Welke verschillende huidtypes zijn er?

Wat is het gevolg van stress op de huid?

Onze huid kunnen we verdelen in verschillende huidtypes. Een huidtype is aangeboren (genetisch bepaald) en kan worden bepaald aan de hand van de talgproductie en reactiviteit van de huid. Een huidtype is niet hetzelfde als een huidconditie, aangezien een huidtype genetisch bepaald is, en een huidconditie wordt veroorzaakt door diverse in- en externe factoren kunnen we een huidconditie goed behandelen. Dit zijn de mogelijke huidtypes:

Normale huidtypes

De huid voelt niet droog of vet en is tevens soepel en glad. De poriën zijn zichtbaar maar niet groot. U heeft slechts af en toe last van puistjes. De huid is voldoende gehydrateerd. U heeft geen last van een glimmende neus en/of kin en hebt geen schrale wangen.

Gecombineerde huidtypes

Uw huid is vaak vettig bij de T-zone maar voelt verder normaal aan. Na een wasbeurt voelen sommige gedeeltes van uw huid droog en andere gedeeltes zacht. U heeft regelmatig last van puistjes en mee-eters op de T-zone.

Droge huidtypes

Uw huid heeft een dunne structuur met zichtbare droogtelijntjes. Bij het aanraken van uw huid voelt deze strak aan, en heeft u vaak last van droge plekjes. Uw huid ziet er vaak mat en dof uit en de poriën zijn heel fijn. Na een wasbeurt voelt uw huid trekkerig aan. U heeft zelden of nooit last van puistjes. U heeft meer aanleg tot het krijgen van rimpels

Vette huidtypes

Uw huid voelt zeer vet aan. De textuur van uw huid is dik en ruw. U heeft grote, zichtbare poriën en uw huid glimt vaak. Ook heeft u regelmatig last van puistjes en mee-eters.

Acne huidtypes

Uw huid glimt, voelt vet aan, heeft grove poriën en een grove huidstructuur. Uw huid heeft eigenlijk altijd last van verstoppingen en ontstekingen, waardoor puistjes en mee-eters ontstaan.

Gevoelige huidtypes

Uw huid raakt makkelijk geïrriteerd. Uw huid is dun. U heeft regelmatig last van jeuk, schilferige plekjes, roodheid of een branderig gevoel. Na een wasbeurt voelt uw huid droog aan en jeukt het op bepaalde gebieden. U heeft af en toe last van puistjes.

Welke verschillende huidtypes zijn er?

Huidinstituut & schoonheidssalon Reuvers Landgraaf is gespecialiseerd in huidverbeterende behandelingen en biedt een compleet programma aan voor bijna ieder huidtype.

Graag gaan wij de uitdaging aan om u een mooie huid te geven. U komt toch ook voor een huidverbeterende behandeling naar Huidinstituut Reuvers. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten, die professioneel en resultaatgericht te werk gaan. Schoonheidssalon Reuvers is al meer dan 10 jaar lang uw vertrouwde pedicure-, massagepraktijk, permanent make-up studio, wax-, schoonheidssalon en huidverbeteringsadres te Landgraaf (Limburg) en regio Parkstad, gemeenten Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade, Sittard en omstreken.
Dit was mijn blog overwelke verschillende huidtypes zijn er ? Heeft u nog vragen over dit artikel? Aarzel dan niet en neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.