrengend serum en sluit af met een dag/nachtcrème

Zorg dat je niet vaker dan een keer per dag onder de douche gaat. Douchen droogt namelijk ook de huid uit! Douche niet te heet en niet langer dan 10 minuten.

Centrale verwarming kan zelfs een huid die in zeer goede conditie is uitdrogen. Toch de verwarming aan? Zorg dat je thuis een luchtbevochtiger hebt of plaats een bak water op de verwarming. Of trek een extra trui aan, zodat de verwarming een paar graden lager kan.

Vette huid

Een vette huid heb je van nature. Vooral je T-zone (neus, voorhoofd en kin) zullen vaak vet aanvoelen of glimmend zijn. De poriën zijn vaak goed zichtbaar en je hebt snel last van mee-eters en puistjes. Het hebben van een vette huid heeft gelukkig wel een voordeel: je krijgt minder snel last van rimpels!

Een vette huid moet eerst goed gereinigd worden. Gebruik een reinigingsproduct die geschikt is voor een vette huid. Je huid zal vervolgens zuiver en aangenaam aanvoelen. Een vette huid moet ook gehydrateerd worden, breng na het reinigen altijd een serum aan en eventueel daarna nog een crème voor de vette huid.

Een vette huid heeft veel baat bij een wekelijks maskertje. Wij hebben speciale maskertjes voor de vette huid, zoals die van Dermaclear van Dermaquest. Deze reguleren de talgproductie en reinigen de poriën diep. Je zult zien dat je poriën na gebruik een stuk minder zichtbaar zijn! Een scrub 1x per week kan wonderen doen voor een vette huid.

Gecombineerde huid

Een gecombineerde huid komt vooral voor bij jonge mensen. Waarbij de t zone( voorhoofd, neus en kin) meestal vet zijn en de wangen normaal. Je kunt natuurlijk voor zowel je vette als normale delen aparte producten aanschaffen, maar gelukkig hebben wij ook producten die speciaal geschikt zijn voor een gemengde huid.

Normale huid

Een normale huid beschikt over een egale teint. Je hebt geen zichtbare poriën of schilferige plekjes en om puistjes hoef je je over het algemeen geen zorgen te maken.
Wanneer je gezegend bent met een normale huid, betekent dat niet dat je deze niet hoeft te verzorgen. Reinigen is heel belangrijk voor de huid, en goede verzorgingsproducten ook. Huidveroudering kan niemand stil zetten, maar met de juiste behandelingen en producten kan de klok wel enkele jaren terug gezet worden. Het resultaat: Een stralende huid op alle leeftijden!

Graag gaan wij de uitdaging aan om u een mooie huid te geven. U komt toch ook naar Huidinstituut Reuvers al 15 jaar lang uw vertrouwde schoonheidssalon en huidverbeteringsadres in Landgraaf en regio Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade en omstreken.

Heeft u nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.