Rosacea en wat kunt u eraan doen?

Rocasea

 

Rosacea en wat kunt u eraan doen?

Wat is rosacea?Rosacea en wat kunt u eraan doen?

Rosacea is een chronische huidaandoening waarvan de oorzaak niet bekend is. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. Rosacea betekent letterlijk rood als een roos. Wel weten we dat verschillende factoren van invloed zijn. Zo kunnen onder andere UV-straling en de overgang van koude naar warmte het huidbeeld beïnvloeden. De algemene roodheid in het gezicht en de oppervlakkige vaatjes kunnen ook gepaard gaan met kleine bultjes en/of puistjes, en soms zelfs met grotere ontstekingen in de huid. Indien u kleine puistjes heeft druk dan deze niet uit, dit kan namelijk schade brengen aan uw zo gevoelige huid. Vaak worden deze kleine puistjes gezien als acne en hiervoor ook acne producten geadviseerd, deze drogen de huid uit en verergeren de klachten. Als u rosacea heeft komt u er moeilijk vanaf, wel kunnen wij ervoor zorgen dat uw huid rustig en onder controle blijft en kunnen wij door de juiste behandelingen uitbreiding van de klachten voorkomen.

Verschillende kenmerken Rosacea op een rij:

  • Algemene roodheid en oppervlakkige vaatjes (teleangiëctasieën / couperose)
  • Kleine bultjes (papels) en puistjes (pustels)
  • Grotere ontstekingen. In enkele gevallen treedt er een verdikking van de neus op (rhinophyma)

Heeft u rosacea, dan is het belangrijk dat u milde huidverzorgingsproducten gebruikt. De huid is namelijk snel geïrriteerd en kan vaak niet tegen gewone huidverzorgingsproducten. Wij werken met uitsluitend de beste producten, met hoogwaardige werkstoffen. Leg uw huid in de watten, u heeft er tenslotte maar een. Onze Sensitized Collection van Dermaquest richt zich specifiek op de verzorging en behandeling van de meest gevoelige huid, zowel de huid die van nature gevoelig is als de huid die gevoelig reageert op invloeden van buitenaf. De productlijn omvat een milde cleanser, een zijdezachte moisturizer en een kalmerend serum die roodheid verminderen. Probeer verder factoren die de rosacea bij u verergeren zoveel mogelijk te vermijden.

Factoren die rosacea kunnen verergeren:

  • Blootstelling aan kou, warmte of wind
  • Eten van gekruid voedsel
  • Drinken van alcohol
  • Zuivelproducten
  • Cosmetica
  • Verder kunt u ook zonlicht beter zoveel mogelijk vermijden. Komt u toch in de zon, gebruik dan een goede sunblock met een hoge beschermingsfactor SPF30.

Couperoselaser behandeling bij rosacea

Het verwijderen van gesprongen rode bloedvaatjes bij rosacea werkt op de ontstekingen en maakt het algehele beeld (roodheid) minder opvallend. Rosacea klanten die met onze PRO Yag Laser behandeld worden, geven aan dat de rosacea minder rood is en ontstekingen minder snel opkomen. De PRO Yag Laser wordt gebruikt om gesprongen bloedvaatjes op de wangen, neus, kin te verwijderen.

Lycogel: ademende en corrigerende foundation voor rosacea

Lycogel is de enige echt ademende foundation ter wereld, die de huid op cellulair niveau met zuurstof verrijkt, waardoor cosmetica en huidverzorgingtechnologie in één product worden gecombineerd. Lycogel is ontwikkeld als antwoord op de vraag van cosmetisch chirurgen die een camouflerend product nodig hadden dat direct na een ingreep kon worden aangebracht. Het moest derhalve dusdanig samengesteld zijn dat het niet het herstelproces zou tegenwerken. Ook bij rosacea is Lycogel een uitkomst, aangezien Lycogel ontstekingen en roodheid vermindert en tevens de gevoelige huid verzorgt en verzacht. Tevens beschermt het uw huid voor zonlicht met SPF 30.

Lycogel bevat geen parabenen, geen parfums en zijn dierproefvrij! Verbeter uw huid en zie er fantastisch uit.

Huidinstituut Reuvers als Rosacea specialist van Limburg

Huidinstituut & schoonheidssalon Reuvers Landgraaf is gespecialiseerd in rosacea behandelingen en biedt een compleet programma aan voor rosacea behandelingen voor bijna ieder huidtype.

Vergoeding van uw ziektekostenverzekeraar

De kosten van acne rosacea behandelingen worden doorgaans vergoed. Vraag uw ziektekostenverzekeraar hiernaar.

Dit was mijn blog over rosacea en wat kunt u eraan doen? Heeft u nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.