Jessner peeling

soorten acne

De Jessner Peeling is het baanbrekende werk geweest van de dermatoloog Dr. Max Jessner. De Jessner peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne en hyperpigmentatie en is tevens inzetbaar als een verfrissende behandeling voor elk huidtype.

De actieve ingrediënten zijn:

– Salicylzuur 14%
– Resorcinezuur 14%
– Melkzuur 14%

Salicylzuur:

is een BHA en een bekend werkzaam middel tegen acne en huidverbetering en zit in een heleboel producten voor thuisgebruik, waar meestal een percentage van 0,5 tot 2% in zit. Zoals je in het bovenstaande lijstje kunt zien, is het percentage van dit fruitzuur in de Jessner Peeling een behoorlijk stuk hoger. Het werkt ontstekingsremmend en heeft de eigenschap om diep in de poriën te kunnen trekken en daar het overtollige talg op de lossen. Percentages hoger dan 8% mogen alleen door een specialist gebruikt worden.

Resorcinezuur:

is ook een middel tegen acne, al wordt dit in producten voor thuisgebruik niet veel gebruikt, omdat het irritatie van de huid kan opwekken. Het is effectief, maar zeker ook agressief.

Melkzuur:

is een AHA, wat bekend staat op de oppervlakkige exfoliërende werking, oftewel een “chemische” scrub. Het heeft hetzelfde effect als wanneer je op de ouderwetse manier scrubt, het ontdoet je huid namelijk van dode huidcellen.

Al met al is het bij gebruik van deze producten ontzettend belangrijk om je huid van een goede en hoge SPF te voorzien als je naar buiten gaat, tot zeker een maand na de behandeling.

Hoe ziet een behandeling eruit met de Jessner peeling?

Als eerst wordt je gezicht gereinigd en behandeld met een primer. De primer voelt lichtjes prikkelend aan. Nadat de primer is ingetrokken word de eerste laag van de Jessner Peeling aangebracht. Meteen begint je gezicht te gloeien en voelt het warm prikkelend aan. goed vol te houden.

De Jessner Peeling mag in maximaal 6 lagen worden aangebracht, maar meestal wordt er bij een eerste behandeling maximaal 3 laagjes aangebracht. Tijdens de behandeling wordt er een ventilatortje bij het gezicht gehouden om de behandeling aangenamer te maken.TCA peeling

De peeling heeft een maximale inwektijd van ongeveer 5 minuten je voelt na een tijdje ook dat de Jessner peeling minder begint te branden. De gehele behandeling duurt ongeveer 40 minuten. Na de Jessner peeling mag er 5 uur lang niets op de huid aangebracht worden, hierdoor werkt de Jessner peeling nog dieper in de huid. Voorts dient te huid uitsluitend verzorgd te worden met de daarvoor bestemde producten zoals de essential reiniger, B5 serum, een hydraterende creme, en een zonbescherming met Spf 30 van Dermaquest. Deze huidverbeteringsproducten zorgen voor een optimaal resultaat. Binnen 2-4 dagen zal uw huid gaan vervellen en komt er een mooie nieuwe huid tevoorschijn.

Graag gaan wij de uitdaging aan om u een mooie huid te geven. U komt toch ook naar Huidinstituut Reuvers al 10 jaar lang uw vertrouwde schoonheidssalon en huidverbeteringsadres in Landgraaf en regio Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade en omstreken.

Dit waren mijn blog over de Jessner Peeling.
Heeft u nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.