Welkom, leuk dat u een kijkje neemt op onze website! Graag willen wij ons aan u voorstellen, onze naam Brigitte en Henry Reuvers. Na het succesvol afronden van meerdere opleidingen en cursussen op het gebied van huidverbetering, schoonheid en welzijn, voelde het bijzonder prettig eindelijk van hobby en passie ons werk te maken. Persoonlijke aandacht voor u en het leveren van topkwaliteit, dáár staan wij voor. Wij willen u uitnodigen om uzelf op onze website te laten inspireren door de vele mogelijkheden die Huidinstituut Reuvers u biedt. Schoonheidssalon Reuvers is uw beautyspecialist. Wij hebben alles onder een dak of het nu gaat om huidverzorging, huidverbetering of even een heerlijke ontspanning, wij zijn er voor iedereen. U kunt bij ons altijd terecht voor een deskundig advies. Wij verwelkomen u graag in ons Huidinstituut. Met gastvrije groet, Brigitte en Henry Reuvers

Waarom Huidinstituut Reuvers?

Bij Huidinstituut Reuvers willen we van iedere klant, elke man, elke vrouw en elke puber het beste uit de huid naar voren halen. Bent u ook super gemotiveerd en wilt u het mooiste resultaat voor uw huid? Bent u enthousiast en wilt u meer dan alleen een standaard gezichtsbehandeling? Door een grote diversiteit aan innovatieve behandelingen waaronder peelingen, het inzetten van verschillende apparaten en producten met hoogwaardige werkstoffen en jarenlange opgedane vakkennis kunnen wij samen met u een professioneel behandelplan opstellen. Op deze manier bereiken wij het allerbeste resultaat met uw huid. Wij staan voor anti-aging, huidverbetering en huidverjonging. Onze passie is uw schoonheid!

Nieuw bij Huidinstituut Reuvers ooglift zonder operatie en snijden. Maak nu vrijblijvend een afspraak en we kijken wat wij voor u kunnen betekenen zodat u weer een stralende oogopslag krijgt.

Maak nu eenvoudig uw afspraak!

Voor het boeken van een behandeling, het aanvragen van informatie, of een vrijblijvend intake gesprek kunt u ons contactformulier invullen en nemen wij spoedig contact met u op.

Laatste Nieuws

Waarom helpen eiwitten bij afvallen?

Waarom helpen eiwitten bij afvallen?

Wat zijn eiwitten nu eigenlijk? Eiwitten (proteïnen) zijn een belangrijk onderdeel van de voeding. Ze maken ongeveer 15% van het totale lichaamsgewicht uit. Ze zijn een belangrijke bouwstof van het lichaam. Niet alleen de spieren bestaan uit eiwitten, maar ook in het bloed, huid en spijsverteringsstelsel komen eiwitten voor. Ze kunnen ook als brandstof door het lichaam gebruikt worden. Ze leveren 4 kcal per gram. …

wat is een rimpel

Wat is een rimpel?

Wat is een rimpel en kunnen we rimpels verminderen? Wat is een rimpel? Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam steeds minder collageen, elastine en vocht. Deze stoffen zorgen voor een stevige, elastische en egale huid. De eerste rimpeltjes en lijntjes worden zichtbaar. Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak, die ontstaat door het tekort aan bovengenoemde stoffen en door overmatig gebruik van de …

alcohol en afvallen

Alcohol en afslanken

Alcohol en afslanken Feestjes, warme zomeravonden en vakanties, voor de meeste mensen hoort hier ook een glaasje bier of wijntje bij. Het is gezellig en werkt ontspannend. Maar als je gewicht wilt verliezen, dan is alcohol drinken niet zo’n verstandige keuze. Hieronder vertel ik je kort waarom.   Alcohol en calorieën      Alcohol bevat weliswaar minder calorieën dan vet (1 gram alcohol bevat 7 kcal en …

Wat zijn eiwitten nu eigenlijk?

Eiwitten (proteïnen) zijn een belangrijk onderdeel van de voeding. Ze maken ongeveer 15% van het totale lichaamsgewicht uit. Ze zijn een belangrijke bouwstof van het lichaam.

Niet alleen de spieren bestaan uit eiwitten, maar ook in het bloed, huid en spijsverteringsstelsel komen eiwitten voor.

Ze kunnen ook als brandstof door het lichaam gebruikt worden. Ze leveren 4 kcal per gram. Eiwitten zitten in rood vlees, vis, gevogelte, zuivel, eieren en soja, zuivel.

