Hoe kan ik het beste mijn acne huid verzorgen?

Hoe kan ik het beste mijn acne huid verzorgen?

Hoe kan ik het beste mijn acne huid verzorgen?

Veel mensen zowel jong of oud kunnen last hebben van een acne huid. Een acne huid heeft zoals de vele andere huidproblemen een speciale verzorging nodig. In deze blog zal ik hier dieper op ingaan en krijg je meer informatie over een goede verzorging van je acne huid. Gebruik geen spullen van een drogist hier zitten vaak niet genoeg bruikbare werstoffen in om het probleem goed aan te pakken.

Eerste stap is reinigen en dit is tevens een belangrijke stap!:

Zoals Bij ieder huidverzorging beginnen we met de eerste stap het reinigen van je acne huid. Het is belangrijk om zowel in de ochtend als in de avond je huid goed te reinigen met een reiniging die geschikt is voor acne en die een talgoplossende/ ontstekingsremmende werking heeft.

Serum aanbrengen:

Kies voor een vetvrij en antibacterieel serum waar een salicylzuur inzit bijvoorbeeld het Dermaclear serum. Dit serum heeft een exfolieërende werking, verwijderd dode huidcellen, en voorkomt verstoppingen en voed de huid tevens tegen uitdroging. Gebruik geen crèmes die zijn vaak te vettig voor de huid hierdoor kunnen de talgklieren geïrriteerd raken die dan gaan verstoppen en gaan ontsteken. Maak geen gebruik van een scrub met korrels erin, dit activeert vaak de doorbloeding en zorgt ervoor dat de huid geïrriteerd raakt en dat de bacteriën zich verspreiden waardoor er meer acne ontstaat. Wilt u toch graag een intensieve peeling met een mooi resultaat kies dan om het op een professionele wijze te laten doen in ons Huidinstituut. Wij zorgen dat uw acne huid er weer stralend uitziet!

Masker:

Je kunt 2 à 3 maal in de week het Dermaclear masker gebruiken waar ook salicylzuur in zit een echte boost voor je acne huid.

Onderstaand producten zijn heel belangrijk om acne te bestrijden:

– Salicylzuur: Verwijdert dode huidcellen en voorkomt verstoppingen van de talgklieren.
– Retinol: Retinol oftewel vitamine A. Door vitamine A delen de huidcellen sneller waardoor de huid zich sneller gaat vernieuwen. Dit zorgt ervoor dat de acne huid sneller van onzuiverheden hersteld.
– Benzoylperoxide recept huisarts: Doodt de ‘Probionibacterium-Acnes’ dit is de bacterie die acne kan veroorzaakt. Het remt de talgproductie en heeft een licht peelend effect. Kijk uit met kussenslopen als je gaat slapen want het heeft ook een blekend effect. Behandel het hele gezicht niet alleen de puistjes.

Behandel mogelijkheden Schoonheidssalon en Huidinstituut Reuvers:
Het is belangrijk dat de acne huid steeds goed uit gereinigd wordt. Het is van belang om de puistjes tijdig te behandelen om uitbreiding te voorkomen. Dit kan gedaan worden d.m.v. chemische peelings, laser en het uit reinigen (uitduwen) van de puistjes en mee-eters door een professional (Huidinstituut Reuvers)

Indien er acnelittekens of restacne is kunnen wij die ook goed behandelen:

Heeft u kleine kuiltjes of vlekjes overgehouden aan uw acne huid? Ook dan is er niets aan de hand. Wij van Huidinstituut Reuvers te Landgraaf kunnen ervoor zorgen door de juiste behandelingen met de juiste producten te combineren de bovenste huidlaag vernieuwd wordt waardoor de huidlagen opnieuw worden opgebouwd en het huidoppervlakte mooier, gladder en egaler wordt. Dit kan d.m.v een van de onderstaande behandelingen:

Medicijnen

Soms is de acne huid te erg en de ontstekingen te heftig en redden we het niet meer met alleen een aangepaste verzorging. Mochten de juiste verzorgingsproducten toch niet voldoende zijn, dan kun je altijd bij een arts of dermatoloog langsgaan voor een medicatie kuur. Dit wel in combinatie met goede verzorging van de huid zodat de huid niet teveel uitdroogt. Laat u goed adviseren!

Enkele tips om je acne huid zo goed mogelijk onder controle te krijgen.

  • Gebruik weinig suikers en melkproducten.
  • Was je handen regelmatig, en wrijf niet in je gezicht.
  • Minimaliseer blootstelling aan zon- en zonnebank. Het lijkt eventjes goed te werken omdat je puistjes uitdrogen in de zon, maar dit is van korte duur. UV straling zorgt voor verdikking en uitdroging van de epidermis, met als gevolg dat de huid nog meer talg gaat produceren en poriën sneller gaan verstoppen.
  • Gebruik je make up met kwasten, reinig die dan regelmatig want ook hier gaan bacteriën zich in nestelen, gebruik een zuurstof doorlatende foundation zoals bijvoorbeeld Lycogel.
  • Was regelmatig je kussensloop.

Vergoeding van uw ziektekostenverzekeraar

De kosten van onze acne huid behandelingen worden doorgaans vergoed. Vraag uw ziektekostenverzekeraar hiernaar.

U komt toch ook voor een acne behandeling naar Huidinstituut Reuvers te Landgraaf, Uw huid is onze zorg!

Dit was mijn blog over hoe kan ik het beste mijn acne huid verzorgen? Blijf er niet onnodig mee rondlopen. Heeft u nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder. Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend en passend acne huidadvies op telefoonnummer +31 (45) 5330674

Graag gaan wij de uitdaging aan om u mooie huid te geven. U komt toch ook voor een acne behandelingen naar Huidinstituut Reuvers. Huidinstituut Reuvers is al meer dan 10 jaar lang uw vertrouwde adres in Landgraaf ( Zuid Limburg) en voor de regio Parkstad, Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade, Geleen, Sittard, Klimmen, Voerendaal, Schinnen, Maastricht, Heuvelland en omstreken makkelijk bereikbaar.

U kunt bij ons terecht voor o.a. medisch pedicure behandelingen, acne behandelingen, huidverjongings, anti-aging en huidverbeterings behandelingen, sport massages, laserbehandelingen, kalknagelbehandelingen, Tattoo laserbehandelingen, Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, ooglid correctie zonder snijden, Plasma Prolift behandelingen, hars en wax behandelingen en persoonlijke begeleiding bij afslanken met PowerSlim.

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten die professioneel en resultaat gericht te werk gaan. Voor alle behandelingen zijn intensieve trainingen gevolgd. Wij zijn aangesloten bij Anbos, ProVoet, ProCert, NLSAS, GGD.

Huidpraktijk # Huidinstituut # Huidspecialiste # Schoonheidsspecialiste # Schoonheidssalon # Beautysalon # Pedicure & Medisch Pedicure # Laserinstituut # Oogliftcorrectie zonder snijden instituut # Brazilian Wax instituut # PowerSlim afslankcoach ; bij ons vindt u alles onder een dak!