Waarom is het reinigen van je huid zo belangrijk?

Waarom is reinigenvan je huid zo belangrijk

Waarom is het reinigen van je huid zo belangrijk?

Huidinstituut en Schoonheidssalon Reuvers te Landgraaf leggen je uit waarom dit zo belangrijk is.

Je huid krijgt veel te voorduren van buitenaf. Luchtvervuiling en UV-stralen hebben grote invloed op je huid, maar ook factoren als stress, slechte voeding, nicotine en alcohol hebben een negatieve werking op je huid. Denk maar eens aan je auto, hoe snel die vies is. Dit komt ook allemaal op je huid terecht. Wilt u een mooie, gezonde en stralende huid dan is een goede reiniging essentieel.

Waarom alleen water niet voldoende is?

Het gebruik van een cleanser om je gezicht mee te reinigen is iets wat ik zeker aanbeveel. Veel mensen doen dit echter niet en reinigen hun gezicht alleen met water. Maar water reinigt niet, het tast je huid juist aan. Je PH-waarde raakt namelijk uit balans en dat zorgt ervoor dat jouw huidverzorgingsproducten voor de helft minder worden opgenomen. Een andere bijkomstigheid is dat je huid nog gevoeliger wordt voor acne en dat is het laatste wat we willen, nietwaar?!

Daarnaast kan het water vetdeeltjes op jouw huid niet wegwassen. Denk aan het wassen van je kleding dan gebruik je toch ook een wasmiddel? Als het vet niet goed verwijderd wordt, gaan je talgklieren zich verstoppen. Het feit of je wel of geen make-up draagt heeft niets te maken met het reinigen van je gezicht. Dit moet je elke dag doen ook als je geen make-up draagt. Vervuilde lucht komt op je huid als je buiten bent en dat moet je er ’s avonds weer vanaf halen. Een goede cleanser kan daarbij helpen.

’s Nachts herstelt je huid zich namelijk. Het voert afvalstoffen af die je dan ’s ochtends weer eraf kunt halen. Daarom kun je ook het beste in de ochtend je huid reinigen.Rimpels

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een cleanser?

Veel cleansers verstoren je huidbarrière door paraffine. Dit legt een laagje over je huid waardoor uw huid niet meer kan ademen. Met als gevolg dat u verstoppingen krijgt, maar ook uw producten veel minder goed worden opgenomen. Als u producten gebruikt die alleen voor de verzorging werken dan is dat geen probleem. Maar gebruikt u producten met actieve werkstoffen zoals cosmeceuticals producten, dan is dit wel een probleem. Je huidproduct wordt voor de helft minder goed opgenomen.

De ideale cleanser reinigt je huid goed, zonder de barrièrefunctie van je huid dus te verstoren. Deze barrièrefunctie beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Stoffen waar je op moet letten wat niet in je cleanser zit is o.a. chemische kleur- en geurstoffen, maar ook alcohol..

Herstel huidproblemen met een goede cleanser

Heeft u last van lijntjes, rimpels, verslapping of een vale huid? Stimuleer je celvernieuwing met een romige reiniger van Dermaquest op basis van 15 % glycolzuur zonder uitdroging en irritatie te veroorzaken. Hierdoor worden uw producten veel beter opgenomen als de dode huidcellen verwijderd zijn. Dit zorgt ervoor dat uw huid een gladde en stralende huidstructuur krijgt.

Voor de ochtend kun je de vitamine C cleanser gebruiken. Plantstamcellen hebben het vermogen om het weefsel te regeneren en aangetaste weefselcellen te herstellen en beschermen. Ook beschermt het over een stabiele vorm van Ferulic Acid en heeft de eigenschap van een krachtig antioxidant. Tevens stimuleert het je collageen aanmaak, waardoor lijntjes en rimpels verminderen.

Heeft u last van acne of onzuiverheden? Gebruik dan de DermaClear BHA Cleanser die vuil en vet moeiteloos wegspoelt. De cleanser bevat salicylzuur om mee-eters en verstoppingen te verminderen, met als resultaat een zachte, schone huid.

Voor de ochtend werkt de antibacterieel cleanser erg goed. Deze cleanser bevat het antibacteriële ingrediënt amandelzuur en is toepasbaar in alle stadia van acne, maar uitermate geschikt voor puistjes. Proteasen, plantenextracten en wilgenbast kalmeren en verzachten de geïrriteerde huid, terwijl Tea Tree Oil de huid desinfecteert voor een snellere genezing. Huidinstituut Reuvers werkt uitsluitend met natuurlijke cleansers.

Wilt u het beste resultaat voor uw kostbare huid? Koop dan uw cleanser bij Huidinstituut & schoonheidssalon Reuvers te Landgraaf. Wij werken met cosmeceuticals producten. Dit houdt in dat de huidproducten geen chemische kleur en geurstoffen bevatten, mineralen oliën, paraffine en parabenen. Daarnaast bevatten de producten een hoge gradatie aan actieve werkstoffen om je huid weer mooi en gezond te maken. Deze producten zijn alleen te koop bij een huidspecialist, want de producten vanuit de winkel mogen geen hoge gradatie aan actieve werkstoffen bevatten en werken alleen voor de verzorging van uw huid. Cosmeceuticals producten werken voor resultaat van uw huid.

Graag gaan wij de uitdaging aan om u een mooie huid te geven. U komt toch ook naar Huidinstituut Reuvers al 10 jaar lang uw vertrouwde schoonheidssalon en huidverbeteringsadres in Landgraaf en regio Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade en omstreken.

Dit waren mijn blog over waarom is reinigen van de huid zo belangrijk. Heeft u nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.