Wat doet een peeling voor uw huid?

acne huidtherapie

Wat doet een peeling voor uw huid? Huidverbetering

In deze blog wil ik u graag uitleggen wat een peeling doet voor uw huid. Ook wil ik u vertellen waar u op moet letten als u een peeling wilt ondergaan.
Een peeling stimuleert de celvernieuwing en verwijdert de dode huidcellen. Er zijn diverse soorten peelings op de markt en vaak heeft iedere zijn eigen werking om een huidprobleem of huidconditie aan te pakken. Tijdens een peeling wordt gewerkt met fruitzuren. Dit kan zijn glycolzuur, melkzuur, amandelzuur, salicylzuur, azelinezuur, citroenzuur etc. Ieder fruitzuur heeft zijn eigen werking en eigenschappen.
Een peeling werkt huidverjongend doordat zij o.a. de celvernieuwing stimuleren en dode huidcellen verwijderen. Hierdoor komt onze nieuwe, jonge en mooie huid tevoorschijn en voelt hij gladder aan. Een peeling maakt uw huid egaler en de structuur wordt fijner als u het op verantwoorde wijze doet.

Hoe vaak mag u een peeling toepassen

Een peeling/ kuur mag u 2x per jaar ondergaan. Heeft u een huidprobleem en wilt u dat oplossen dan is het aan te raden om een kuur te nemen. Een peeling geeft een snel een mooi resultaat al na de eerste behandeling, maar met een kuur is het resultaat echt ongekend.

Ph-waarde

De ph-waarde (zuurtegraad) van een peeling bepaald de sterkte en de diepte van een peeling samen met het percentage. Onze huid heeft een ph-waarde tussen de 5,5 en de 5,8 en alles wat daar beneden komt is zuurder voor de huid. Des te zuurder de peeling, des te sterker.

Soorten fruitzuur

Er zijn diverse soorten fruitzuur peelingen op de markt. Het kunnen combinaties zijn van diverse soorten fruitzuren maar ook die op basis van 1 soort fruitzuur zijn en dan in bijvoorbeeld diverse percentages met verschillende ph-waardes. De meest bekende fruitzuren zijn glycolzuur, melkzuur, salicylzuur, citroenzuur en amandelzuur. Elk fruitzuur heeft zijn eigen werking. Wij kunnen een peeling ook versterken door voorafgaand een mico dermabrasie behandeling of micro needling behandeling uit te voeren.

Huidinstituut Reuvers kent de volgende toepassingen van een Peeling behandeling:

  • Actieve acne, acne littekens
  • Huidverjonging / verfrissing
  • Anti-rimpel
  • Rokers / doffe huid
  • Vette / dikke huid
  • Grove poriën
  • Vermoeide huid
  • Pigment en ouderdomsvlekken

Peelingen waarmee Huidinstituut Reuvers werkt

Huidinstituut Reuvers werkt met verschillende peelingen van Dermaquest, Meditopics en Skeyndor. Voor iedere huid en huidconditie of huidprobleem is er een aangepaste peeling.

Heeft u nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.