Spaghettie met verse vongole

SPAGHETTI MET VONGOLE

Een zomerse pasta met Vongole, lekker in het seizoen! En natuurlijk koolhydraatarm door de spaghetti van PS food & lifestyle.

Aantal porties: 1 portie
Bereidingstijd: 20 minuten

Koolhydraten per portie: 14,9 gram
Kcal per portie: 483 kcal   
Eiwitten per portie: 
24,6 

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
1 portie PowerSlim spaghetti
200 gram verse vongole
100 gram cherrytomaten, in kwarten
1/2 sjalot, gesnipperd
1/2 teentje knoflook, geperst
1/2 rode peper, in dunne ringen
1/2 glaasje droge witte wijn
20 gram roomboter
1/4 blokje visbouillon
peper
optioneel: pluk verse peterselie

Bereidingswijze:
Kook de spaghetti, in ruim kokend water, in 11 minuten gaar.
Fruit intussen de sjalot en knoflook in 10 gram roomboter. Voeg daarbij de bouillon, witte wijn en de vongole en kook in ongeveer 4 -5 minuten gaar tot de vongole open gaan staan.
Giet het kookvocht en de vongole door een zeef terug in de pan en voeg de rest van de boter toe om de saus wat te binden.
Giet de spaghetti af en meng met de vongole.

Serveer met de peper en peterselie.

Eet smakelijk!

Related Works