Welkom, leuk dat u een kijkje neemt op onze website! Graag willen wij ons aan u voorstellen, onze naam Brigitte en Henry Reuvers. Na het succesvol afronden van meerdere opleidingen en cursussen op het gebied van huidverbetering, schoonheid en welzijn, voelde het bijzonder prettig eindelijk van hobby en passie ons werk te maken. Persoonlijke aandacht voor u en het leveren van topkwaliteit, dáár staan wij voor. Wij willen u uitnodigen om uzelf op onze website te laten inspireren door de vele mogelijkheden die Huidinstituut Reuvers u biedt. Schoonheidssalon Reuvers is uw beautyspecialist. Wij hebben alles onder een dak of het nu gaat om huidverzorging, huidverbetering of even een heerlijke ontspanning, wij zijn er voor iedereen. U kunt bij ons altijd terecht voor een deskundig advies. Wij verwelkomen u graag in ons Huidinstituut. Met gastvrije groet, Brigitte en Henry Reuvers

Waarom Huidinstituut Reuvers?

Bij Huidinstituut Reuvers willen we van iedere klant, elke man, elke vrouw en elke puber het beste uit de huid naar voren halen. Bent u ook super gemotiveerd en wilt u het mooiste resultaat voor uw huid? Bent u enthousiast en wilt u meer dan alleen een standaard gezichtsbehandeling? Door een grote diversiteit aan innovatieve behandelingen waaronder peelingen, het inzetten van verschillende apparaten en producten met hoogwaardige werkstoffen en jarenlange opgedane vakkennis kunnen wij samen met u een professioneel behandelplan opstellen. Op deze manier bereiken wij het allerbeste resultaat met uw huid. Wij staan voor anti-aging, huidverbetering en huidverjonging. Onze passie is uw schoonheid!

Maak nu eenvoudig uw afspraak!

Voor het boeken van een behandeling, het aanvragen van informatie, of een vrijblijvend intake gesprek kunt u ons contactformulier invullen en nemen wij spoedig contact met u op.

Wilt u ook zonder al teveel moeite afvallen? Lekker en smaakvol blijven eten? Weer vol zelvertrouwen in uw vel zitten? Weer blij worden van uw eigen spiegelbeeld? Een mooier figuur ook op de lange termijn? Dan zijn wij opzoek naar u. Maak vandaag nog de start met PowerSlim. PowerSlim is een serieuze oplossing voor afvallen. Iedere week één op één coaching met jouw persoonlijke PowerSlim afslankcoach, afvallen doe je tenslotte niet alleen! Ons motto: I can do it and and i will do it!

Afslanken met Powerslim

Ik had nooit gedacht dat ik dit kon zeggen, maar inmiddels heb ik mijn doel bereikt. Heleen Oevering 45 jaar, -20 kilo afgevallen met PowerSlim.
PowerSlim

PowerSlim
Ik heb mijn doel bereikt, dat is te voelen en te zien, ik draag nu 3 kledingmaten kleiner! Ook vele mensen in mijn omgeving zeggen: “ Nico, wat zie jij er goed uit!’. Ik wil hier nogmaals benadrukken dat de zeer persoonlijke begeleiding ervoor gezorgd heeft dat ik steeds gemotiveerd bleef en het voor mij makkelijk vol te houden was.

Ik voel me zoveel beter dat het PowerSlim afslankprogramma voor mij goud waard is geweest, ik kan het iedereen echt aanraden, het is een investering in je gezondheid!

Maak nu eenvoudig uw afspraak!

Voor het boeken van een behandeling, het aanvragen van informatie, of een vrijblijvend intake gesprek kunt u ons contactformulier invullen en nemen wij spoedig contact met u op.

Wilt u ook weer een stralende oogopslag? Af van die lelijke kraaienpootjes of  rimpels op je bovenlip? Behandeld worden zonder operatie of snijden? Kies dan voor een Plasma behandeling.

