Welkom, leuk dat u een kijkje neemt op onze website! Graag willen wij ons aan u voorstellen, onze naam Brigitte en Henry Reuvers. Na het succesvol afronden van meerdere opleidingen en cursussen op het gebied van huidverbetering, schoonheid en welzijn, voelde het bijzonder prettig eindelijk van hobby en passie ons werk te maken. Persoonlijke aandacht voor u en het leveren van topkwaliteit, dáár staan wij voor. Wij willen u uitnodigen om uzelf op onze website te laten inspireren door de vele mogelijkheden die Huidinstituut Reuvers u biedt. Schoonheidssalon Reuvers is uw beautyspecialist. Wij hebben alles onder een dak of het nu gaat om huidverzorging, huidverbetering of even een heerlijke ontspanning, wij zijn er voor iedereen. U kunt bij ons altijd terecht voor een deskundig advies. Wij verwelkomen u graag in ons Huidinstituut. Met gastvrije groet, Brigitte en Henry Reuvers

Waarom Huidinstituut Reuvers?

Bij Huidinstituut Reuvers willen we van iedere klant, elke man, elke vrouw en elke puber het beste uit de huid naar voren halen. Bent u ook super gemotiveerd en wilt u het mooiste resultaat voor uw huid? Bent u enthousiast en wilt u meer dan alleen een standaard gezichtsbehandeling? Door een grote diversiteit aan innovatieve behandelingen waaronder peelingen, het inzetten van verschillende apparaten en producten met hoogwaardige werkstoffen en jarenlange opgedane vakkennis kunnen wij samen met u een professioneel behandelplan opstellen. Op deze manier bereiken wij het allerbeste resultaat met uw huid. Wij staan voor anti-aging, huidverbetering en huidverjonging. Onze passie is uw schoonheid!

Maak nu eenvoudig uw afspraak!

Voor het boeken van een behandeling, het aanvragen van informatie, of een vrijblijvend intake gesprek kunt u ons contactformulier invullen en nemen wij spoedig contact met u op.

Wilt u ook zonder al teveel moeite afvallen? Lekker en smaakvol blijven eten? Weer vol zelfvertrouwen in uw vel zitten? Weer blij worden van uw eigen spiegelbeeld? Een mooier figuur ook op de lange termijn? Dan zijn wij opzoek naar u. Maak vandaag nog de start met PowerSlim. PowerSlim is een serieuze oplossing voor afvallen. Iedere week één op één coaching met jouw persoonlijke PowerSlim afslankcoach, afvallen doe je tenslotte niet alleen! Ons motto: I can do it and and i will do it!

PowerSlim Huidinstituut Reuvers Landgraaf Parkstad

Ik had nooit gedacht dat ik dit kon zeggen, maar inmiddels heb ik mijn doel bereikt. Heleen Oevering 45 jaar, -20 kilo afgevallen met PowerSlim.
PowerSlim

PowerSlim
Ik heb mijn doel bereikt, dat is te voelen en te zien, ik draag nu 3 kledingmaten kleiner! Ook vele mensen in mijn omgeving zeggen: “ Nico, wat zie jij er goed uit!’. Ik wil hier nogmaals benadrukken dat de zeer persoonlijke begeleiding ervoor gezorgd heeft dat ik steeds gemotiveerd bleef en het voor mij makkelijk vol te houden was.

Ik voel me zoveel beter dat het PowerSlim afslankprogramma voor mij goud waard is geweest, ik kan het iedereen echt aanraden, het is een investering in je gezondheid!

Maak nu eenvoudig uw afspraak!

Voor het boeken van een behandeling, het aanvragen van informatie, of een vrijblijvend intake gesprek kunt u ons contactformulier invullen en nemen wij spoedig contact met u op.

Wilt u ook weer een stralende oogopslag? Af van die lelijke kraaienpootjes of  rimpels op je bovenlip? Behandeld worden zonder operatie of snijden? Kies dan voor een Plasma behandeling.

Laatste Nieuws

Nimue Skin Technology

Huidinstituut Reuvers Skin – Body – Footcare

Huidinstituut Reuvers Skin – Body – Footcare  Is een Schoonheids, Pedicure & Afslankinstituut met gediplomeerde professionals voor hem en haar Bij Huidinstituut Reuvers geniet u van een warm welkom in een ruim ingerichte schoonheidssalon met 3 behandelkamers, professionele apparatuur en hoogwaardige kwaliteitsproducten. In ons instituut willen we van iedere klant, elke man, elke vrouw en elke puber het mooiste en beste uit de huid halen. …

Glutenvrij is dat nodig?

