Ei-bacon salade

Ei-bacon salade

EI – BACON SALADE

Eens wat anders voor de lunch voor op je brood of crackers!

Aantal porties: 4 porties
Bereidingstijd:  15 minuten

Koolhydraten per portie: 1,9 gram
Kcal per portie:  129 kcal 
Eiwitten per portie:  
9,6 gram   
Vezels per portie:  
1,9 gram   

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
4 eieren
5 plakjes (50 g) schouderham, uitgebakken en in stukjes gesneden
1 el mayonaise
2 el magere kwark
1 tl fijne mosterd
1 stengel lente-ui
1 el vers citroensap
Snuf kerriepoeder
Peper

Bereidingswijze:
Kook de eieren hard en snijd in kleine stukjes. Meng met de rest van de ingrediënten in een kommetje. Breng verder op smaak met wat peper

Let op: Voeg nog extra groenten toe bijvoorbeeld komkommer, radijsjes om de lunch compleet te maken. 

Eet smakelijk!

Spaghettie met verse vongole

SPAGHETTI MET VONGOLE

Een zomerse pasta met Vongole, lekker in het seizoen! En natuurlijk koolhydraatarm door de spaghetti van PS food & lifestyle.

Aantal porties: 1 portie
Bereidingstijd: 20 minuten

Koolhydraten per portie: 14,9 gram
Kcal per portie: 483 kcal   
Eiwitten per portie: 
24,6 

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
1 portie PowerSlim spaghetti
200 gram verse vongole
100 gram cherrytomaten, in kwarten
1/2 sjalot, gesnipperd
1/2 teentje knoflook, geperst
1/2 rode peper, in dunne ringen
1/2 glaasje droge witte wijn
20 gram roomboter
1/4 blokje visbouillon
peper
optioneel: pluk verse peterselie

Bereidingswijze:
Kook de spaghetti, in ruim kokend water, in 11 minuten gaar.
Fruit intussen de sjalot en knoflook in 10 gram roomboter. Voeg daarbij de bouillon, witte wijn en de vongole en kook in ongeveer 4 -5 minuten gaar tot de vongole open gaan staan.
Giet het kookvocht en de vongole door een zeef terug in de pan en voeg de rest van de boter toe om de saus wat te binden.
Giet de spaghetti af en meng met de vongole.

Serveer met de peper en peterselie.

Eet smakelijk!

Koolhydraatarme spaghetti bolognese

 

Een all-time favorite! Spaghetti bolognese, maar dan koolhydraatarm met de spaghetti van PowerSlim.

Aantal porties: 1 portie
Bereidingstijd: 25 minuten

Koolhydraten per portie: 14,9 gram
Kcal per portie: 346 kcal
Eiwitten per portie:
25,9 gram

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
1 zakje PowerSlim spaghetti
40-50 g rundertartaar
100 g gezeefde tomaten
100 g bleekselderij in halve maantjes
½ teentje knoflook, geperst
1 el ui, gesnipperd
1 el olijfolie
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl oregano
Peper & Zout

Bereidingswijze:
Kook de spaghetti in 11 minuten gaar in een ruime hoeveelheid kokend water. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de rundertartaar toe en bak rul en gaar in 4-5 minuten. Voeg de bleekselderij toe en bak kort mee. Voeg de gezeefde tomaten, de kruiden en peper en zout toe en laat 10 minuten pruttelen. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus.

Tip: Vanaf fase 2 lekker met een eetlepel geraspte Parmezaanse of 30+ kaas.

Eet smakelijk!

Bloemkoolrisotto met champignons en geitenkaas

Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 15 minuten

Koolhydraten per portie: 5.6 gram
Kcal per portie: 139 kcal
Eiwitten per portie: 7 gram

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
¾ tl kruidenbouillon
1 el verse geitenkaas
80 g bloemkoolrijst (eventueel met behulp van een rasp of keukenmachine)
Klein handje rucola
Handje champignons in kwarten
¼ rode ui, gesnipperd
½ teentje knoflook, fijngehakt
½ el olijfolie
1 tl citroenrasp
1 el peterselie, fijngehakt
Peper en zout

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de kno­flook circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak deze 3-4 minuten en breng op smaak met wat peper. Doe vervolgens de bloemkoolrijst erbij en bak deze kort mee. Breng 100 ml water aan de kook en voeg hier de kruidenbouillon aan toe. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de bloemkoolrijst en roer ondertussen goed door. Ga net zo lang door tot de bloemkoolrijst beetgaar en lekker smeuïg is. Voeg dan de geitenkaas en de rasp van de citroen toe en meng goed door elkaar. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper en garneer met de rucola en verse peterselie.

Eet smakelijk!

LET OP: dit is een bijgerecht. Lekker met een stukje witvis, blokjes ham of (gerookte) kipfilet. Vanaf fase 2B kun je er nog wat gehakte hazelnoten of amandelen aan toevoegen.

Mediterraan broodje met spinazie en geitenkaas

Met dit koolhydraatarme gerecht waan jij je direct onder de mediterrane zon. Lekker als lunch of als licht dinergerecht.

Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 15 minuten

Koolhydraten per portie: 10.8 gram
Kcal per portie: 291 kcal
Eiwitten per portie: 16.9 gram

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
1 PowerSlim Mediterraan broodje
3 tl verse geitenkaas
90 g courgette in plakjes
Handje babyspinazie
4 zwarte olijven, gehalveerd
1 el olijfolie
½ el rode wijnazijn
1 tl rozemarijn
Zout

Bereidingswijze:
Meng de babyspinazie met de rode wijnazijn en een halve eetlepel olijfolie. Bestrijk de plakjes courgette met rest van de olijfolie en bestrooi met wat zout. Gril de plakjes tot ze goudbruin kleuren. Snijd het Mediterraans broodje open en vul met spinazie, gegrilde courgette, olijven en de geitenkaas. Bestrooi met de rozemarijn.

Eet smakelijk!

Tip: vanaf fase 2B lekker met wat zongedroogde tomaatjes