Hoe werkt PowerSlim en waarom is het zo effectief.

Hoe blijf ik op gewicht tijdens mijn vakantie?

Hoe werkt PowerSlim en waarom is het zo effectief.

Hallo, welkom bij deze blog. Ik ga ervan uit dat je geïnteresseerd bent in deze blog, omdat je wil gaan starten met afvallen, maar nog niet precies weet hoe. Misschien heb je wel al eens gehoord over PowerSlim of ken je misschien iemand die succesvol is afgevallen met PowerSlim en wil je er wat meer over weten. Graag leg ik je uit hoe het werkt en waarom PowerSlim ook jou kan helpen met het behalen van je streefgewicht.

Overgewicht, hoe ontstaat het en welke rol spelen calorieën?

We spreken van overgewicht bij een BMI (Body Mass Index) van 25 of meer. Bij een BMI van 30 of meer is er zelfs sprake van ernstig overgewicht oftewel obesitas.

Overgewicht ontstaat als de energiebalans verstoord is. De energiebalans is in evenwicht als het lichaam evenveel energie (calorieën) verbruikt als wordt opgenomen met eten. Je komt niet bij, maar valt ook niet af.

Wanneer er echter meer energie (calorieën) wordt opgenomen (gegeten) dan het lichaam verbruikt dan worden de extra calorieën opgeslagen in de vorm van vet. Je gewicht zal dus toenemen.

Nu zal je misschien denken, dan ga ik gewoon minder calorieën eten en dan val ik af, simpel toch? Toch is het niet zo simpel.

Allereerst heeft je lichaam calorieën nodig als brandstof. Net zoals een auto benzine nodig heeft. Koolhydraten, eiwitten en vetten uit onze voeding leveren deze calorieën. In voeding wordt de energie uitgedrukt in kilocalorieën (kcal). Eén gram koolhydraten bevalt 4 kcal, één gram eiwitten levert ook 4 kcal, één gram vet levert 9 kcal. Hoewel alcohol geen voedingsstof is levert ook alcohol energie, namelijk 7 kcal per gram.

Het aantal calorieën dat je op een dag verbrandt is afhankelijk van je stofwisseling, niet te verwarren met je spijsvertering of je stoelgang. Elke dag hebben we een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig om te kunnen functioneren en in leven te blijven (kloppen van je hart, ademhalen, voedsel te verteren enz). Dit wordt ruststofwisseling genoemd, dus de hoeveelheid calorieën die je lichaam verbruikt als je de hele dag op een stoel zou blijven zitten.

Je hoeveelheid spiermassa heeft een grote invloed op je ruststofwisseling. Spieren verbruiken 24 uur per dag energie. Het zijn dus grote calorieverbranders. Als je gaat afvallen is het dus belangrijk om geen spiermassa kwijt te raken, anders wordt je stofwisseling trager. Een toename van spiermassa door bijvoorbeeld krachttraining, zorgt juist voor een verhoogde ruststofwisseling. Behalve de omvang van je spiermassa zijn er meer factoren die invloed hebben op je stofwisseling, zoals je leeftijd, hormonen en geslacht. Zo hebben mannen over het algemeen een hogere ruststofwisseling dan vrouwen omdat ze meer spiermassa hebben. Ze hebben dan ook meer calorieën op een dag nodig.

De stofwisseling van mensen onderling kan dus verschillen. Toch is overgewicht meestal niet te wijten aan verschillen in stofwisseling. Slechts bij 5-10% van de mensen spelen genetische factoren een rol. De oorzaak ligt in de meeste gevallen bij te weinig bewegen en te veel en verkeerd eten.

Als ik wil afvallen, dan ga ik toch gewoon minder (calorieën) eten?Hoe werkt PowerSlim en waarom is het zo effectief.

De klassieke caloriebeperkte diëten zijn inderdaad gebaseerd op het eten van minder calorieën. We eten dan van alles een beetje minder of eten bepaalde voedingsmiddelen helemaal niet meer. Dit alles om maar wat af te vallen. Omdat bij een caloriebeperkt dieet alle voedingsstoffen (koolhydraten, vetten en eiwitten) worden beperkt, denkt het lichaam dat er een periode van schaarste is aangebroken en gaat daarom zuinig om met de aangeboden energie (calorieën). Dit betekent dat afvallen vaak niet lukt of heel moeizaam verloopt.

Zoals ik net al vertelde worden bij een caloriebeperkt dieet alle voedingsstoffen beperkt. Hierdoor ontstaat een tekort, waardoor een deel van de spiermassa wordt afgebroken om als energiebron te gebruiken. Zoals eerder gezegd verbruiken spieren veel energie (calorieën). Als dus je spieren afgebroken worden dan krijg je een tragere ruststofwisseling. Je zal dus steeds minder moeten gaan eten om te blijven afvallen. Dit merk je niet meteen, want je valt wel af; spieren zijn immers zwaarder dan vet. Maar zodra je stopt met je dieet dan wordt je vaak zwaarder dan voorheen. Dit wordt het bekende ‘jojo-effect’ genoemd.

Waarom werkt de PowerSlim afslankmethode dan wel?

Waarom werkt PowerSlim dan wel zal je je misschien afvragen? De PowerSlim afslankmethode is niet gebaseerd op minder eten, maar op ánders eten. Door de unieke samenstelling van de producten, namelijk meer eiwitten dan koolhydraten, blijft je spiermassa intact. Je stofwisseling wordt dus niet vertraagd. Omdat er minder koolhydraten worden aangevoerd met de voeding, worden de van nature in het lichaam aanwezige koolhydraten opgebruikt. Na drie dagen ben je door deze voorraad heen en vindt er een verandering in je stofwisseling plaats. Het lichaam heeft dan geen andere keuze dan over te schakelen op de reservebrandstof, je opgeslagen lichaamsvet. Hierbij komen er een stofjes vrij die we ‘ketonlichamen’ noemen. De fase van vetverbranding wordt daarom ook ‘ketose’ genoemd. Zolang er minder koolhydraten worden aangevoerd, blijft het lichaam vet verbranden. Je blijft dus afvallen. Dus als je weer koolhydraten eet, ook al is het maar een beetje, stopt het verbranden van de vetreserves, omdat je stofwisseling verandert. Het is daarom belangrijk als je met PowerSlim start om je precies aan de voorschriften van het programma te houden.

Met het PowerSlim afslankprogramma verbrandt je dus geen spieren en wordt je stofwisseling bevorderd. Het programma bestaat uit drie fases, waarin een geleidelijke opbouw naar koolhydraten plaatsvindt, waarmee je het bereikte streefgewicht stabiliseert en leert vast te houden. Hierover meer in een volgende blog.

Wil je dus op een effectieve, makkelijke, maar ook smaakvolle manier afvallen, dan is PowerSlim dé afslankmethode voor jou!

Huidinstituut Reuvers biedt u gratis coaching en begeleiding bij afslanken met PowerSlim. Het PowerSlim afslankprogramma is door diëtisten ontwikkeld en is een bewezen en succesvolle methode om daadwerkelijk af te slanken. Meer weten over PowerSlim? Ga dan naar onze website https://www.huidinstituutreuvers.nl/afslanken/power-slim/

Voor meer informatie neem dus direct contact op voor een gratis, vrijblijvend en passend PowerSlim afslankadvies van één van onze voedingscoaches, op telefoonnummer +31 (45) 5330674 of mail naar info@huidinstituutreuvers.nl.