Tatoeage verwijderen met de Pro Yag LASER

Tattoo of tatoeage verwijderen Huidinstituut Reuvers

In het verleden hadden behandelmethodes voor tatoeage verwijderen vaak een groot nadeel: ze lieten forse littekens achter. Met de huidige lasertechnieken waar Huidinstituut Reuvers mee werkt behoord dit echter tot het verleden en hoeft u niet bang te zijn voor littekens. De nieuwste techniek met de PRO YAG LASER levert geen huidbeschadiging of littekens op en kunt u uw tatoeage verwijderen met een gerust hart. De resultaten van tatoeage verwijderen met de nieuwste PRO YAG LASER zijn echt verbluffend, de behandelde plaatsen laten nauwelijks of geen rest-sporen achter van een tattoo of permanente make-up.

Tatoeages laseren: Ideaal voor het verwijderen van tattoo en permanent make-up pigmenten in de huid, bijvoorbeeld: zwarte, blauwe, bruine en rode tattoo pigmenten. Deze laser verwijdert misvormde of niet meer gewenste wenkbrauwlijnen, liplijnen, tattoos.

Tatoeage verwijderen hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Voor uw tatoeage te verwijderen heeft u gemiddeld 4 tot 12 behandelingen nodig voor een mooi resultaat. Voor permanent make-up 3 tot 9 behandelingen. Na een behandeling heeft het lichaam tijd nodig om de vergruisde inktdeeltjes af te voeren. De behandelingen worden iedere 4 tot 6 weken uitgevoerd zodat er genoeg rust tussen de behandelende periode zit.

De PRO YAG LASER is ideaal voor het verwijderen van donkere tatoeages en permanent make-up, en is de beste laser met de allernieuwste techniek om tatoeages op een verantwoorde wijze, zonder littekens blijvend te verwijderen. Toch kan een volledige verwijdering van een tatoeage niet voor 100% gegarandeerd worden. In uitzonderlijke gevallen heeft de behandeling namelijk geen resultaat. Dat zal met name het geval zijn als de tatoeage uitzonderlijke kleuren, synthetische stoffen of stoffen met niet afbreekbare metaaldeeltjes bevatten. Dat kunnen we helaas altijd pas beoordelen tijdens de laserbehandeling.

Voorafgaande aan een behandeling vindt er altijd een intake gesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt een schatting gemaakt van het aantal behandelingen. Echter is het resultaat afhankelijk van meerdere factoren. Daarom kunnen wij ook geen garanties geven ten aanzien van het aantal behandelingen.

Het aantal tatoeage verwijderen behandelingen en het resultaat van uw tatoeage verwijderen is afhankelijk van een aantal factoren, te weten:

 • Het type tatoeage
 • De diepte en de ouderdom van de tatoeage
 • De gebruikte inktsoort
 • De kleuren
 • De gevoeligheid van de huid en de plaats van de tatoeage
 • De aanwezigheid van meerder tatoeages over elkaar
 • Het persoonlijk afweersysteem

Wat gebeurt er als u behandeld wordt met de Pro Yag Laser

De belangrijkste eigenschappen van een tatoeagelaser zijn de golflengte (nm), de pulsduur (picoseconde) en het piekvermogen. De golflengte bepaalt de kleur van het laserlicht en hoe goed het laserlicht door de tattoo inkt wordt geabsorbeerd. Om tattoos in alle kleuren effectief te behandelen zijn er meerdere kleuren laserlicht nodig. Onze Pro Yag Laser heeft een dubbele golflengte van 1064 NM en 532 NM speciaal om alle kleuren tattoos te kunnen behandelen. Alle inktkleuren zoals zwart, groen, blauw, geel, rood kunnen worden behandeld. Tijdens de absorptie van het laserlicht door de tattoo inkt wordt de lichtenergie omgezet in warmte. Het materiaal waaruit de inkt is opgebouwd, zet door de warmte uit. Wanneer er een grote hoeveelheid lichtenergie op de tatoeage inkt wordt geschoten, in een zeer korte tijd, krijgt het materiaal geen kans meer om uit te zetten. Het opwarmen gaat zo snel dat dit materiaal zal exploderen en vergruizen. Tijdens dit proces ontstaat er door de verbranding van de opperhuid een tijdelijke witte verkleuring. Dit noemen we laser-snow en dit verdwijnt binnen 15 a 30 minuten. De uiteengevallen minuscule inktdeeltjes die heel fijn zijn gemaakt worden veel makkelijker door het lichaam (lymfeklieren) afgevoerd. Na de tatoeage verwijderen behandeling treedt lichte roodheid en zwelling op. Om dit proces sneller te laten verminderen mag u uw huid koelen. Tijdens het gehele behandeltraject dient u de huid goed te beschermen tegen uv-straling: gebruik een goede crème met een minimale beschermingsfactor Spf 30.