Laatste Nieuws

Een mooie en stralende huid Huidinstituut Reuvers Landgraaf Parkstad

8 Huidtips voor een mooie en stralende huid

8 Huidtips voor een mooie en stralende huid   Je lichaamshuid kun je verbergen onder je spijkerbroek en een T-shirt maar je gezichtshuid is tijdens de omgang met andere mensen altijd zichtbaar. Je gezicht is je visitekaartje ben er daarom zuinig op, we hebben er maar een! Natuurlijk bestaan er tegenwoordig veel kunstgrepen om verouderingsverschijnselen – rimpels en uitgezakte gezichtscontouren – tegen te gaan, maar …

“BEHANDELEN EN ADVIES VOOR THUISGEBRUIK IS NET KOKEN”

RETINOL, WAT IS HET EN HOE WERKT HET?

Retinol, wat is het en hoe werkt het? RETINOL EEN WERKSTOF DIE ZOVEEL KAN! Momenteel lopen er veel beautymerken mee weg, en is het waarschijnlijk het populairste ingrediënt in de huidverzorging. Dit product mag eigenlijk niet in je dagelijkse huidverzorgingsroutine ontbreken. Vooral niet als je het belangrijk vindt om je huid jong te houden! Daarnaast werkt retinol ook tegen huidproblemen zoals pigmentvlekken en acné. Maar …

5 tips voor een goede weerstand

5 tips voor een goede weerstand

5 Tips voor een goede weerstand Zodra de herfst weer is begonnen en de welbekende ‘R’ weer in de maand zit, zie je veelal dat mensen last krijgen van hoesten, verkouden worden en soms zelfs de griep krijgen. Dit heeft met name te maken met een verminderde weerstand, wat kan komen door onregelmatig en minder verantwoord eten tijdens de zomervakantie, vermoeidheid, weersveranderingen, stress etc. Om …

8 Huidtips voor een mooie en stralende huid

 

Je lichaamshuid kun je verbergen onder je spijkerbroek en een T-shirt maar je gezichtshuid is tijdens de omgang met andere mensen altijd zichtbaar. Je gezicht is je visitekaartje ben er daarom zuinig op, we hebben er maar een!

Natuurlijk bestaan er tegenwoordig veel kunstgrepen om verouderingsverschijnselen – rimpels en uitgezakte gezichtscontouren – tegen te gaan, maar de dagelijkse huidverzorging is en blijft de basis.

Crèmes zijn een vast onderdeel van het dagelijkse routinebeeld maar er zijn nog meer dingen die je kunt doen – of beter niet kunt doen – om je huid mooi te houden. Hieronder vind je een aantal praktische tips die kunnen bijdragen aan het behoud van je huid (of de verbetering daarvan).

1. Vermijd koud en heet water

Als je lief wilt zijn voor je huid dan spring je er voorzichtig mee om en laat je je gezichtshuid vooral niet schrikken. Te koud of te heet water is niet goed. Reinig je gezichtshuid daarom altijd met lauwwarm water.

2. Trek en wrijf niet te hard

Ga zacht met je huid om. Zet geen kracht om je make-up te verwijderen. Kies een reinigingsproduct dat over je huid glijdt en dat zonder dat je kracht moet zetten of moet boenen de make-upresten verwijdert. Kies ook crèmes die zich gemakkelijk laten uitsmeren. En zorg er tijdens het opmaken voor dat je je huid niet teveel uitrekt om de elasticiteit zoveel mogelijk te behouden (bij het aanbrengen van mascara en eyeliner willen we nog wel eens aan de huid trekken).

3. Vermijd temperatuur verschillen zoveel mogelijk

Vermijd zoveel mogelijk overgangen van koud naar warm of verzacht deze overgangen door je gezichtshuid te beschermen. Zo kun je in de winter op de fiets je gezichtshuid met een sjaal en een vette crème tegen de kou beschermen en verder de verwarming binnen niet al te hoog zetten om te grote temperatuur verschillen te voorkomen. Pas ook op met te pikant eten of te hete drankjes. Elke keer als je de hitte naar je gezicht voelt stijgen (flush) is eigenlijk al teveel omdat de haarvaatjes uitzetten en op den duur elasticiteit kunnen verliezen. Voorkom dit soort ‘hittegolven’. Let eens op wat de oorzaken bij jouw huid ervan zijn en probeer ze te vermijden.

