Microdermabrasie behandeling wat doen die voor uw huid?

Microdermabrasie Schoonheidssalon Reuvers Landgraaf (2)

Microdermabrasie behandeling wat doen die voor uw huid

Wat is microdermabrasie nu eigenlijkMicrodermabrasie Schoonheidssalon Reuvers Landgraaf

Er zijn vele verschillende technieken die het natuurlijke afschilferingsproces van de huid kunnen versnellen. Microdermabrasie is tegenwoordig een van de populairste technieken die wij bij Huidinstituut Reuvers aanbieden. Het is een oppervlakkige peeling waardoor de hoornlaag mechanische wordt afgeschuurd. Een microdermabrasie behandeling is uitermate geschikt voor huidverjonging en huidverbetering doordat de aanmaak van collageen en elasische vezels worden gestimuleerd. Uw huid krijgt een flinke oppepper een echte boost, uw huid wordt vele malen egaler, sterker, gladder en mooier.

Een nieuwe huid

Om de 28 dagen ontstaat er als het ware een nieuwe huid die van onderen af door celdeling nieuwe cellen aanmaakt en steeds naar boven doorschuift. Naar boven toe worden deze celletjes steeds droger en vochtarmer. En als deze, inmiddels compleet ingedroogde, celletjes helemaal bovenop de huid (opperhuid) zijn aangekomen vallen ze als huidschilfertjes van de huid af. Dit alles is een normaal en natuurlijk proces. Dagelijks kan dit natuurlijke peelingproces worden geblokkeerd. Daardoor blijven dode huidcellen op de huid liggen en veroorzaken zo een matte en doffe uitstraling. Door microdermabrasie halen wij deze laag weg en krijgt u weer een stralende en gezonde huid.

Wat houdt een microdermabrasie behandeling in? En wat doet een microdermabrasie behandeling voor uw huid.

Met een microdermabrasie behandeling wordt op een geheel doeltreffende wijze de bovenste laag van de huid verwijderd. Bij microdermabrasie wordt gewerkt met aluminiumoxide kristallen. Aluminiumoxide is volkomen veilig voor het lichaam, richt geen schade aan en is na diamant het hardste materiaal ter wereld. Je zou een microdermabrasie behandeling ook kunnen omschrijven als “het zandstralen” van de huid en is volkomen veilig en pijnloos. Bij een microdermabrasie behandeling worden rimpels, pigment- en ouderdomsvlekken en vrijwel alle soorten littekens, zoals bijvoorbeeld acne aanzienlijk verbeterd tot zelfs geheel verwijderd. Een microdermabrasie behandeling zorgt ervoor dat de huid zich van binnenuit gaat vernieuwen en verjongen. Met dit natuurlijke proces van huidcelgeneratie heeft u na één microdermabrasie behandeling al een heel mooi resultaat. Na een kuur is het resultaat ongekend en heeft u een egale, zachte, stralende en gezonde huid.

Een microdermabrasie behandeling kan worden toegepast op bijna elk huidtype en elke leeftijd.

Schoonheidssalon Reuvers te Landgraaf kent de volgende toepassingen van microdermabrasie behandelingen:

 • Huidverjonging / verfrissing
 • Anti-rimpel
 • Rokers / doffe huid
 • Vette / dikke huid
 • Gerstekorrels / witte pukkelsMicrodermabrasie behandeling
 • Vermoeide huid
 • Grove poriën
 • Snij (operatie) littekens
 • Acne littekens
 • Pigmentvlekken en/of ouderdomsvlekken
 • Brandwonden littekens

Hoe krijg ik het mooiste resultaat en hoe kan ik mijn huid het beste verzorgen na de microdermabrasie behandeling?

Door de intensieve microdermabrasie behandeling is uw huid goed in staat om werkstoffen op te nemen. Daarom is het belangrijk dat u goede producten gebruikt met een hoog percentage aan werkstoffen voor een optimaal resultaat. Omdat uw huid een intensieve behandeling heeft ondergaan is het van belang deze te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het is belangrijk een extra bescherming te gebruiken in de vorm van een zonnebrandcrème met een hoge factor (SPF 30 of hoger) . Wij adviseren u graag hierover tijdens het intake gesprek.

Waar moet ik op letten na de microdermabrasie behandeling?

Zorg ervoor dat u minimaal 4 weken vooraf en na de microdermabrasie behandeling niet in de felle zon en/of zonnebank gaat. Vermijdt minimaal 2 weken sauna na de behandeling. Daarnaast is het beter om de eerste 2 weken na de behandeling niet te gaan zwemmen. Vermijdt intensief sportgedrag, de eerste dagen. Na de microdermabrasie behandeling kan de huid iets rood uitzien dit verdwijnt echter weer na enkele uren. Na 2-4 dagen kan de huid beginnen te schilferen omdat microdermabrasie de celvernieuwing stimuleerd. Het is aan te bevelen 2 dagen geen make-up te gebruiken na de behandeling, is dit niet mogelijk door bijvoorbeeld werkomstandigheden kunt u wel uiteraard op een veilige manier Lycogel gebruiken. Lycogel is de enige echt ademende foundation ter wereld, die de huid op cellulair niveau met zuurstof verrijkt, waardoor cosmetica en huidverzorgingtechnologie in één product worden gecombineerd.

Aantal microdermabrasie behandelingen:

Het aantal micrdermabrasie behandelingen is afhankelijk van hetgene wat je graag verbeterd wilt hebben, wij adviseren om te beginnen met een kuur van 6 microdermabrasie behandelingen. Indien je alleen een oppepper voor je huid wenst volstaan 3 microdermabrasie behandelingen. Microbrasiebehandelingen mogen om de week uitgevoerd worden.

Huidinstituut Reuvers als microdermabrasie specialist in Limburg

Huidinstituut Reuvers is gespecialiseerd in microdermabrasie en biedt een compleet programma aan microdermabrasie behandelingen voor bijna ieder huidtype.

Vergoeding van uw ziektekostenverzekeraar

De kosten van onze microdermabrasie behandelingen worden in geval van acnelittekens, restacne in het gelaat doorgaans vergoed. Vraag uw ziektekostenverzekeraar hiernaar.

Dit was mijn blog over microdermabrasie behandelingen wat doen die voor uw huid. Heeft u nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.