Wat zijn de belangrijkste redenen waarom eiwitten helpen bij afvallen:

1) Eiwit verzadigt
Eiwit in je lichaam vertraagt de vertering en geven ons langer een verzadigd gevoel waardoor de kans kleiner is dat we snel weer gaan eten. Eiwitten blijven langer in je maag dus je voelt je sneller vol voor een langere tijd.

2) Het stimuleert de vetverbranding
Je lichaam kan niet effectief vet verbranden als het geen hulp heeft van of koolhydraten of eiwitten. Wanneer je gewicht kwijt raakt, verliest je lichaam zowel spieren als vet. Tijdens dit proces is het heel belangrijk dat je voldoende eiwitten blijft eten.

Voldoende eiwit in je voeding stimuleert de vetverbranding terwijl het calorie-verbrandende spieren behoudt.

3) Ze geven een stabiele bloedsuiker spiegel sterke schommelingen blijven uit
Wanneer je bloedsuiker spiegel snel en veel stijgt, leidt dit op den duur tot een verstoring van de vetverbranding als gevolg van een chronisch hoog insuline gehalte. Eiwitten en vetten zorgen dat je bloedsuikerspiegel langzaam een klein beetje stijgt.

Eenvoudige of snelle koolhydraten daarentegen zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel zeer snel en heel veel stijgt. Snelle koolhydraten zijn alles waar suiker in zit maar ook wit brood, witte pasta of bijvoorbeeld witte rijst. Zoveel mogelijk beperken van deze snelle koolhydraten en het verhogen van het aandeel hoge kwaliteit eiwitten en gezonde vetten zijn goed voor personen die bezig zijn met afvallen.

4) Ze verhogen de vetverbranding
Het verteren van eiwitten kost meer energie dan de vertering van koolhydraten of vetten. Dit betekent dat je meer calorieën verbrandt om de eiwitten te verwerken.  Eiwit heeft een hoog thermisch effect op je lichaam.

Thermisch effect is het extra energiegebruik dat nodig is voor het verteren en absorberen van voedsel. Het thermische effect van eiwitten is 20%. Dat wil zeggen dat van 100 kcal aan eiwit (25 gram x 4 kcal) 20 kcal wordt gebruikt voor verwerking.

5) Eiwit zorgt voor behoud van spierweefsel
Eiwit is niet alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat je vet kwijtraakt, het draagt ook bij aan de instandhouding van je spierweefsel. Je lichaam gebruikt de aminozuren in eiwit om mager spierweefsel te bouwen, wat je niet alleen sterker en strakker maakt maar ook calorieën verbrandt, zelfs wanneer je thuis op de bank zit.

Spierweefsel houdt je stofwisseling hoog waardoor je makkelijker energie verbrandt.

PowerSlim, een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet;

Afslank & Huidinstituut Reuvers biedt je gratis coaching en begeleiding bij afslanken met PowerSlim. Het PowerSlim afslankprogramma is door diëtisten ontwikkeld en is een bewezen en succesvolle methode om daadwerkelijk af te slanken.

Voor meer informatie ga naar onze website https://www.huidinstituutreuvers.nl/afslanken/power-slim/ of neem direct contact op voor een gratis, vrijblijvend en passend PowerSlim afslankadvies van een van onze voedingscoaches, op telefoonnummer +31 (45) 5330674 of mail naar info@huidinstituutreuvers.nl.

Waarom helpen eiwitten bij afvallen

Wat is een rimpel en kunnen we rimpels verminderen?

Wat is een rimpel?

Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam steeds minder collageen, elastine en vocht. Deze stoffen zorgen voor een stevige, elastische en egale huid. De eerste rimpeltjes en lijntjes worden zichtbaar. Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak, die ontstaat door het tekort aan bovengenoemde stoffen en door overmatig gebruik van de specifieke spier.

Hoe ontstaat een rimpel?

Rimpels ontstaan wanneer het lichaam verouderd. Dit is een natuurlijk proces wat we helaas niet kunnen stoppen, maar wel kunnen vertragen. De ene persoon krijgt meer rimpels dan de andere. Oorzaken voor het verouderen van de huid kunnen zowel door uitwendige als interne factoren worden veroorzaakt.