Vanuit vroeger is ons geleerd dat brood een verantwoorde keuze is. Toch zijn de laatste jaren ook de negatieve aspecten van gluten te horen en wordt het voordeel van glutenvrij eten vaker benadrukt. Steeds meer mensen mijden gluten en voelen zich hierdoor fitter en hebben minder last van (darm)klachten. Het blijkt dat steeds meer mensen intolerant zijn voor gluten en juist door het mijden van …

Winderigheid. Waar komt het vandaan en hoe kom je er van af?

Winderigheid. Waar komt het vandaan en hoe kom je er van af?

Winderigheid. Waar komt het vandaan en hoe kom je er van af? Er rust altijd nog een beetje taboe op dit onderwerp. De meeste mensen praten er niet over en doen het (gelukkig) niet in het openbaar, maar ondertussen is het laten van een wind iets heel normaals. Iedereen doet het, zo tussen de 10 en 20 keer per dag, al dan wel bewust of …

Huidinstituut Reuvers Skin – Body – Footcare 

Is een Schoonheids, Pedicure & Afslankinstituut met gediplomeerde professionals voor hem en haar

Bij Huidinstituut Reuvers geniet u van een warm welkom in een ruim ingerichte schoonheidssalon met 3 behandelkamers, professionele apparatuur en hoogwaardige kwaliteitsproducten. In ons instituut willen we van iedere klant, elke man, elke vrouw en elke puber het mooiste en beste uit de huid halen. Een gezonde levensstijl promoten waarbij huidverbetering,-verjonging, service, professionaliteit, kwaliteit en resultaat voorop staan.

Het interieur is mooi, strak en straalt rust en schoonheid uit. Het binnengaan van Huidinstituut Reuvers voelt dan ook als een momentje voor uzelf na een drukke dag.

Behandelingen Instituut

Ons instituut biedt een ruime keuze aan zeer hoogwaardige en resultaatgerichte behandelingen. Zo kunt u bij ons terecht voor o.a. acne, littekens, huidverbetering, huidverjonging, microdermabrasie, microneedling, ooglift, medische en cosmetische voetverzorging, Afvallen d.m.v. PowerSlim, Brazilian wax, verwijderen van tatoeages en nog veel meer, raadpleeg onze website www.huidinstituutreuvers.nl voor het complete assortiment.

Intakegesprek

Bij Huidinstituut Reuvers maken we altijd een behandelplan voor u op maat. Tijdens het intakegesprek kijken we hoe uw huid eruit ziet, en wat de eventuele punten zijn wat u graag verbeterd wenst te hebben. Vervolgens bespreken we uw wensen en de daarbij behorende mogelijkheden, het plan van aanpak en de kosten. Wanneer al uw vragen beantwoord zijn en u helemaal tevreden bent, plannen we de eerste behandeling in. Het intakegesprek vindt plaats in ons instituut, duurt ongeveer 20-30 minuten.

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer weten over Huidinstituut Reuvers Skin – Body – Footcare, de diverse behandelingsmogelijkheden of een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op via 045 5330674.

Onze openingstijden:

U kunt bij ons kunt uitsluitend terecht op afspraak.
Wij zijn geopend:
Di-do-vrij van   08.00 – 21.30 uur
Woe – zat van  08.00 – 17.00 uur
U kunt gratis parkeren voor de deur van ons Huidinstituut.

Huidinstituut Reuvers is al meer dan 12,5 jaar lang uw vertrouwde adres in Landgraaf ( Zuid Limburg) en voor de regio Parkstad, Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade, Geleen, Sittard, Klimmen, Voerendaal, Schinnen, Maastricht, Heuvelland en omstreken zijn wij goed bereikbaar.

Vanuit vroeger is ons geleerd dat brood een verantwoorde keuze is. Toch zijn de laatste jaren ook de negatieve aspecten van gluten te horen en wordt het voordeel van glutenvrij eten vaker benadrukt. Steeds meer mensen mijden gluten en voelen zich hierdoor fitter en hebben minder last van (darm)klachten. Het blijkt dat steeds meer mensen intolerant zijn voor gluten en juist door het mijden van gluten steeds minder last hebben van klachten.

Wat zijn gluten?

