Een gezonde huid in de winter

Een gezonde huid in de winter

De winter is volop aan de gang. Helaas zie ik in deze periode veel huiden die het zwaar hebben. De huid is droger en raakt daardoor sneller geïrriteerd. Het weer is verandert en dat heeft ook gevolgen voor je huid. Elke seizoen heeft je huid andere verzorging nodig.

Hoe weet je dat je andere verzorging nodig hebt?

Je huid kan wat droger worden, irritaties kunnen ontstaan, schilferige en ruwe plekjes, jeukerige huid. Kortom je huid heeft meer weerstand nodig. Als je crème heel snel intrekt en je huid misschien zelfs wat trekkerig aanvoelt is het tijd om een te kijken of je verzorging nog wel voldoet.

Wat heb je nodig voor een gezonde huid in de winter;

Vet en vocht
Je huid is droger in de winter en heeft meer bescherming nodig. Je hebt meer vocht nodig en je hebt lipides (vet) nodig om de huid te helpen gezond te blijven. Gebruik een intensief voedend / hydraterend serum onder je dagelijkse crème om je huid hierbij te helpen. Hoe beter de huid gehydrateerd is hoe meer hij kan hebben (betere huidweerstand). In je huid zit een barrièrefunctie (bescherming) die versterkt moet worden. Je huid heeft ook vetten nodig deze helpen de huid soepel te houden en te beschermen tegen uitdroging. Begin op tijd met een vollere, iets vettere crème eventueel voor de nacht te smeren en voorkom irritatie, roodheid en schrale plekjes

Peeling
Waarschijnlijk is een droge huid niet je enige probleem. Vaak als men in de spiegel kijkt is de huid dof en grauw dit komt door de opstapeling van dode huidcellen en een aantal vervelende pigmentvlekken. Na de mooie zomer verdwijnt je bruine kleurtje en blijft er dikwijls een huid over die er heel wat minder egaal en stralend uitziet dan in je vakantie.

Gelukkig is hier veel aan te verbeteren. Exfoliëren met een product met werkstoffen zoals, melkzuur, glycolzuur of salicylzuur is nu echt een must. De huid krijgt een gladder huidoppervlak, doordat een exfoliant de dode huidcellen verwijdert en dus krijgt je huid weer een fris, egaal en stralend aanzien. Maar een exfoliant doet nog veel meer; een exfoliant kan collageen opbouwen, pigmentvlekken verminderen, vocht vast houden en puistjes voorkomen. Let op dat je niet te veel exfolieert.

Je kunt ook een intensieve peeling in onze salon doen om de huid gladder te maken en nieuwe cel-aanmaak te stimuleren voor een gezondere huid. Deze is een stuk krachtiger en gaat dieper dan je producten voor thuisgebruik.

Dit was mijn blog over; Een gezonde huid in de winter? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen. Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met ons op telnummer +31 (45) 5330674 , wij helpen u graag verder. Huidinstituut Reuvers is al meer dan 10 jaar lang uw vertrouwde adres in Landgraaf ( Zuid Limburg) en voor de regio Parkstad, Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade, Geleen, Sittard, Klimmen, Voerendaal, Schinnen, Maastricht, Heuvelland en omstreken.

U kunt bij ons terecht voor o.a. cosmetische en medisch pedicure behandelingen, acnebehandelingen, huidverjongings, anti-aging en huidverbeterings behandelingen, sport massages, laserbehandelingen, kalknagelbehandelingen, tattoo laserbehandelingen, ooglift zonder snijden behandelingen, Plasma Prolift behandelingen, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, hars en wax behandelingen en persoonlijke begeleiding bij afslanken met PowerSlim.

Een gezonde huid in de winter

 

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten die professioneel en resultaat gericht te werk gaan. Voor alle behandelingen zijn intensieve trainingen gevolgd. Wij zijn aangesloten bij Anbos, ProVoet, ProCert, NLSAS, GGD.

Huidpraktijk # Huidinstituut # Huidspecialiste # Schoonheidsspecialiste # Schoonheidssalon # Beautysalon # Pedicure & Medisch Pedicure # Laserinstituut # Ooglidcorrectie zonder snijden # Brazilian Wax instituut # Afslankinstituut # PowerSlim afslankcoach ; bij ons vindt u alles onder een dak!