4. Gebruik liever zo min mogelijk producten waar alcohol inzit.

Het voelt heerlijk aan om het dagelijkse reinigingsritueel van je gezichtshuid af te sluiten met een alcoholhoudende tonic of lotion. Het licht tintelende en verfrissende effect van de alcohol geeft je het idee dat je huid weer helemaal schoon is. Volgens verschillende dermatologen is het echter goed om te beseffen dat ‘pure’ alcohol (meestal op het etiket aangeduid met het enkel en alleen het woord ‘alcohol’) je huid op den duur kan uitdrogen en de sebum productie extra kan stimuleren.

5. Gebruik als het even kan geen geparfumeerde producten

Vermijd als het even kan, gezichtscrèmes en producten met een toegevoegd parfum (zie het etiket of de bijsluiter). Dit bestanddeel kan (hoeft niet) irriterend werken en is, als je het goed bekijkt, eigenlijk overbodig. Voor een lekker geurtje heb je je eigen parfum toch.

6. Tip voor je lichaamshuid: baad of douche niet te lang

Vooral als je een droge of trekkerige huid hebt, is het belangrijk om niet te lang te baden of te douchen. Je huid droogt er op den duur van uit. Maak je schuimbadjes daarom niet te lang, hoe ontspannend ze ook zijn. En vervang je badschuim eens door een niet-geparfumeerde badolie. Vergeet niet om je huid na het baden of douchen in te smeren met een vochtinbrengende crème.

7. Slapen gaan met een gereinigde huid

Reinig je huid altijd ook al is het nog zo laat. Want zelfs als je geen make-up op heb gehad is het belangrijk dat je goed reinigt. Met alle uitstootgassen enz. die door de dag heen op je huid landen en je poriën verstoppen. Ikzelf reinig altijd 2x achter elkaar. De 1e keer om alles van de huid te wassen en de 2e keer om de poriën te reinigen.

8. Niet Peuteren aan je gezicht

Ik denk dat iedereen het doet. Peuteren aan puistjes. Het is begrijpelijk, maar niet aan te raden. Je beschadigt de huid. Hierdoor is de kans groot op infecties en littekens. Ook kun je uitdrukken ook beter aan de specialist overlaten.

Dit was mijn blog over; Een gezonde huid in de winter? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen. Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met ons op telnummer +31 (45) 5330674 , wij helpen u graag verder. Huidinstituut Reuvers is al meer dan 10 jaar lang uw vertrouwde adres in Landgraaf ( Zuid Limburg) en voor de regio Parkstad, Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade, Geleen, Sittard, Klimmen, Voerendaal, Schinnen, Maastricht, Heuvelland en omstreken.

U kunt bij ons terecht voor o.a. cosmetische en medisch pedicure behandelingen, acnebehandelingen, huidverjongings, anti-aging en huidverbeterings behandelingen, sport massages, laserbehandelingen, kalknagelbehandelingen, tattoo laserbehandelingen, ooglift zonder snijden behandelingen, Plasma Prolift behandelingen, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, hars en wax behandelingen en persoonlijke begeleiding bij afslanken met PowerSlim.

 

8 Huidtips voor een mooie en stralende huid

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten die professioneel en resultaat gericht te werk gaan. Voor alle behandelingen zijn intensieve trainingen gevolgd. Wij zijn aangesloten bij Anbos, ProVoet, ProCert, NLSAS, GGD.