Interne factoren voor huidveroudering en het ontstaan van rimpels zijn:Anti aging

 • Genen: Erfelijkheid speelt een rol bij de manier waarop u ouder wordt.
 • Hormonen: Tijdens bijvoorbeeld de overgang kan de hoeveelheid collageen tot wel 30% afnemen.
 • Collageen & elastine: Vanaf het 25e levensjaar gaat het lichaam steeds minder belangrijke stoffen produceren. Collageen, elastine en het vochtgehalte in de huid nemen zo ieder jaar steeds een beetje af. Vanaf ongeveer uw 25e zult u de eerste rimpeltjes, lijntjes en verlies aan gezichtscontouren constateren.

Externe factoren die zorgen voor (vroegtijdige) huidveroudering en rimpels zijn:

 • Uv-straling: Ultraviolete stralen zijn de grote boosdoener en dan met name de UVA-stralen. UVA-A straling dringt door tot de middelste huidlaag (dermis) waar het zorgt voor een chemische reactie. Deze reactie zorgt op zijn beurt voor onherroepelijke DNA-schade aan de cellen, want uiteindelijk resulteert in rimpels. Het advies is dan ook om dagelijks een SPF te gebruiken met een UV-A en UV-B filter om zoveel mogelijk schade aan de huid te voorkomen en zo huidveroudering te beperken.
 • Roken: Breekt collageen en elastine af in de huid.
 • Alcohol: Alcohol veroorzaakt ontstekingen in het lichaam. Om deze ontstekingen ‘op te ruimen’, maakt het lichaam vrije radicalen aan. Deze dienen om de schadelijke stoffen op te ruimen, echter worden ook gezonde cellen aangetast.
 • Stress: Wanneer we stress ervaren, maakt ons lichaam meer cortisol aan. Cortisol is een hormoon die ervoor zorgt dat we in tijden van stress weten hoe te handelen. Hierdoor kunt u gemakkelijker met stress omgaan, echter zorgt een verhoogt cortisolgehalte gedurende een langere periode voor schade aan het lichaam en aan de huid.
 • Bewerkte voeding: Bewerkt voedsel bevat geen of nauwelijks essentiële stoffen. Langere periode het lichaam ontzien van verse voeding zorgt voor schade aan het metabolisme en de bloedvaten. Dit heeft direct effect op de huid in de vorm van een vale, vermoeide en grauwe teint. Op lange termijn zorgt ongezonde voeding voor vroegtijdige huidveroudering in de vorm van rimpels, lijntjes en vouwen.

Kunnen wij rimpels voorkomen of verminderen?Micro needling, minder huidverslapping en een mooie stevige huid.

Helaas kunnen we het ontstaan van rimpels niet voorkomen omdat dit een natuurlijk proces van verouderen is. Het ontstaan van rimpels zit als eerste oorzaak in je genen, hier kunnen wij niets aan doen en ook niet voorkomen. Maar rimpels die ontstaan door invloeden van buitenaf of verkeerde verzorging, daar kunnen wij wel wat aan doen. Door onze huid dagelijks goed te verzorgen en regelmatig te laten behandelen bij een schoonheidsspecialiste kunnen wij de vorming van rimpels vertragen of verminderen als de juiste producten worden gebruikt. Ook moeten wij onze huid niet teveel aan de zon blootstellen want UV-straling veroudert onze huid. We willen toch allemaal mooi oud worden? Verzorg uw huid goed dan heeft u er nu en op latere leeftijd veel plezier van!

Welke verschillende rimpels kunnen er in je gezicht voorkomen?

 • Kraaienpootjes: Kraaienpootjes zijn de rimpeltjes die ontstaan naast de ogen, ook wel oogrimpels genoemd.
 • Fronsrimpel: Deze rimpel ontstaat op het voorhoofd, tussen de ogen. Wanneer u tegen de zon in kijkt of boos bent, is deze rimpel goed te zien. Een fronsrimpel die permanent zichtbaar is, kan ervoor zorgen dat u altijd boos kijkt, ook wanneer u dit niet bent.
 • Neus lippenplooi: Deze rimpel is zichtbaar aan de zijkant van de neus en loopt naar de lippen door. De neus lippenplooi kan een vermoeid uiterlijk veroorzaken.
 • Rimpels onder de ogen: Rimpels onder de ogen laten u er ouder uitzien. Vooral wanneer u daarnaast ook last heeft van wallen of donkere kringen, kan dit gebied een doorn in het oog zijn.

