Wallen & kraaienpootjes

SchoonheidssalonLandgraaf

Wallen en kraaienpootjes voorkomen met oogcrème.

Wallen passen niet echt bij ons beeld van schoonheid. Soms zijn ze erg makkelijk te voorkomen of genezen, soms zal er wat harder opgetreden moeten worden. Waardoor worden ze nou eigenlijk veroorzaakt? En wat kun je er tegen doen? Dat lees je in deze blog…

De eerste tekenen van huidveroudering

De huid rondom je ogen is veel kwetsbaarder dan de rest van je gezichtshuid. Daarom moet je er voorzichtig mee omgaan. Gebruik dus een speciale oogcrème of gel.

De huid van je oogcontouren is tot wel tien keer dunner dan de rest van je gezichtshuid. Dat komt omdat de huid hier een lagere bloeddoorstroming en zwakkere celstofwisseling heeft. Niet gek dus, dat de eerste tekenen van huidveroudering rondom je ogen te zien zijn.

Werkzame stoffen

Dit kun je voorkomen door speciale antirimpelproducten zoals oogcrème voor je ogen te gebruiken. Deze producten versterken het collageen- en elastineweefsel. Collageen en elastine werken als een soort natuurlijk ‘steunmatras’ voor de huid rondom je ogen.

Er bestaan verschillende antirimpelproducten van verschillende merken. Ieder merk gebruikt andere werkzame stoffen in haar producten. Wat het beste voor jouw huid werkt, is een kwestie van uitproberen.

Wacht niet te lang met een antirimpelproduct. Vanaf je 25e jaar kan de kwetsbare huid rondom je ogen al wat ‘helpende handjes’ in de vorm van een oogcrème gebruiken.

Oogwallen

Wallen en kringen zijn niet leeftijdgebonden. Omdat ze je blik minder stralend maken, hebben ze net zoals rimpels een verouderend effect.

Wallen ontstaan als het lymfevatenstelsel dat afvalstoffen moet afvoeren niet goed werkt. Dit gebeurt vooral ’s nachts. Kleine vetwallen onder je ogen vullen zich dan met vocht. Helaas kan je hier zelf niet veel aan doen. Alleen een plastisch chirurg kan je daarbij helpen.

Weet je niet zeker of je last hebt van vocht- of vetwallen? Ga dan plat op je rug liggen en houd een spiegel boven je gezicht. Verminderen de wallen terwijl je ligt, dan heb je last van vochtwallen. Blijven ze hetzelfde, dan zijn het vetwallen.

Hoe werkt een oogcrème? De werkzame stoffen in de crème verbeteren de ‘microcirculatie’ rondom je ogen. Ze verstevigen de bloedvaten en neutraliseren afvalstoffen en de afvoer ervan.

Kringen onder je ogen

Kringen ontstaan als je last hebt van een trage bloedsomloop. Het bloed blijft in je haarvaten ‘staan’ en is onderhuids zichtbaar als een blauwe of grijze kring.

Ook om kringen tegen te gaan, is het goed om de microcirculatie rondom je ogen te verbeteren. Dit kan door een oogverzorgingsproduct. Maar een flink stuk wandelen of fietsen helpt minstens zo goed. Je geeft de huid rondom je ogen dan een extra zuurstofboost.

Hoe gebruik je een oogcrème?

De huid rondom je ogen is flinterdun. Kijk dus uit met het aanbrengen van crèmes of gels. Let op de volgende gebruikstips:
Maak bij het aanbrengen altijd een licht kloppende beweging.
Breng de oogcrème aan van je binnenooghoek naar je buitenooghoek. Zo zorg je ervoor dat de werkzame stoffen uit de crème goed naar de huid rondom je ogen vervoerd worden.
Breng een oogcrème of gel nooit precies onder je wimperrand aan. De crème of gel kan dan in je ogen kruipen en daar gaan irriteren. Zorg ervoor dat je het product op het botje onder je ogen smeert. Hier werkt de crème of gel het beste en gaat niet irriteren.
Gebruik geen gewone dagcrème rondom je ogen. De stoffen in deze crème zijn namelijk té werkzaam en kunnen allergische reacties veroorzaken.
Gebruik een oogcrème van hetzelfde merk als je dagcrème. De werkzame stoffen in allebei de crèmes vullen elkaar dan aan.

Graag gaan wij de uitdaging aan om u een mooie huid te geven. U komt toch ook naar Huidinstituut Reuvers al 10 jaar lang uw vertrouwde schoonheidssalon, medisch pedicurepraktijk, permanent make-up studio en huidverbeteringsadres in Landgraaf en regio Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade en omstreken.

Dit was mijn blog over wallen? Heeft u nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.