Huidpraktijk # Huidinstituut # Huidspecialiste # Schoonheidsspecialiste # Schoonheidssalon # Beautysalon # Pedicure & Medisch Pedicure # Laserinstituut # Ooglidcorrectie zonder snijden # Brazilian Wax instituut # Afslankinstituut # PowerSlim afslankcoach ; bij ons vindt u alles onder een dak!

 

 

What do you want to do ?

New mail

Retinol, wat is het en hoe werkt het?

RETINOL EEN WERKSTOF DIE ZOVEEL KAN!

Momenteel lopen er veel beautymerken mee weg, en is het waarschijnlijk het populairste ingrediënt in de huidverzorging. Dit product mag eigenlijk niet in je dagelijkse huidverzorgingsroutine ontbreken. Vooral niet als je het belangrijk vindt om je huid jong te houden! Daarnaast werkt retinol ook tegen huidproblemen zoals pigmentvlekken en acné.

Maar wat is er nu zo speciaal aan deze werkstof?

Het zorgt voor een gezondere, gladdere, maar vooral ‘jongere’ huid. En dat zonder naalden en botox.

Het is een vitamine A dat sterk werkt tegen huidveroudering. Sterker nog, het is het meest bewezen effectieve werkstofje dat niet alleen ter voorkoming van, maar ook ter vermindering van bijvoorbeeld bestaande rimpels werkt het staat vast dat deze stof huid verjongend werkt. Daarnaast werkt het ook erg goed bij acne en pigmentvlekken.

Vitamine A-zuur (of tretinoïne) is een zeer krachtige anti-oxidant.  Anti-oxidanten beschermen je huid van alle schadelijke stoffen van buitenaf die zorgen voor huidveroudering. Het ingrediënt Retinol verbetert de huidstructuur. Het stimuleert de collageenproductie in onze huid, wat zorgt voor versteviging. Rimpels als gevolg van zonbeschadiging nemen af in diepte en in aantal. De stof stimuleert namelijk een gezonde celdeling en de productie van collageen en elastine. Daarbij wordt de afbraak van collageen en elastine geremd. Bovendien worden pigmentvlekken minder zichtbaar.

Retinol, wat is het en hoe werkt het.

WAT DOET RETINOL NOG MEER?

Retinol zorgt niet allen voor een algehele verbetering van de huid. Maar heeft daarnaast nog vele voordelen;

1. Zorgt voor een betere wondgenezing

Retinol stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en bevordert daardoor het herstel van onze huidbarrière. De productie van hyaluronzuur wordt gestimuleerd, dit is de meest belangrijke hydratatiefactor van onze levende huidcellen. Het voordeel van hyaluronzuur is dat het werkt als een spons en kan grote hoeveelheden water aan zich binden. Een goed gehydrateerd huid is erg belangrijk bij een goede wondgenezing. Ook bij bijvoorbeeld acne is een goede huidbarierre van uiterste belang om genezing te stimuleren, hieronder meer daarover.

2. Voorkomt puistjes en mee-eters

Retinol bevordert de groei van normale, gezonde cellen in de huid en rondom de poriën. De poriën gaan hierdoor open, waardoor talg gemakkelijker naar buiten kan stromen en de vorming van nieuwe talgophopingen en puistjes wordt voorkomen.

Vitamine A-zuur wordt door huisartsen al tientallen jaren voorgeschreven als middel tegen acné, want het verwijdert dode huidcellen en  ’ontstopt’ de mee-eters.

3. Werkt huidverjongend

Retinol stimuleert de productie van collageen en elastine in de lederhuid, deze bindweefselvezels zorgen voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Dit zorgt voor minder diepe rimpels en vervaging van fijne lijntjes, die bijvoorbeeld het gevolg zijn van blootstelling aan zonlicht.

Het vermindert rimpels en andere kenmerken van huidveroudering. De bindweefselcellen blijven langer in leven, dus vertraag je hiermee de huidveroudering en stel je deze een beetje uit.

4. Vervaagt pigmentvlekken

Werkt verhelderend op de huid en zorgt voor een egale huidkleur. Overactieve pigmentcellen worden door het gebruik van retinol tot rust gebracht.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN RETINOL EN VITAMINE A ZUUR?

