Vet bevriezen, wat is dat?

cryolipolyse

Vet bevriezen, wat is dat?

Vet (cellen) bevriezen, ook wel cryolipolyse genoemd.
Wat is vet bevriezen? Hoe werkt het? Wij vertellen u er alles over.

Hoe werkt vet bevriezing?

Revolutionaire afslankmethode!Voor een vet bevriezingsbehandeling maakt men gebruik van de Cryolipolyse techniek welke op Harvard Universiteit is ontwikkeld. Vet bevriezen kent dus zijn oorsprong in Harvard, waar een team onder leiding van de dermatoloog Dr. Dieter Manstein aantoonde dat vetcellen zeer gevoelig zijn voor kou. Door de vetcellen gecontroleerd gedurende 50 minuten te koelen, wordt er gezorgd dat de vetcellen kristalliseren en van vorm veranderen. Hierdoor worden ze na de behandeling afgebroken en binnen een aantal weken verlaten ze op een natuurlijke manier het lichaam, dat wil zeggen via de nieren en urine. Zo wordt de vetlaag in het lichaam met tot wel 20% verminderd. Dit proces neemt ongeveer 8 tot 12 weken in beslag. Hierdoor is het eindresultaat na ongeveer 3 maanden zichtbaar. Het unieke is dat er geen operatie en/of verdoving nodig is om toch 25% tot 35% van de vetcellen te verliezen. Het wordt ook wel het vriendelijke zusje van liposuctie genoemd.

Afvallen door vet te bevriezen

De ene grootse belofte na de andere. Maar is deze methode wel effectief in het bestrijden van vet? Voor deze behandeling maakt men gebruik van de Cryolipolyse techniek. Zoals eerder gezegd werd deze techniek op Harvard University ontwikkeld door een team van dermatoloog Dr. Dieter Manstein. Dr. Dieter Manstein kwam er achter dat vetcellen bijzonder gevoelig zijn voor kou. In een aantal onderzoeken paste hij lokaal grote kou toe op vetcellen. De vetcellen werden naar verloop van tijd op een natuurlijke en onschadelijke manier afgebroken en vervolgens door het lichaam geëlimineerd.

Werkt het echt?

De vraag is alleen vet bevriezen: werkt het echt?
Ook wederom met wetenschappelijk onderzoek (gemeten sinds 2007) toont aan dat er met vet bevriezen de contouren zichtbaar gaan verbeteren en dat ongewenst vet verwijdert kan worden wat met sporten of diëten niet lukt.

Belangrijk is wel dat het geen middel moet zijn om mee te willen afvallen maar wel om de contouren strakker te krijgen. U mag dan ook niet ”te dik” zijn. In dat geval is het advies om eerst af te vallen. Indien u dan afgevallen bent kunt u later alsnog een behandeling overwegen om uw lichaam uiteindelijk in een nog mooiere en strakkere vorm te krijgen (shappen).

Daarnaast zijn er ook een aantal namaak apparaten op de markt. Goedkoop is duurkoop. Wanneer u min 6 a 10 keer om de 2 weken terug moet komen en de behandeling maar 30 min duurt werk je op cavitatie, dan wordt er tijdelijk op de contour verbetering gewerkt maar worden de vetcellen niet bevroren en ook niet blijvend afgevoerd dit is dus maar van tijdelijke duur. Zorg ervoor dat u behandeld wordt door een geregistreerd specialist. Dan weet u zeker dat u goed zit.

Het vet blijft weg!

De Body-wizard Duo cryolipolyse techniek daarentegen vermindert daadwerkelijk het aantal vetcellen in de behandelde gebieden. Uiteraard kunnen vetcellen die er niet meer zijn ook niet meer groeien. Zodra de vetcellen door de Body-wizard Duo cryolipolyse behandeling zijn verdwenen komen ze niet meer terug.

Doet de behandeling pijn?

De behandeling is vrijwel pijnloos. Het te behandelen vet wordt in een kopstuk vacuüm gezogen. Dit kan een lichte tinteling geven, maar doet geen pijn. Tijdens de behandeling wordt de huid door de kou op een natuurlijke manier verdoofd.

Ook de massage na afloop doet geen pijn. Na 50 minuten wordt het kopstuk van de huid gehaald en wordt de bevroren huid pijnloos los gemasseerd. Bij een zeer gevoelige huid bestaat er een (kleine) kans dat je na afloop een blauwe plek krijgt die na ongeveer 6 dagen weer verdwijnt.

De veiligheid

De behandeling is absoluut veilig. Het feit dat het een non-invasieve behandeling is, oftewel: niet operatief, is er bijna geen enkel risico op complicaties. Zorg er wel voor dat u wordt behandeld door een officieel geregistreerde Cryolipolyse specialist.

Wij verwelkomen u graag in ons instituut. U komt toch ook voor een vet bevriezen/ cryolipolyse behandeling naar Huidinstituut Reuvers te Landgraaf.

Revolutionaire afslankmethode!Huidinstituut Reuvers is al meer dan 12,5 jaar lang uw vertrouwde adres in Landgraaf ( Zuid Limburg) en voor de regio Parkstad, Heerlen, Hoensbroek, Brunssum, Kerkrade, Geleen, Sittard, Klimmen, Voerendaal, Schinnen, Maastricht, Heuvelland en omstreken zijn wij makkelijk bereikbaar.

U kunt bij ons terecht voor o.a. cosmetische en medisch pedicure behandelingen, acnebehandelingen, huidverjongings, anti-aging en huidverbeterings behandelingen, laserbehandelingen, kalknagelbehandelingen, tattoo laserbehandelingen, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, ooglift zonder snijden behandelingen, Plasma Prolift behandelingen, hars en wax behandelingen, en persoonlijke begeleiding bij afslanken d.m.v. PowerSlim en Cryolipolyse.

Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend en passend advies op telefoonnummer +31 (45) 5330674

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten die professioneel en resultaat gericht te werk gaan. Voor alle behandelingen zijn intensieve trainingen gevolgd. Wij zijn aangesloten bij Anbos, ProVoet, ProCert, NLSAS, GGD.

Huidpraktijk • Huidinstituut • Huidspecialiste • Schoonheidsspecialiste • Schoonheidssalon • Beautysalon • Pedicure & Medisch Pedicure • Laserinstituut • Tattooverwijdering • Oogliftcorrectie zonder snijden instituut • Brazilian Wax instituut • PowerSlim • Afslankcoach • Cryolipolyse plaatselijk vet bevriezen; bij ons vindt u alles onder een dak!