Gluten is een naam van een eiwittenfamilie die voorkomt in granen zoals tarwe, spelt, rogge, gerst, etc. Wanneer gluteneiwitten in aanraking komen met water, zorgen de gluteneiwitten ervoor dat er een plakkerig netwerk ontstaat dat een lijmachtige consistentie heeft. Gluten zorgen ervoor dat deeg elastisch wordt en dat het kan rijzen bij het bakken van brood. Daarnaast zorgt het voor smaak en luchtige textuur. In elke graansoort zit een type prolamine.

Wat zijn Prolamines?

Prolamines zijn een groep van plantaardige opslageiwitten in de zaden van granen. Ze worden gekenmerkt door een hoog gehalte aan proline en glutamine. Dit zijn aminozuren en aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Prolamines zijn eiwitten die in feite stukjes zijn van gluten die per graansoort verschillen. De prolaminesoort in tarwe, gliadine, geeft bij mensen met glutenintolerantie en glutenallergie de meeste klachten. Aangezien de glutensoort en glutenopbouw per graansoort verschillend is, kunnen mensen op verschillende graansoorten anders reageren.
Glutenvrij PowerSlim

Lekkende darm ook wel leaky gut genoemd.
Gluten kunnen bij mensen die geen gluten kunnen verdragen de darmwand beschadigen. De beschadigde darmwand kan minder voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen opnemen. Hierdoor kunnen er allerlei tekorten ontstaan. Wanneer de darmwand beschadigd is kan deze op een gegeven moment doorlaatbaar worden. De ‘poortjes’, tight junctions, sluiten niet meer goed waardoor onverteerde voedingsstoffen en gifstoffen in het bloed terechtkomen die daar eigenlijk niet thuis horen.

Uit onderzoek blijkt dat een lekkende darm in verband kan worden gebracht met bepaalde auto-immuunziektes, allergieën, chronische ziektes en andere aandoeningen. Gluten kunnen bijdragen aan het ontstaan van een lekkende darm. Bovendien kunnen gluten candida-infecties (schimmelinfecties) veroorzaken, wat ook weer tot tekorten kan leiden. Bij deze mensen kunnen gluten klachten veroorzaken zoals diarree, buikpijn, opgeblazen gevoel, vermoeidheid, depressie etc. Bij deze mensen blijkt een glutenvrij dieet ook effectief te werken. De ernstigste vorm van glutenintolerantie heet coeliakie (spreek uit ‘seuliakie’). Dit komt voor bij ongeveer 1% van de bevolking. Bij mensen met coeliakie veroorzaken gluten een auto-immuunreactie wat kan leiden tot beschadigde darmen, (ernstige) spijsverteringsproblemen en andere mogelijke aandoeningen.

Ben ik overgevoelig voor gluten?

Het is lastig om een diagnose te stellen omdat de klachten per persoon verschillend kunnen zijn. Een opgeblazen gevoel, winderigheid, verminderde weerstand, obstipatie of juist diarree, hoofdpijn en vermoeidheid zijn een aantal klachten die kunnen optreden bij het eten van gluten. Bij mensen met coeliakie treedt doorgaans direct een allergische reactie op. Er zijn veel mensen met een overgevoeligheid voor gluten zonder dat ze dit door hebben. Het lichaam heeft dan moeite om gluten af te breken en te verteren, wat klachten kan veroorzaken. Mensen die dan glutenvrij gaan eten ervaren doorgaans verminderde klachten.

Mogelijke klachten:

Vaak verkouden
Buikpijn
Slecht geheugen
Lusteloosheid
Slaperigheid
Onregelmatige ontlasting
Obstipatie
Diarree
Opgezette buik
Brandend maagzuur
Winderigheid
Stemmingswisseling
Depressieve gevoelens
Etc.

Waar zitten gluten in?

Glutenbevattende granen zijn tarwe, rogge, couscous, gerst, spelt, kamut etc. Je vindt gluten in producten gemaakt van granen zoals brood, crackers, muesli, cruesli, koekjes, pasta, meel, kant-en-klare soepen, sauzen, maaltijden, zakjes, bouillon, sommige chips, snoep, paneermeel, enz. Op het etiket van een product kun je lezen of er gluten in zitten. Producten die glutenvrij zijn hebben vaak het glutenvrije logo.

Glutenvrij PowerSlimmen?