Welke behandelingen zijn er bij Huidinstituut Reuvers mogelijk om rimpels te verminderen en te behandelen:

 • Collageen behandelingen die collageen toevoegen en vocht binden in de huid.
 • Behandelingen en producten die collageen, collageen stimulerende en hydraterende werkstoffen bevatten.
 • Microdermabrasie.
 • Dermashaper facelift zonder operatie
 • Demapen (microneeding)
 • Chemische peelings
 • Plasma pro lift
 • Bindweefselmassage

Rimpels en het ouder worden van de huid horen er nu eenmaal bij. Toch kunt u het als cosmetisch storend ervaren. Het is ook niet fijn om constant te moeten horen dat u boos kijkt, er moe uitziet of dat u ouder wordt geschat dan dat u in werkelijkheid bent.

Verzorg je huid goed en begin hiermee op jonge leeftijd

Een gezonde huid is de basis naar een jeugdige huid. Wanneer de huid niet functioneert zoals zou moeten, wanneer de huidbarrière is beschadigd of bij het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten, kunnen rimpels sneller en eerder ontstaan. De schoonheidsbehandelingen bij Huidinstituut Reuvers verbeteren zichtbaar de huid, waarbij huidveroudering wordt tegengegaan.

Om de huid te kunnen ondersteunen en om daarmee het proces van huidveroudering en het ontstaan van rimpels te vertragen, is kwalitatieve huidverzorging van belang.

Een crème heeft als belangrijkste doel het beschermen en voeden van de huid. S’ nachts is de regeneratieve fase. De huid gaat zichzelf vernieuwen en afvalstoffen worden verwerkt en afgevoerd. Gedurende de nacht is het vooral belangrijk de huid zoveel mogelijk van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Gedurende de dag is het belangrijk de huid te beschermen, bijvoorbeeld tegen UV-straling, luchtvervuiling en de verwarming of airco.

Bij Huidinstituut Reuvers werken wij met twee van de meest gerenommeerde huidverbeteringsmerken, te weten Dermaquest en PCA Skin. Beiden zijn cosmeceuticals met hoogwaardige werkstoffen en ingrediënten die een  bewezen en mooi resultaat aan uw huid geven.

We willen toch allemaal mooi oud worden? Begin op jonge leeftijd uw huid goed te verzorgen dan heeft u er nu en op latere leeftijd veel plezier van!

Dit was mijn blog over wat is een rimpel? Heeft u nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.

 

Alcohol en afslanken

Feestjes, warme zomeravonden en vakanties, voor de meeste mensen hoort hier ook een glaasje bier of wijntje bij. Het is gezellig en werkt ontspannend. Maar als je gewicht wilt verliezen, dan is alcohol drinken niet zo’n verstandige keuze. Hieronder vertel ik je kort waarom.

 

Alcohol en calorieën     

Alcohol bevat weliswaar minder calorieën dan vet (1 gram alcohol bevat 7 kcal en 1 gram vet bevat 9 kcal), maar dit zijn zogenaamde “lege” calorieën. Ze zijn van geen enkel nut voor je lichaam, omdat ze geen voedingswaarden bevatten. Je lichaam wil er daarom zo snel mogelijk van af en begint deze lege calorieën te verbranden en stopt dus met het verbranden van koolhydraten en vetten. Dezen worden dan meteen opgeslagen als vet.

 

Alcohol en honger

Daarnaast krijg je van alcohol ook honger, omdat de lege calorieën uit de alcohol niet vullen. Dit in combinatie met het feit dat je door alcohol de controle een beetje verliest, maakt het dat je verleidingen moeilijker kan weerstaan, met als gevolg dat je toch die bitterbal of dat blokje kaas pakt. Deze worden dan ook slechter afgebroken en opgeslagen als vet. Je krijgt dus meer calorieën binnen dan dat je geen alcohol zou drinken.

 

Alcohol en suikers (koolhydraten)

Alcohol bevat niet alleen calorieën, maar vaak ook veel suiker. Vooral de mixdrankjes of cocktails, waarbij sterke drank zoals rum, wodka of whisky gemengd worden met frisdrank. Met een paar cocktails krijg je dus al snel honderden calorieën (in de vorm van suikers) binnen. Ook bier bevat suiker (maltose) en zorgt dus voor de alom bekende bierbuik omdat je lichaam dus eerst de lege calorieën uit de alcohol gaat verbranden en dus stopt met het verbranden van de suikers (koolhydraten). De suikers uit het bier worden dan als vet opgeslagen

Alcohol drinken tijdens het afvallen met PowerSlim, wordt dan ook afgeraden door ons. Wil je toch zo nu en dan een glaasje meedrinken, kies dan voor drankjes met geen of nauwelijks koolhydraten. Dit betekent echter niet dat je deze drankjes onbeperkt kunt drinken tijdens je PowerSlim afslankprogramma. Tevens is het belangrijk om genoeg water te drinken. Wissel daarom elk glaasje alcohol af met een glas water.

