6 verborgen dikmakers

6 verborgen dikmakers

Deze verborgen dikmakers kunnen ervoor zorgen dat je zwaarder wordt zonder dat je door hebt waar de pondjes vandaan komen. Op het eerste gezicht lijken deze voedingsmiddelen namelijk heel gezond. Maar dat zijn ze toch niet echt.

Verborgen dikmaker 1: Drankjes

Als u op gewicht wilt blijven of af wilt vallen, moet u goed drinken. Een glas jus d’orange is hartstikke gezond, zou u denken. Maar dat valt vaak vies tegen. In vruchtensappen zijn vaak veel suikers toegevoegd, dus zo gezond zijn ze bepaald niet. Wil je toch graag een gezond glas fruitsap drinken, neem dan een vers geperst sinaasappeltje. Naast de vruchtensappen met suiker zijn er ook veel andere zoete dranken die je beter niet kunt drinken, zoals alcoholische mixdrankjes. Een glas alcohol bevat veel calorieën waar je lichaam niets aan heeft, als je op je gewicht wilt letten is het daarom geen slecht idee alcohol te laten staan. Zo bevat een glas zoete witte wijn 170 calorieën en rosé 100.

Verborgen dikmaker 2: Salades als bijgerecht

Net als fruitsap lijkt een salade op het eerste gezicht erg gezond, helaas is dat lang niet altijd zo. Salades zijn een verborgen dikmakers omdat ze vaak als bijgerecht, naast een gewone maaltijd, gegeten worden. Salades bevatten naast sla vaak ook nog een flinke hoeveelheid dressing, vlees, kaas en croutons. Door deze toegevoegde ingrediënten komt een salade qua calorieën in de buurt van een hoofdgerecht.Een maaltijdsalade met kip bevat ongeveer 430 calorieën, een maaltijdsalade met geitenkaas bevat al snel 900 calorieën. Een salade altijd mager? Niet dus!

Verborgen dikmaker 3: Sushi

Sushi, het lijkt een gezond alternatief voor een vette hap. Maar helaas, zo mager is het sushi niet! De rijst die in de sushi gebruikt wordt, wordt op smaak gebracht met suiker. Het traditionele recept bevat drie eetlepels suiker voor een halve kilo rijst. Maar omdat suiker de houdbaarheid bevordert, voegen restaurants vaak meer suiker toe. Een andere boosdoener is mayonaise. Van oudsher bevat sushi geen mayonaise, maar in de westerse versie wordt die vaak wel toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan de mayonaise in de California Roll. Dit alles zorgt ervoor dat een sushimaaltijd al snel boven de 1000 calorieën uitkomt. Dat is net zoveel als een Big Mac menu met een portie friet…

Verborgen dikmaker 3: smoothies

Gepureerd vers fruit met gezonde yoghurt in de blender, niets is zo lekker om de dag te starte, heerlijk! Smoothies zijn op zich heel gezond, alleen als ze goed worden bereid. Het fruit in de smoothie bevat van nature veel suiker, en vaak worden in winkels en flesjes nog extra suikers toegevoegd. En yoghurt zorgt voor meer een hoger vetgehalte. Gelukkig zijn lang niet alle smoothies dikmakers. Kijk voor je een smoothie koopt dus even op het etiket. Zo weet je zeker dat je niet met een calorieënbom te maken hebt. Of maak hem zelf thuis, dan weet je precies wat er in gaat.

Verborgen dikmaker 4: broodje gezond

Ook tijdens werktijd wil je aan de slanke lijn denken. Dus ga je voor een broodje gezond, in plaats van een bitterbal. Maar het verschil tussen die twee is kleiner dan je denkt.. De rauwkost die op het broodje zit, is het enige écht gezonde aan het broodje. De andere ingrediënten zijn verre van mager te noemen. Ham, ei, kaas en boter zorgen ervoor dit broodje flink aantikt. En dan komt er vaak nog een flinke klodder mayo bij. In sommige gevallen bevat een ‘broodje gezond’ meer dan 400 calorieën. Wil je een echt gezond ‘broodje gezond’? Doe er dan geen boter en mayo op, en gebruik een magere kaassoort.

Verborgen dikmaker 5: Cruesli

Een schaaltje yoghurt met cruesli, een gezond begin van de dag? Helaas, dat valt nogal tegen. Ontbijten met granen is op zich gezond. Maar aan cruesli wordt heel veel suiker en vet toegevoegd. Zelfs de light versie van cruesli bestaat voor een kwart uit suiker! Zo light is dat dus niet. Cruesli bevat per 100 gram 430 calorieën. Dat scheelt niet veel met een handje chips, die bevatten 545 calorieën per 100 gram. De light versie bevat maar ietsje minder calorieën: 380 per 100 gram. Nog steeds niet echt een mager ontbijt dus! Wie gezonder wil eten, gaat dus voor muesli. Of je maakt je eigen cruesli. Gezonder, en nog veel lekkerder ook!

Verborgen dikmaker 6: Tijdstip

Ook het tijdstip waarop je eet is erg belangrijk. Zo hebben veel mensen de neiging het ontbijt over te slaan en later op de ochtend wat te eten, dit moet je proberen niet te doen. Het ontbijt behoort namelijk tot de belangrijkste maaltijd van de dag omdat het de vetverbranding opstart. Ook vanwege calorieën is het niet slim het ontbijt over te slaan omdat je vaak later op de dag gaat snoepen om je honger gevoel te stillen. Dat snoep een dikmaker is hoef ik jullie vast niet te vertellen, maar als je al het lekkers niet kan laten liggen houd dan in ieder geval rekening met het tijdstip waarom je snoept. Wanneer je al vroeg op de dag begint met snoepen stijgt je bloedsuikerspiegel heel vlug om daarna weer even snel te dalen. Na de daling krijg je opnieuw veel zin in zoetigheid en is er een grote kans dat je opnieuw gaat snoepen.

Dit was mijn blog over 6 verborgen dikmakers.

Heeft u nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder. U komt toch ook naar Huidinstituut Reuvers al 10 jaar lang uw vertrouwde schoonheidssalon, permanent make-up studio, medisch pedicurepraktijk en afslankstudio in Landgraaf en regio Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade en omstreken.