PowerSlim merkt dat er steeds meer behoefte is aan glutenvrije producten. Om deze reden hebben wij meer glutenvrije producten ontwikkeld, zodat ook mensen met coeliakie of een glutenovergevoeligheid het programma zonder problemen kunnen volgen. Je kunt onze glutenvrije producten herkennen aan ons glutenvrije logo.

PS. Mocht je coeliakie hebben of glutenintolerant zijn en graag willen PowerSlimmen? Vanwege de uitbreiding van ons assortiment met diverse glutenvrije producten is dat vanaf nu mogelijk. Wij hebben een glutenvrij weekmenu ontwikkeld, zodat ook jij het programma zonder problemen kan doorlopen.

Bron: PowerSlim

Winderigheid. Waar komt het vandaan en hoe kom je er van af?

Er rust altijd nog een beetje taboe op dit onderwerp. De meeste mensen praten er niet over en doen het (gelukkig) niet in het openbaar, maar ondertussen is het laten van een wind iets heel normaals. Iedereen doet het, zo tussen de 10 en 20 keer per dag, al dan wel bewust of onbewust (in je slaap bijvoorbeeld). Het is echter wel vervelend als je er meer last van hebt en je moet inhouden bij openbare gelegenheden of bij je (nieuwe) partner. Je kunt hier erge buikpijn van krijgen omdat de gassen in je darmen zich hierdoor ophopen. Moet je veel meer winden laten dan 10-20 per dag of je kun je ze niet inhouden? Dit wordt flatulentie of winderigheid genoemd. Wat zijn de oorzaken, want waarom laat de één veel meer winden dan de ander? En hoe kun je het zoveel mogelijk beperken?

Waarom laten we ze?

Iedereen heeft altijd een bepaalde hoeveelheid gas in de darmen. Dit gas bestaat vrijwel geheel uit reukloze gassen: stikstof, zuurstof, koolzuurgas, waterstof en methaan. Soms zitten daar ook stinkende gassen bij. Dit kan komen door de afbraak van bepaalde voeding, eiwitten en door de samenstelling van je darmflora. Om het gas kwijt te raken uit je darmen, laat je normaal gesproken dus zo’n 10-20 keer per dag een wind.

Hoe komt dit gas in de darmen:

 • Het inslikken van lucht. Iedere keer dat je iets eet of drinkt, slikt of praat komt er een kleine hoeveelheid lucht mee naar binnen.
 • In je darmen bevinden zich bacteriën die onder andere verantwoordelijk zijn voor het verteren van voedsel. Hierbij komen gassen vrij.
 • Vanuit het bloed wordt een hele kleine hoeveelheid gas afgegeven aan de darmen en weer terug.

Oorzaken van winderigheid

Heb je veel last van het laten van winden, dus meer dan 20 keer per dag? Dit kan de volgende oorzaken hebben:

 • Te veel lucht inslikken. Dit gebeurt vooral als je veel stress of spanning ervaart. Je ademhaling zit dan vaak vrij hoog en je ademt vaker en sneller (soms zelfs hyperventileren), waardoor je veel extra lucht inademt. Ook door roken, drinken met een rietje, snel praten, niet goed kauwen, snel eten, een slecht zittend kunstgebit en het kauwen van kauwgom wordt extra lucht ingeslikt.
 • Bepaalde voedingsmiddelen. Dit is per persoon afhankelijk, maar sommige mensen reageren sterk op bepaalde voedingsmiddelen. Dit zijn met name koolsoorten (spruitjes, boerenkool, spitskool etc. en met uitzondering van bloemkool en broccoli), uien en peulvruchten (denk aan de bekende bruine bonen). De koolhydraten uit deze voedingsmiddelen worden niet volledig verteerd en gaan gisten in de dikke darm. Dit heeft extra gasvorming tot gevolg. Ook fructose in fruit en vruchtensappen en sorbitol (zoetstof in light-producten zoals kauwgom en frisdrank) worden minder goed verteerd en opgenomen.
  PS Ook zijn er voedingsmiddelen die veel lucht bevatten zoals een soufflé, omelet, koolzuurhoudende dranken, slagroom of brood. Ongemerkt eet je dan ook extra lucht.
 • Medicatie. Sommige medicijnen hebben een laxerende werking. Kijk hiervoor op de bijsluiter in de verpakking.
 • Obstipatie. Doordat je niet goed naar het toilet kunt kun je ook extra last hebben van winderigheid. Kun je niet goed naar het toilet? Lees dan de 5 tips die ik eerder uitschreef.
 • Lactose-intolerantie. Doordat het melksuiker (lactose) niet kan worden afgebroken in de dunne darm, komt het onverteerd in de dikke darm terecht. Daar het gisten, met gasvorming als gevolg.
 • Overgewicht. Mensen met overgewicht hebben meer methaan-producerende bacteriën in hun darmen en daardoor vaak last van winderigheid.
 • Parasieten, bacteriën of schimmels. Bepaalde parasieten kunnen winderigheid veroorzaken. Ook een toename aan bepaalde bacteriën en overgroei aan candida hebben winderigheid als gevolg.

