Wat is Hyaluronzuur

Hyaluronzuur

Wat is Hyaluronzuur

Wat is het, hoe werkt het? En wat is er zo bijzonder aan dit ingrediënt?

Het lijkt wel of elk huidverzorgingsingrediënt een eigen ‘moment’ heeft en het ‘nieuwste’ of ‘meest geweldige’ op de markt is. Dat is nu het geval met hyaluronzuur. Sommige van die trendy ingrediënten zijn meer een hype dan dat ze echt effectief zijn, maar de hype en trend van hyaluronzuur is terecht en blijvend. Dit huidherstellende ingrediënt is weldadig voor alle huidtypen en doet vooral de ouder wordende huid veel goed.

1. Wat is hyaluronzuur?

Dit is een lichaams eigen stof die overal in ons lichaam voorkomt dus ook in de huid. In de huid komt het onder andere voor in het bindweefsel, ook speelt het een belangrijke rol in processen als wondgenezing. Maar de grootste kracht van hyaluronzuur is het binden van grote hoeveelheden vocht in de huid, wat een hele belangrijke rol speelt bij hydratatie en het volume van de huid.

2. Wat gebeurt er bij afname van hyaluronzuur?

Naarmate dat we ouder worden, neemt het aandeel hyaluronzuur helaas af. De huid wordt minder stevig, soepel, zacht en vol dan een jonge huid. Gelukkig kunnen we met de juiste producten de aanmaak van hyaluronzuur weer stimuleren en kunnen we het terug in de huid brengen. Het speciale hiervan is dat het in staat is vocht vast te houden; beter dan welke natuurlijke of synthetische polymeer dan ook. Dat is belangrijk met het oog op een ouder wordende huid, omdat een gezond vochtgehalte één van de belangrijkste eigenschappen is van een jeugdig uitziende huid.
Hyaluronzuur versterkt ook de huidbarrière (de buitenste huidlagen). Een gezonde huidbarrière voelt zachter, gladder en voller aan en ziet er jonger uit. Verder zorgt dit voor bescherming door antioxidanten tegen schade door vrije radicalen en kalmeert het de huid.

3. Is hyaluronzuur geschikt voor alle huidtype?

Ja, het is namelijk een lichaams eigen stof en wordt dus direct herkent en opgenomen door de huid. Om dit op zijn best te laten werken zijn er echter meerdere ingrediënten nodig in een product, deze zorgen ervoor dat het vocht niet kan ontsnappen uit de huid. Het kan dus gemakkelijk aan je dagelijks huidverzorgingsroutine worden toegevoegd. De lichte textuur van hyaluronzuur is geschikt voor zowel een droge als vette huid. Het is zo mild dat het ook prima aan te brengen is op een gevoelige huid. Je kunt de stof daarnaast veilig gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
Steeds meer merken voegen hyaluronzuur toe aan hun producten. Je hoeft slechts in de ingrediëntenlijst te kijken of het erop staat. Belangrijk is dat het niet helemaal onderaan de ingrediëntenlijst staat, want dat betekent dat er maar heel weinig in zit.

4. Wat zijn de voordelen van hyaluronzuur?

• Stevigere, vollere en gladdere huidWat is hyaluronzuur
• Sterke huid barrière
• Goede hydratatie
• Vult fijne lijntjes en rimpeltjes op
• Meer volume in de huid
• Stimuleert de aanmaak van collageen

Bent U benieuwd naar de huid verbeterende cosmeceutical producten van Huidinstituut Reuvers en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met ons op telnummer +31 (45) 5330674 , wij helpen u graag verder.

Huidpraktijk #Huidinstituut #Huidspecialiste #Schoonheidsspecialiste #Schoonheidssalon #Beautysalon #Pedicure & Medisch Pedicure ##Laserinstituut #Oogliftcorrectie zonder snijden instituut #Brazilian Wax instituut #PowerSlim afslankcoach ; bij ons vindt u alles onder een dak!

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde specialisten die professioneel en resultaat gericht te werk gaan. Voor alle behandelingen zijn intensieve trainingen gevolgd. Wij zijn aangesloten bij Anbos, ProVoet, ProCert, NLSAS, GGD.