Hoe blijf ik op gewicht tijdens mijn vakantie?

Hoe blijf ik op gewicht tijdens mijn vakantie?

Hoe blijf ik op gewicht tijdens mijn vakantie?

Je bent je goed bezig met afvallen, misschien met behulp van een dieet of gezonder te gaan eten en meer te gaan sporten. Hoe zorg je er dan voor dat je behaalde resultaat niet alleen tijdens je vakantie zichtbaar is, maar ook nog erna? Met andere woorden hoe voorkom je dat je tijdens je vakantie kilo’s aankomt?

Voor veel mensen wordt dit als lastig ervaren, omdat veel mensen op vakantie minder bewegen dan thuis. Ook wordt er meer alcohol gedronken en wil men graag proeven van alle lokale lekkernijen. Denk maar aan al die lekkere Italiaanse ijsjes, pizza’s en pasta’s of de lekker Spaanse tapas.

Hieronder daarom een 6-tal tips om aankomen tijdens je vakantie te voorkomen:

1. Lekker bewegen

Wees lekker actief! Ga lekker zwemmen, wandelen of fietsen. Met de laatsten vang je meteen twee vliegen in één klap: je verbrandt extra calorieën en je ziet op die manier ook nog wat van de omgeving. Kies je er toch voor om lekker te relaxen, pas daar dan ook je hoeveelheid eten op aan. Kies dus voor kleinere porties. Je verbrandt immers ook minder calorieën ????

2. Drink veel water

Niets is zo lekker als een heerlijk wijntje of een cocktail tijdens je vakantie. Ware het niet dat dat ze vol met calorieën zitten. Daarnaast onttrekt alcohol ook vocht aan je lichaam. Probeer dus voldoende water te drinken. Zo blijf je goed gehydrateerd en vul je, zeker in warme landen, een tekort door transpireren aan. Drink een glas water voor elke maaltijd en elke tussendoortje, zo voorkom je dat je te veel eet. Laat ook liever frisdranken en vruchtensappen staan. Doordat ze zoet zijn, krijg je vaak meer dorst met als gevolg dat je er nog meer van gaat drinken.

3. Ontbijt, een goed begin van de dag!

Begin de dag met een eiwitrijk ontbijt. Zo houd je langer een verzadigd gevoel en voorkom je dat je tussendoor gaat snacken. Kies bijvoorbeeld voor roerei met groenten of yoghurt (liefst zonder suiker) met wat fruit en noten. Croissantjes met jam, muffins, taartjes en een lekker glas jus d’orange erbij, zijn natuurlijk erg verleidelijk, maar leiden tot meer schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Hierdoor je je achteraf erg moe kunt voelen en meer behoefte aan zoet hebben.

4. Gezonde tussendoortjes

Als je er een dagje op uittrekt of een dagje naar het strand gaat, zorg dan voor gezonde tussendoortjes/snacks. Denk hierbij aan tomaatjes, paprika, komkommer of een stukje fruit. Maar ook een gekookt eitje is een lekker verantwoord tussendoortje. Zo voorkom je dat als je trek krijgt je gaat snoepen of ongezond gaat snacken.

5. Rust,maar ook regelmaat

Probeer ook dezelfde regelmaat als thuis aan te houden: ontbijt, lunch en diner en 2-3 tussendoortjes. Hierdoor voorkom je dat er schommelingen in je bloedsuikerspiegel ontstaan en je meer zin krijgt in zoetigheid.

6.Uiteten

Ook koken we op vakantie minder zelf en gaan vaker uit eten. Vermijd dan veel koolhydraten (pizza, pasta, rijst, aardappelen, het wel bekende broodmandje met kruidenboter) en kies liever voor groentes, salades en eiwitten in de vorm van een stukje gegrilde vis, vlees of kip. Probeer in principe desserts te vermijden, neem alleen een dessert als er iets speciaals op de kaart staat. Op die manier kun je er ook extra van genieten. Een stuk fruit is uiteraard ook een gezond en lekker alternatief.

Genieten!

Vergeet vooral ook niet te genieten van je vakantie en niet alleen maar bezig te zijn met je wel en niet mag eten. Hopelijk geven bovenstaande tips je houvast tijdens je vakantie om toch lekker te eten, maar niet met extra kilo’s terug te komen. Wil je na je vakantie verder met je gezonde lifestyle dan is wellicht PowerSlim iets voor je.
Hoe blijf ik op gewicht tijdens mijn vakantie?Huidinstituut Reuvers biedt u gratis coaching en begeleiding bij het afslanken met PowerSlim. Het PowerSlim afslankprogramma is door diëtisten ontwikkeld en is een bewezen en succesvolle methode om daadwerkelijk af te slanken. Meer weten over PowerSlim? Ga dan naar onze website https://www.huidinstituutreuvers.nl/afslanken/power-slim

Voor meer informatie neem dus direct contact op voor een gratis, vrijblijvend en passend PowerSlim afslankadvies van één van onze voedingscoaches op telefoonnummer +31 (45)5330674 of mail naar info@huidinstituutreuvers.nl