Advies

 • Zorg ervoor dat je op tijd rust en ontspant en dus niet gestrest bent.
 • Neem de tijd voor het eten, kauw goed en praat niet te veel tijdens het eten.
 • Probeer het drinken met een rietje zo veel mogelijk te vermijden.
 • Beperk het eten van voedingsmiddelen die gasvormend zijn. Probeer deze producten minder te eten of tijdelijk te vermijden.

Als je veel last hebt van winderigheid of het gaat gepaard met andere klachten, kan het verstandig zijn om dit te bespreken met de huisarts. Ook kun je terecht bij een diëtist als je vermoedt dat bepaalde voeding de oorzaak is. Die kan je helpen met het opsporen van de oorzaak en je leren om gezond(er) te gaan eten.

PowerSlim en winderigheid

Er komen veel positieve reacties van mensen die na PowerSlim veel rustigere darmen hebben gekregen. Veel mensen zijn namelijk een stuk gezonder en regelmatiger gaan eten en dit heeft een gunstig effect op je darmen.

Daarentegen horen we ook wel eens dat de darmen van mensen juist tijdelijk opspelen tijdens het PowerSlimmen. Dit uit zich dan in winderigheid en een wat opgeblazen gevoel.

Wat kan de oorzaak zijn?

Eet je rustig, kauw je goed en kun je voor de rest de eerder genoemde oorzaken van winderigheid ook uitsluiten? Dan kunnen eiwitten en/of polyolen de oorzaak zijn.

Eiwitten

Dit kan komen doordat je meer eiwitten gaat eten dan dat je gewend. Het afbreken van eiwitten kost wat meer moeite voor je darmen dan bijvoorbeeld koolhydraten. De eiwitten die niet worden opgenomen, komen in de dikke darm terecht waar ze kunnen gaan fermenteren. Hierbij ontstaan gassen die winderigheid veroorzaken. De één heeft hier echter meer last van dan de ander en vaak gaat dit na een tijdje vanzelf over als je lichaam meer gewend is aan de hoeveelheid eiwitten. Mocht je er veel last van hebben, overleg dit dan met je PowerSlim coach.

Polyolen

Polyolen (suikeralcoholen) zijn zoetstoffen en zijn iets minder of net zo zoet als suiker, maar ze leveren daarentegen geen calorieën. Polyolen hebben een lage glycemische index waardoor het langer duurt voor ze worden opgenomen in het bloed. Dit betekent dat je geen directe piek krijgt in je bloedsuikerspiegel, waardoor je niet snel weer trek krijgt. Een heel groot voordeel tijdens het afvalproces.

Het nadeel is dat polyolen zeer heftig worden gefermenteerd in de dikke darm door bacteriën. Door de bijproducten die ontstaan, zoals gassen, kunnen er bijwerkingen optreden zoals winderigheid.

Winderigheid waar komt het vandaan en hoe kom je er van af?Heb jij last van darmklachten tijdens het PowerSlimmen?

Op de verpakking staat precies of er geen, weinig of wat meer polyolen in het PowerSlim product zitten. Met je PowerSlim coach kun je dus bekijken welke producten je beter (even) kan mijden.

De klachten zullen dan een stuk minder worden.

Bron: PowerSlim

Huidinstituut Reuvers biedt u gratis coaching en begeleiding bij afslanken met PowerSlim. Het PowerSlim afslankprogramma is door diëtisten ontwikkeld en is een bewezen en succesvolle methode om daadwerkelijk af te slanken. Meer weten over PowerSlim? Ga dan naar onze website https://www.huidinstituutreuvers.nl/afslanken/powerslim/

Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend en passend PowerSlim afslankadvies op telefoonnummer +31 (45) 5330674. Of mail naar info@huidinstituutreuvers.nl.

Nog nooit was afslanken zo makkelijk en zo lekker.

Met gastvrije groet,
Brigitte Reuvers