Duur van een behandeling:

Het laseren op zich gaat heel snel. Kleine tatoeages zijn vaak zo gedaan. De grotere tatoeages worden niet in 1 keer behandeld. Dit omdat het lichaam geen grote hoeveelheden afvalstoffen kan afvoeren. Laat ook uw tattoo verwijderen met de PRO YAG LASER voor een optimaal resultaat. Tussen de behandelingen zit 4-6 weken de huid heeft deze tijd nodig om te herstellen. In deze weken ziet u de tatoeage steeds lichter worden van kleur.

Hoe reageert uw huid op de behandeling?

Tijdens en direct na de behandeling wordt uw huid wit en ondoorzichtig, dit proces heet laser snow. Dat effect verdwijnt echter al na 15 a 30 minuten. Daarna ziet de tatoeage er weer net zo uit als voor de behandeling. Denk dan niet dat de behandeling niet gelukt is. Uw lichaam heeft tijd nodig om de inkt af te breken, dit duurt enkele weken.

Na de tatoeage verwijderen behandeling treedt lichte roodheid en zwelling op. Om dit proces sneller te laten verminderen mag u uw huid koelen met een icepack. Tijdens het gehele behandeltraject dient u de huid goed te beschermen tegen uv-straling: gebruik een goede crème met een minimale beschermingsfactor Spf 30. De dagen na de behandeling kunnen er op de behandelde plekken korstjes of blaartjes ontstaan. Zorg ervoor dat u deze niet openkrabt. Indien u u grote blaren krijgt? Prik deze dan door met een steriele naald en bescherm ze tegen infecties. Soms gaat uw huid op de behandelde plek vervellen en begint het te jeuken ook in dit geval absoluut niet krabben!

Na 10 tot 20 dagen ziet de huid er weer normaal uit en kunt u de resultaten van de behandeling al zien. Het behandelde oppervlak wordt lichter dan de omliggende huid.

Wat u absoluut niet mag doen na de tatoeage verwijderen laserbehandeling:

 • U mag gedurende behandeling niet zonnen of onder de zonnebank.
 • Niet krabben aan de korstjes hierdoor kunt u littekens krijgen.
 • Gebruik geen gewone of geparfumeerde zeep voor te reinigen.
 • Niet zwemmen en geen sauna.

Nazorg tatoeage verwijderen laserbehandeling:

Na elke behandeling is het verstandig om de huid goed te verzorgen. Een goed gehydrateerde huid herstelt mooier, sneller en voert de inkt beter af. De eerste 2 uur na de behandeling kunt u een brandend gevoel ervaren. Een icepack kan hiervoor verlichting bieden. Smeer de tatoeage zo vaak als je wilt in. Houd de tatoeage te allen tijde uit de zon. Hoe witter uw huid is, des te beter de inkt verdwijnt en het risico op pigmentschade blijft beperkt.

Alle behandelingen die wij kunnen aanbieden met de PRO YAG LASER om uw huidproblemen verminderen zijn:

 • Tatoeage verwijderen
 • Permanente make-up voor wenkbrauwen of lippen
 • Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken
 • Acne
 • Couperose
 • Melasma oftewel zwangerschapsmasker
 • Berkenrijs (verwijde haarvaatjes op de benen)
 • Kalknagels

Indien u een van onderstaande aandoeningen heeft is het verstandig om eerst uw arts te raadplegen, deze kan u adviseren of het verstandig is om een laserbehandeling te ondergaan.

 • Psoriasis
 • Eretheem door zonnebank en infecties
 • Epilepsie
 • Hartaandoeningen, pacemaker
 • Eczeem
 • Ader ontstekingen
 • Diabetisch met slechte wondgenezing
 • Zwangerschap
 • Huidkanker

U bent bij Huidinstituut Reuvers in goede handen. Wij werken met de PRO Yag Laser. Is uw tatoeage niet meer wat het geweest is? Heeft u persoonlijke redenen om uw tattoo of PMU te laten verwijderen? Bel ons op telefoonnummer +31 (45) 5330674 of maak meteen een afspraak voor een persoonlijk intake gesprek. Tijdens het intake gesprek bespreken we uw wensen en de mogelijkheden.

Graag gaan wij de uitdaging aan om u een mooie huid te geven. U komt toch ook voor tatoeage verwijderen behandeling naar Huidinstituut Reuvers. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten, die professioneel en resultaatgericht te werk gaan. Schoonheidssalon Reuvers is al meer dan 10 jaar lang uw vertrouwde pedicure-, massagepraktijk, permanent make-up studio, wax-, schoonheidssalon en huidverbeteringsadres te Landgraaf (Limburg) en regio Parkstad, gemeenten Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade en omstreken.

Tattoo en permanent make-up verwijderen bij Huidinstituut Reuvers, uw schoonheidssalon en huidverbeteringsadres in Landgraaf, Zuid Limburg.

Voor verdere informatie en behandelingen verwijzen wij u naar onze tarievenlijst.