Wat is het verschil tussen een peeling en een scrub?

TCA peeling

Peeling of scrub

Om een mooie egale en zachte huid te krijgen is het verwijderen van dode huidcellen heel belangrijk. Dit noemen we met een mooi woord: exfoliëren.

Elke dag laat je huid ca. 30.000 dode huidcellen los, uiteraard worden deze van binnenuit weer aangevuld, zo schuift het rijtje telkens een stukje op. Om dit natuurlijke proces te helpen en zo een mooie stralende huid te krijgen en te houden kun je dus een peeling of scrub gebruiken.

Maar was is nou precies het verschil? Uiteraard ga ik het aan u uitleggen.

Het verschil tussen een peeling of scrub

Een peeling heeft weinig en hele fijne korreltjes. Het bevat een natuurlijk (of niet schadelijk) chemisch stofje, die de dode huidcellen als het ware losweekt. Ook wel enzymatische peeling genoemd.

Een scrub heeft grovere korrel en verwijderd de dode huidcellen door het schuren met deze korreltjes over je huid. Een scrub is dus meer geschikt voor je lichaam en een peeling voor je dunnere gezichtshuid.

TIP: Breng de peeling of scrub aan op een vochtige huid en in een ronddraaiende beweging, zo krijg je het beste resultaat zonder je huid te beschadigen.

Verschillende soorten peeling

Je hebt zoveel verschillende soorten peeling, ook om je huid structureel te verbeteren. Denk aan het vervagen van fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken. Ik zet even wat verschillende soorten chemische peelings voor je op een rij.

Er zijn grofweg 3 soorten chemische peeling:

  • Fruitzuur peeling of Glycolzuur peeling (oppervlakkige peeling)
  • TCA peeling (een medium diepe peeling)
  • Fenol peeling (diepe peeling)

Fruitzuur peeling of Glycolzuur peeling

Er bestaan veel ingrediënten met een exfoliërende werking. De meest gebruikte zijn fruitzuren (Alpha Hydroxy Acids = AHA) en salicylzuur (Beta Hydroxy Acid = BHA). Daarnaast worden ook vaak Glycolzuur (Glycolic Acid) en Melkzuur (Lactic Acid) gebruikt.

De zuren in deze peelings versnellen de afschilvering van de hoornlaag, hierdoor worden de collagene en elastine vezels in je huid gestimuleerd om mooie nieuwe cellen te maken. Je huid ziet er dus gladder, steviger en egaler uit dan daarvoor. Het effect van een fruitzuurpeeling is opeenstapelend. Dit betekent dat het resultaat verbeterd naarmate je vaker de peeling ondergaat.

In een lichte concentratie zijn de AHA/BHA en Glycolzuur peelings ook voor thuisgebruik, Meditopics heeft bijv. een frisse reiniging die deze 3 vormen van peeling combineert. Deze kunt u 3x per week gebruiken voor een optimaal resultaat.

TCA-peelingHuidinstituutreuversacne

De TCA-peeling (TCA staat voor TriChloorAzijnzuur) werkt dieper op de huid in. Je huid ‘frost’ (wordt wit voor aantal minuten), dit helpt om de diepte en veiligheid te controleren. De bovenste huidlaag droogt op, waardoor je gaat vervellen. Onder deze vellen komen mooie jonge huidcellen tevoorschijn. Deze behandeling mag je alleen door een professional laten uitvoeren.

Fenolpeeling

De fenolpeeling is het krachtigste van alle chemische peelings. Deze uiterst intensieve en behoorlijk pijnlijke peeling mag uitsluitend door een huidarts/dermatoloog gegeven worden. Over het algemeen zijn de resultaten op acnelittekens, grove porien, rimpels en pigmentvlekken verbluffend. Je huid wordt letterlijk schoongeveegd.

Naast deze chemische peelings heb je natuurlijk ook nog een mechanische peeling: Microdermabrasie. Ook voor microdermabrasie kunt u bij ons terecht. Combineer een microdermabrasie met een peeling en u krijgt een nog mooier resultaat.

Graag gaan wij de uitdaging aan om u voor altijd een mooie huid te geven. U komt toch ook naar Huidinstituut Reuvers al 10 jaar lang uw vertrouwde permanent make-up studio, schoonheidssalon, medisch pedicure en huidverbeteringsadres in Landgraaf en regio Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade en omstreken.

Dit was mijn blog over het verschil van peeling en scrub.
Heeft u nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.