Vitamine A zuur is enkel verkrijgbaar op doktersrecept in tegenstelling tot retinol. De opname van medicinaal bereid vitamine-A zuur door de huid is beperkt en irriteert meer voor de huid in tegenstelling tot retinol. Dat is speciaal geformuleerd met als doel penetratie tot grotere diepte. Dit wordt in het geval van PCA SKIN CARE verkregen door het product als het ware in te pakken. Het zogenaamde OmniSome Delivery system dat ervoor zorgt dat retinol van 0,5% in 10 uur tijd in kleine hoeveelheden wordt afgegeven aan de huid. Hierdoor kan de stof dieper in de huid komen, het maakt de huid stabiel en het product effectiever. Hierdoor kunnen er betere en snellere resultaten worden behaald. Het is belangrijk om op te passen tegen de zon. Het gebruik van een hoge SPF is dan ook verplicht.

Het is niet zo dat elk product dat retinol bevat gelijk effectief is. Het percentage is van belang, liefst tot maximaal 0,5%. Daarboven nemen tijdelijke bijwerkingen als roodheid, schilfering en jeuk toe. Lage concentraties, kleiner dan 0,25%, zijn niet erg effectief.

Belangrijk is dat retinol afgeleiden, zoals retinol palmytaat, veel minder effectief zijn dan retinol. Daarom zal bijvoorbeeld 1% retinol palmytaat veel minder effectief zijn dan 1% retinol.

Dit was mijn blog over; Retinol wat is het en hoe werkt het? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen. Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met ons op telnummer +31 (45) 5330674 , wij helpen u graag verder. Huidinstituut Reuvers is al meer dan 10 jaar lang uw vertrouwde adres in Landgraaf ( Zuid Limburg) en voor de regio Parkstad, Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade, Geleen, Sittard, Klimmen, Voerendaal, Schinnen, Maastricht, Heuvelland en omstreken.

U kunt bij ons terecht voor o.a. cosmetische en medisch pedicure behandelingen, acnebehandelingen, huidverjongings, anti-aging en huidverbeterings behandelingen, sport massages, laserbehandelingen, kalknagelbehandelingen, tattoo laserbehandelingen, ooglift zonder snijden behandelingen, Plasma Prolift behandelingen, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, hars en wax behandelingen en persoonlijke begeleiding bij afslanken met PowerSlim.

 

 

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten die professioneel en resultaat gericht te werk gaan. Voor alle behandelingen zijn intensieve trainingen gevolgd. Wij zijn aangesloten bij Anbos, ProVoet, ProCert, NLSAS, GGD.

Huidpraktijk # Huidinstituut # Huidspecialiste # Schoonheidsspecialiste # Schoonheidssalon # Beautysalon # Pedicure & Medisch Pedicure # Laserinstituut # Ooglidcorrectie zonder snijden # Brazilian Wax instituut # Afslankinstituut # PowerSlim afslankcoach ; bij ons vindt u alles onder een dak!

 

5 tips voor een goede weerstand

5 Tips voor een goede weerstand

Zodra de herfst weer is begonnen en de welbekende ‘R’ weer in de maand zit, zie je veelal dat mensen last krijgen van hoesten, verkouden worden en soms zelfs de griep krijgen. Dit heeft met name te maken met een verminderde weerstand, wat kan komen door onregelmatig en minder verantwoord eten tijdens de zomervakantie, vermoeidheid, weersveranderingen, stress etc. Om je weerstand op peil te houden en een griepje te voorkomen hebben wij 5 tips opgesteld voor een goede weerstand.

1. Voedingsmiddelen met vitamine C

Vitamine C is betrokken bij het versterken van je afweersysteem, waardoor het een bijdrage levert aan het verhogen van je weerstand. Vitamine C is nodig voor de vorming van bindweefsel, wat zorgt voor een mooie huid en goede wondgenezing. Daarbij zorgt vitamine C voor gezonde tanden, tandvlees en is het een antioxidant. Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. Vitamine C vind je voornamelijk in fruit, groente en aardappelen. Koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien zijn voedingsmiddelen rijk aan vitamine C. 