Hieronder vind je een overzicht met koolhydraatarme drankjes:

 

Alcohol en afvallen

www.huidinstituutreuvers.nl Hoeveelheid (hoeveelheid in een drankje) Koolhydraten in grammen Calorieën (in een drankje)
Bacardi (puur of met cola light) 100 ml (35 ml) 0 229 (80)
Cognac 100 ml (35 ml) 0 229 (80)
Champagne 100 ml (85 ml) 0 76   (65)
Cava 100 ml (85 ml) 0 76   (65)
Gin (puur of met tonic light) 100 ml (35 ml) 0 242 (85)
Jenever 100 ml (35 ml) 0 200 (70)
Prosecco 100 ml (85 ml) 0 76   (65)
Tequila 100 ml (35ml) 0 242 (85)
Whisky, 35% 100 ml (35 ml) 0 242 (85)
Wijn wit droog 100 ml 1 65
Wijn rood 100 ml 3 80
Wijn rosé droog 100 ml 0 65
Wodka (puur of met cola light) 100 ml (35 ml) 0 242 (85)

 

Ter vergelijking hier een overzicht van koolhydraatrijke drankjes:

 

www.huidinstituutreuvers.nl Hoeveelheid (hoeveelheid in een drankje) Koolhydraten (in een drankje) Calorieën (in een drankje)
Aperol Spritz (Aperol, prosecco en Spa rood) 100 ml (1 glas 150 ml) 6,7 (10) 100   (150)
Corona 100 ml (1flesje 330 ml) 4,2 (14) 44,8  (148)
Gin-tonic 100 ml (1 glas 200 ml) 6    (12) 85     (170)
Jillz 100 ml (1 flesje 230 ml) 6,1 (14) 54, 1 (122)
Licor 43 100 ml (1 glas 50 ml) 22  (11) 300   (150)
Pils 5% 100 ml (1 glas 250 ml) 3,2 (8) 42     (105)
Radler Amstel Appel, Limoen of Orange 100 ml (1 flesje 300 ml) 7,9 (23,7) 42     (126)
Radler Amstel Grapefruit 100 ml (1 flesje 300 ml) 7,6 (22,8) 41     (123)
Radler Amstel 0,0% 100 ml (1 flesje 300 ml) 9,9 (29,7) 40     (120)
Radler Amstel 0,0% Grapefruit 100 ml (1 flesje 300 ml) 8,8 (26,4) 33     (99)
Radler Bavaria Lemon 100 ml (1 flesje 300 ml) 6,3 (18,9) 35     (105)
Radler Bavaria Grapefruit 100 ml (1 flesje 300 ml) 7    (21) 39     (117)
Radler Bavaria Apple 100 ml (1 flesje 300 ml) 6,4 (19,2) 37     (111)
Radler Bavaria 0,0% Lemon 100 ml (1 flesje 300 ml) 6,9 (20,7) 29     (87)
Radler Grolsch Mandarijn/Grapefruit Ananas 100 ml (1 flesje 300 ml) 6,5 (19,5) 40     (120)
Radler Grolsch 0,0% 100 ml (1 flesje 300 ml) 6,5 (19,5) 35     (105)
Radler Wickes 100 ml (1 flesje 300 ml) 7,9 (23,7) 40     (120)
Radler Wickes 0,0% 100 ml (1 flesje 300 ml) 8,6 (25,8) 35     (105)
Wickes Witte 0,0% 100 ml (1 flesje 300 ml) 5,9 (17,7) 25     (75)
Wickes Rosé 0,0% 100 ml (1 flesje 250 ml) 7,9 (23,7) 33     (99)
Sangria 100 ml (1 glas 100 ml) 22  (22) 165   (165)

Afslank & hui

 

Afslank & Huidinstituut Reuvers biedt je gratis coaching en begeleiding bij afslanken met PowerSlim. Het PowerSlim afslankprogramma is door diëtisten ontwikkeld en is een bewezen en succesvolle methode om daadwerkelijk af te slanken.

Voor meer informatie ga naar onze website https://www.huidinstituutreuvers.nl/afslanken/power-slim/ en neem direct contact op voor een gratis, vrijblijvend en passend PowerSlim afslankadvies van een van onze voedingscoaches, op telefoonnummer +31 (45) 5330674 of mail naar info@huidinstituutreuvers.nl.