2. Voedingsmiddelen met vitamine D

Naast vitamine C is ook vitamide D betrokken bij een goede weerstand. Het vermindert de kans op het ontstaan van griep in de herfst en winter en infecties aan je ademhalingsstelsel. Vitamine D zorgt namelijk voor het activeren van verschillende soorten witte bloedcellen die een belangrijke rol spelen in het afweersysteem. Vitamine D komt voor in dierlijke bronnen, met name vette vissoorten, maar ook in eieren, melk, boter en vlees. Echter, is onze nummer één bron aan vitamine D zonlicht. Dus het is niet verkeerd om, als het weer het natuurlijk toelaat, af en toe lekker te genieten van de warme zonnestralen op onze huid. Zorg er dus voor dat je zo veel mogelijk naar buiten gaat als het kan en dat dan minstens je gezicht en je handen ontbloot zijn. Vitamine D wordt namelijk via je huid opgenomen.

3. Probiotische voeding

Probiotische bacteriën versterken je immuunsysteem. Probiotica zijn goede bacteriën die in je darmen leven en versterken de darmflora op een gunstige manier. Deze probiotische bacteriën kunnen bepaalde darmklachten verlichten of voorkomen. Ook draagt probiotica op een positieve manier bij aan een goede weerstand. Ze verminderen het risico op het ontstaan van een verkoudheid en de duur en verschijnselen van griep. Probiotica komt met name voor in gefermenteerde voedingsmiddelen. Fermentatie is een proces waarbij bacteriën, schimmels of gisten zorgen voor het omzetten van stoffen in een product, waardoor de zuurgraad, smaak, geur of het uiterlijk verandert. Dit proces noemen we ook wel fermenteren. We hebben een aantal voedingsmiddelen met probiotica voor je op een rijtje gezet zoals: volle yoghurt, zuurkool, cottage cheese, karnemelk, tempeh, etc.

4. Voedingsmiddelen met ijzer

IJzer levert een bijdrage aan het immuunsysteem. Een tekort aan dit mineraal kan leiden tot bloedarmoede en een verminderde werking van het immuunsysteem. Vitamine C bevordert de opname van ijzer. Daarom is het verstandig om voedingsmiddelen rijk aan ijzer te combineren met vitamine C voor een goede werking van je immuunsysteem. Voedingsmiddelen die ijzer bevatten zijn: vlees(waren), eigeel, granen, peulvruchten, spinazie, artisjokken, courgette, spruitjes etc. 

5. Gember

Gember wordt veelal gebruikt in de Chinese geneeswijze om ervoor te zorgen dat ziekteverwekkers minder kans krijgen om het lichaam binnen te dringen of in het lichaam te blijven. Dit komt omdat gember eigenschappen heeft die werkzaam zijn tegen virussen, waardoor gember een bijdrage levert aan de versterking van je immuunsysteem. Gember zorgt er ook voor dat verstoppingen in de luchtwegen tijdens verkoudheden en het hoesten verminderen. Een goed idee dus om gember toe te voegen aan je dagelijkse routine. Dit kan al snel door bijvoorbeeld een kop gember thee met stukjes gember en eventueel kaneel te maken.  

Al met al kunnen deze voedingsmiddelen een bijdragen leveren aan het optimaliseren van je weerstand. Toch is het beste geneesmiddel om zo verantwoord mogelijk te eten, voldoende rust te nemen en op de juiste momenten te zorgen voor ontspanning.

Bron: PowerSlim

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten die professioneel en resultaat gericht te werk gaan. Voor alle behandelingen zijn intensieve trainingen gevolgd. Wij zijn aangesloten bij Anbos, ProVoet, ProCert, NLSAS, GGD.